به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مجتبی شفیعی افزود: پرونده کاروانسرای گنجعلیخان کرمان در کنار سایر کاروانسراهای ایرانی آماده شده تا یکی دیگر از آثار ارزشمند استان کرمان برای بررسی در فهرست میراث جهانی قرار گیرد.
وی با اشاره به وجود کاروانسراهای متعدد تاریخی در استان کرمان بیان کرد: عمده کاروانسراها در شهرهای کرمان، رفسنجان، سیرجان و راور قرار گرفتهاند که از طرفیتهای بسیار خوبی در جذب گردشگر برخوردار هستند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان اظهار کرد: کاروانسراها برای بهرهبرداری به بخش خصوصی واگذار میشوند و در این راستا ۲ کاروانسرای هروز و سهرج در شهرستان راور به زودی به مزایده گذاشته میشود.
وی با اشاره به مرمت و بازسازی کاروانسرای وکیل کرمان افزود: عملیات بازسازی این کاروانسرا توسط بخش خصوصی سرعت خوبی ادامه دارد و در آینده نزدیک وارد چرخه گردشگری استان خواهد شد.
شفیعی با اشاره به کارهای مرمتی در بازار شهر کرمان گفت: وضعیت این بازار در مجموعه میراث فرهنگی نسبت به سایر نقاط کشور در وضعیت بهتری قرار دارد و مستند سازی این مجموعه عظیم انجام شده است.
وی تاکید کرد: به رغم بودجه محدود مرمت و بازسازی بناهای تاریخی استان کرمان در وضعیت خوبی است و در این زمینه بخش خصوصی نیز مشارکت خوبی دارد.
کاروانسرای گنجعلیخان قسمتی از مجموعه تاریخی شهر کرمان است که قدمت آن به دوره صفویه میرسد و در تاریخ ۲۹ آذر ۱۳۱۶ با شماره ثبت ۲۹۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
استان کرمان هم اکنون دارای هفت اثر جهانی، ۷۰۰ اثر ملی و هزاران جاذبه تاریخی و طبیعی است که از مقاصد مهم گردشگری کشور محسوب میشود.