به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، فعالان بازار ارز می گویند از عصر دیروز و با بالا رفتن شانس پیروزی دموکراتها در انتخابات آمریکا جَو بازار ارز مثبت شده و همین موضوع موجب کاهش چشمگیر قیمت ارز طی چند ساعت شده است.
قیمت دلار در صرافیهای رسمی طی ساعات گذشته به کمتر از ۲۵ هزار تومان رسیده است ولی آنطور که صرافها می گویند: خریداری در صرافیها حتی برای قیمتها در کانال ۲۵ هزار تومان نیز وجود ندارد و اکثر مردم برای فروش تماس میگیرند.
صبح دیروز و بعد از انتشار نتایج اولیه انتخابات آمریکا و بالا بودن شانس ترامپ برای ریاست جمهوری، بازار ارز سیر صعودی گرفته بود و دلار حتی در کانال ۳۰ هزار تومان هم قیمت خورده بود اما از عصر دیروز و ساعات نخست معاملات امروز (پنجشنبه) قیمت دلار در بازار آزاد با کاهش ۴ هزار تومانی به کانال ۲۶ هزار تومان بازگشته است.
تعدادی از صرافهای خیابان فردوسی با اشاره به ریزش قیمت ارز در روز جاری به خبرنگار تسنیم گفتند: از آنجایی که امروز نیمه تعطیل است و اکثر شرکتها تعطیل هستند، فعلاً فقط مردم عادی در حال فروش ارزهای خود هستند ولی از روز شنبه با آغاز فعالیت شرکتها، بر تعداد فروشنده های بازار افزوده خواهد شد.
یکی از صرافها تأکید دارد: رویه کاهشی قیمت ارز احتمالاً در روزهای آینده نیز ادامه خواهد داشت و به همین دلیل نیز شرکت هایی که ارز دارند نسبت به تبدیل ارز خود به ریال از روز شنبه اقدام می کنند.
او تأکید دارد که برخی از بازاری ها تلاش داشتند با خبرهای ساختگی و منفی کردن جو بازار قیمت ارز را افزایش دهند تا دلارهای خود را با قیمت های بالا بفروشند ولی امروز جَو بازار کاملا ریزشی است.
قیمت درهم از دیروز با هزار تومان کاهش به زیر ۸ هزار تومان رسیده و دلار نیز در صرافی های رسمی به کمتر از ۲۵ هزار تومان و در بازار آزاد به کانال ۲۶ هزار تومان بازگشته است.
بانک مرکزی از روز دوشنبه ۲۱ مهرماه روزانه ۵۰ میلیون دلار اسکناس وارد بازار کرده و سقف خرید بانکها و صرافی ها در بازار متشکل ارزی را به ۵۰۰ هزار دلار افزایش داده است.
برهمین اساس نیز طی یک هفته گذشته حدود ۳۲۵ میلیون دلار توسط بازارساز وارد بازار متشکل شده ولی خریداری نداشته است؛ بانک مرکزی امروز اعلام کرده که در پنج روز کاری هفته دوم آبان ماه (از تاریخ ۸ الی ۱۴ آبان ماه ۱۳۹۹) روزانه، به طور متوسط ۶۵ میلیون دلار ارز به صورت اسکناس در «بازار متشکل معاملات ارزی» در نرخ های حاشیه بازار عرضه کرده است.
به رغم این میزان عرضه و امکان خرید هر صرافی به میزان ۵۰۰ هزار دلار در بازار مذکور، از میزان عرضه طی مدت یاد شده، در مجموع تنها حدود ۱۱میلیون دلار توسط صرافیها خریداری شده است؛ که این امر حاکی از فقدان تقاضای موثر در بازار برای ارز به صورت اسکناس است.
همچنین گزارش های دریافتی از سامانه نیما حاکی از این است که در مدت مشابه حدود ۵۴۶ میلیون دلار ارز به صورت حواله توسط صادرکنندگان در سامانه نیما عرضه شده است.