به گزارش همشهریآنلاین، باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از دیلیمیل نوشت: دانشمندان آمریکایی در جدیدترین تحقیقات خود در واکسن آزمایشی کرونا، نانوذراتی را ایجاد کردند. به اعتقاد آنها این نانوذرات بسیار قویتر از واکسنهای دیگر برای مقابله با کروناست.
این تیم تحقیقاتی از دانشگاه پزشکی واشنگتن گفتند: در آزمایشهایی که روی موشها انجام شد، نشان داد که این واکسن ایمنی ۱۰ برابر قویتر از دیگر نمونه نانو واکسن برای مقابله با ویروس کرونا ایجاد کرده است. همچنین این واکسن در سلول حافظه قوی را به وجود میآورد تا در صورت ورود دوباره ویروس مهاجم، سلول با سرعت بیشتری آنتیبادی تولید کند.
آنها میگویند: واکسن کرونای آنها مانند واکسنهای دیگر که توسط شرکتهای مختلف ساخته شده است، به ذخیرهسازی در سردخانه نیاز ندارد و تولید و حمل آن به سراسر جهان آسان است.
نیل کینگ، محقق دانشگاه پزشکی واشنگتن توضیح داد: امیدواریم ساخت این نانو واکسن کووید ۱۹ بتواند جلوی همهگیری کرونا را بگیرد. قدرت و قابلیت تولید این واکسن متفاوت با واکسنهای کاندیدای کرونای دیگر شرکتهاست.
نانوذرات، اعم از طبیعی یا مصنوعی، از ویژگیهای ساختاری ویروسها تقلید میکنند. این باعث میشود که نانوذرات به گیرندههای ویروس راحتتر وصل شوند، سپس بدون آموزش گیرندهها را شناسایی و آنتیبادی علیه آنها ایجاد میکنند تا با آن مقابله و از ابتلا دوباره عفونت در آینده جلوگیری کند.
این مطالعه که در مجله Cell منتشر شد، تیم آمریکایی واکسن جدید نانوذراتی را روی موشها آزمایش کردند. نتایج نشان داد که آنتیبادی تولیدشده ۱۰ برابر بیشتر از میزان آنتیبادی تولیدشده در افرادی عادی است که به عفونت آلوده شدند. در صورت تزریق کمتر از دو دوز این واکسن نیز ایمنی مناسبی ایجاد میشود. با این حال این دانشمندان میگویند که این آزمایشها باید روی انسانها نیز انجام شود تا شواهد محکمتری داشته باشیم.