۱۱ شهرستان در استان اصفهان در عرصه پرورش ماهی‌های زینتی فعالند و در رده‌بندی بیشترین میزان تولید می‌توان به ترتیب کاشان، نجف‌آباد، اصفهان، آران و بیدگل و نطنز را نام برد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی اصفهان گفت: استان اصفهان قطب اصلی و پرچمدار تولید ماهیان زینتی و آکواریومی در ایران است اما این مهم به آسانی و تصادفی رخ نداد. سال‌های گذشته تولید ماهیان تزیینی به عنوان یکی از بخش‌های اصلی و زیر مجموعه شیلات مطرح نبود اما با پیگیری‌های اصفهان توانست این مهم را به عنوان صنعتی پولساز و اصلی در صنعت شیلات ایران معرفی کند و در جنبه‌های مختلف سبب رشد و پیشرفت آن شود.

محمدرضا عباسی افزود: بیش از ۸۰۰ واحد تولیدی ماهیان زینتی در استان اصفهان مشغول بکارند و در بخش‌های مشاغل خانگی، مجموعه‌های تولیدی کوچک، متوسط و بزرگ فعالیت می‌کنند، افزون بر ۲ هزار و ۲۰۰ نفر اشتغال زایی مستقیم توسط این صنعت در استان رقم خورده و حدود ۱۲۰ تا ١٧٠ انواع گونه ماهی زینتی در این خطه تولید می‌شود.

 وی ادامه داد: انواع ماهیان آب‌های شیرین مشهور مانند گلدفیش گوپی، ماهیان تخم گذار و زنده زا در استان اصفهان تولید می‌شود که البته بیشتر آن ماهیان آب‌های شیرین هستند.

عباسی بیان کرد: از نکات مثبتی که طی این هفت سال در استان اصفهان رقم خورد ایجاد بستر صادراتی به کشورهایی مانند عراق و ترکیه بود البته در این زمینه تنگناهای زیادی وجود دارد که باید با رفع آنها صدور محصولات به دیگر بازارها را گسترش داد.

در سال ۹۲ تعداد گونه‌های تولید در استان اصفهان حدود ۱۰۰ گونه بود که حدود ۲۰ درصد آنها تلف می‌شد اما با رعایت اصول استاندارد و آموزش‌های لازم این تلفات به کمتر از ۱۵ درصد رسیده است.

برچسب‌ها