به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از مدیکالاکسپرس، اگرچه درمانهای ضد ویروسی که برای مقابله با ویروس HIV به کار میروند، تاثیر زیادی دارند اما بررسیها نشان میدهند افرادی که به این ویروس مبتلا هستند، نسبت به بقیه افراد، پیری زودرس و کاهش طول عمر بین پنج تا ۱۰ سال را تجربه میکنند.
این پیامدها با التهاب مزمن نیز همراه است که میتواند به آغاز بیماریهای مرتبط با افزایش سن مانند تصلب شرایین، سرطان و اختلالات عصبی شناختی منجر شود.
پژوهشگران "مرکز پزشکی بوستون"(BMC) در بررسی جدیدی، عواملی را که میتوانند در بروز التهاب نقش داشته باشند، ارزیابی کردند و ناتوانی در کنترل RNA نسخهبرداری شده از DNA ویروس HIV را یک عامل مهم در بروز این التهاب شناختند.
نتایج این پژوهش، بر ارائه درمانهای جدیدی تاکید دارد که التهاب دائمی را در بیماران مبتلا به HIV هدف قرار میدهند تا درمان آنها نتیجه بهتری داشته باشد. ویروس HIV پس از مبتلا کردن شخص، برای همیشه بخشی از DNA او میشود.
مهمترین عوامل ابتلا به ایدز چیست
سلولهای مبتلا در بیشتر موارد خاموش هستند و ویروس را تکثیر نمیکنند اما RNA که DNA ویروس آن را تولید میکند، نخستین گام برای تکثیر ویروس به شمار میرود. درمانهای ضد ویروسی میتوانند به پیشگیری از پیامدهای بروز ایدز کمک کنند اما توانایی پیشگیری از التهاب مزمنی را که در بیماران مبتلا به HIV متداول است و به مرگ و میر منجر میشود، ندارند.
نینا لین، از پژوهشگران این پروژه گفت: پژوهش ما قصد دارد یک ارتباط احتمالی را میان سلولهای آلوده به HIV و بروز التهاب مزمن در افراد مبتلا به این ویروس شناسایی کند.
پژوهشگران در این پروژه، ۵۷ بیمار مبتلا به HIV را که تحت درمان ضد ویروسی قرار گرفته بودند، بررسی کردند. آنها میزان التهاب خون و ویروسها را در بیماران جوان و مسن مقایسه کردند. سپس به بررسی توانایی التهاب خون در فعال کردن تولید HIV از سلولهای خاموش پرداختند.
دکتر مانش ساگار، از پژوهشگران این پروژه گفت: یافتههای این پژوهش نشان میدهند که به درمانهای جدیدی برای هدف قرار دادن التهاب در بدن افراد مبتلا به HIV نیاز داریم. داروهای ضد ویروسی کنونی، از بروز عفونت جدید پیشگیری میکنند اما نمیتوانند به پیشگیری از تولید RNA نسخهبرداری شده از DNA ویروس HIV بپردازند.
وی افزود: ما امیدواریم که پژوهش ما به بررسی و ارائه داروهایی منجر شود که میتوانند تولید آرانای ویروس HIV را متوقف کنند تا التهاب کاهش یابد.
این پژوهش، در مجله "Journal of Infectious Diseases" به چاپ رسید.