به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، روند ابتلا به کرونا در کشور همچنان صعودی است و متاسفانه طی هفته گذشته هر روز شاهد مرگ و میرهای ۳۰۰ و ۴۰۰ تایی ناشی از بیماری کووید-۱۹ بودهایم. تهران نیز در وضعیت فوق قرمز کرونا قرار دارد و بر همین اساس ستاد ملی مقابله با کرونا محدودیت های سختگیرانه ای را برای تهرانی ها وضع کرد. به طوری که برای عدم رعایت پروتکل های بهداشتی جریمه های مالی در نظر گرفته شد.
همچنین دکتر سیماسادات لاری اعلام کرد که بر اساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، در تهران مشاغل ۳ و ۴ شامل محدودیتها بوده و شاهد دورکاری ۵۰ درصدی دستگاه های دولتی و اجرایی در تهران نیز خواهیم بود.
در عین حال، روز گذشته دکتر علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از اعمال محدودیت یک ماهه فعالیت برای مشاغل (غیر از رده های شغلی شماره یک) از ساعت ۱۸ هر روز و از ۲۰ آبان ماه خبر داد و گفت: مراکز ضروری شامل رده های شغلی شماره یک هستند که شامل مراکز درمانی، داروخانه ها، امداد و نجات، آتش نشانی، آمبولانسها و سرویس های ارایه دهنده خدمات عمومی به مردم مانند آب و برق و تلفن و مراکز ارایه دهنده مواد غذایی مانند سوپرمارکتها و فروشگاه های زنجیره ای می توانند فعالیت داشته باشند. بقیه مشاغل (مشاغل رده های ۲، ۳ و ۴) از ساعت ۱۸ تعطیل خواهند بود تا روز بعد.
وی همچنین اعلام کرد که یکی از بحثهای اصلی که وزارت بهداشت که از روز دوشنبه آغاز میکند، بحث محله محور کردن مقابله با کرونا و درگیر شدن همه مردم بویژه خانهها و خانوادهها به عنوان کانون اصلی در مقابله با کرونا است.
رئیسی افزود: در این طرح سه محور اصلی مدنظر است؛ در حوزه مراقبت، حمایت و حوزه نظارت که در این سه حیطه همه مردم بسیج خواهند شد و با کمک مراکز بهداشتی درمانی که خوشبختانه قویترین مراکز بهداشتی سطح منطقه را داریم، میتوانند کمک کنند.
در عین حال جدول مشاغلی را که شامل محدودیت های کرونایی می شوند، می توانید با کلیلک بر روی این لینک مشاهده کنید.
بنابر گزارش معاونت بهداشت وزارت بهداشت، در هفته اخیر یعنی از نهم تا ۱۶ آبان ماه، ۱۹۱۹۴ نفر در ایران به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستانها بستری شدند. این درحالیست که در هفته قبل از این، تعداد موارد بستری ۱۸۰۷۳ نفر بود. در عین حال در هفته منتهی به شانزدهم این ماه، متاسفانه ۲۹۶۳ تن از هموطنانمان جانشان را به دلیل کرونا از دست دادند. در حالی که در هفته گذشته تعداد موارد فوتی ناشی از کرونا در کشور ۲۹۵۶ نفر بوده است. بنابراین طی یک هفته رشد چشمگیری در حوزه بستری و فوت ناشی از کرونا شاهد بوده ایم.
همچنین از نهم تا ۱۶ آبان ماه، ۸۲۶۴۷ نفر به عنوان افراد کرونا مثبت و به صورت سرپایی در کشور شناسایی شده اند.
در نمودار زیر نیز می توانید روند موارد مثبت در حوزه بستری و فوتی را از ابتدای شروع اپیدمی کووید-۱۹ در کشور تا انتهای هفته سوم آبان ماه، مشاهده کنید:
وضعیت ابتلا، بستری و مرگهای بیماران کرونا در تهران
از طرفی بر اساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، در تهران نیز وضعیت آمارهای صعودی را در ابتلا، بستری و متاسفانه فوت ناشی از کرونا به ویژه در هفته اخیر شاهد بوده ایم. باید توجه کرد که از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا ۱۶ آبان ماه، تعداد موارد بستری مبتلا به کووید-۱۹ در استان تهران ۴۴۳۹۱ نفر بوده است. در عین حال میزان بستری مبتلایان به کرونا در هفته اخیر منتهی به ۱۶ آبان ماه، در تهران ۳۱۰۶ نفر بوده است. این درحالیست که در هفته قبل از آن، ۱۷۷۱ نفر در بیمارستانهای تهران به دلیل ابتلا به کرونا بستری شدند.
همچنین تعداد موارد فوت ناشی از کرونا در تهران از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا ۱۶ آبان ماه، ۵۶۷۲ نفر بوده است. در عین حال میزان موارد فوتی ناشی از کرونا در پایتخت در هفته اخیر منتهی به ۱۶ آبان ماه، ۳۸۶ نفر بوده است. درحالیکه در هفته قبل از آن ۲۸۸ نفر در تهران به دلیل کرونا فوت شدند.
از سوی دیگر تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده در استان تهران از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا ۱۶ آبان ماه، ۴۴۱۱۸ نفر بوده است. در هفته اخیر منتهی به ۱۶ آبان نیز ۳۸۰۰ نفر به عنوان موارد مثبت سرپایی در تهران شناسایی شدند. در حالیکه در هفته گذشته ۳۰۵۰ نفر به عنوان موارد مثبت سرپایی کرونا شناسایی شده بودند.
در همین راستا امروز محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران به وضعیت کرونا در تهران و پیشنهاد تعطیلی دو هفته ای اشاره کرده و گفته که «طی یکهفته گذشته ابعاد ابتلا و تلفات ناشی از کرونا در تهران افزایش چشمگیری داشته است و متاسفانه ستاد ملی کرونا هنوز پاسخی به پیشنهاد کارشناسی شورای شهر و مجمع نمایندگان تهران مبنی بر تعطیلی دو هفته ای تا ۲۰ روزه تهران نداده است».
وی همچنین گفته که «در حوزه حمل و نقل عمومی نیز با وجود تشدید نیاز به تقویت ناوگان اتوبوس، مینی بوس، تاکسی و مترو تهران بدلیل ایجاد فاصله اجتماعی و افزایش آلودگی هوا، هیچ اقدام موثری در طول هفت سال گذشته انجام نشده است و اکنون که با آزاد سازی برخی از دارایی های ایران و افزایش فروش ارز توسط بانک مرکزی، وضعیت منابع دولت بهبود پیدا کرده از رییس جمهور انتظار داریم که دستور تخصیص حداقل یک میلیارد دلار بصورت فوری برای ساماندهی بحران سیستم حمل ونقل عمومی درتهران را صادر کنند چراکه در تهران روزانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ انسان بدلیل ابتلا به کرونا و آلودگی هوا کشته می شوند و این میزان تلفات در هیچ شهری در جهان وجود ندارد و اگر اقدامی نشود میتواند این عدد بالاتر هم برود».
بنابراین با نگاهی به این عدد و رقمها شاهدیم که کرونا همچنان در هر هفته صعود قابل توجهی را هم به لحاظ تعداد موارد شناسایی شده، هم از نظر میزان موارد بستری و هم به لحاظ تعداد فوتی دارد.
در جدول زیر میتوانید تعداد موارد مثبت کرونا را در استان تهران اعم از سرپایی، بستری و فوتی به تفکیک هفته مشاهده کنید:
تعداد موارد مثبت در استان تهران (سرپایی، بستری، فوتی)، به تفکیک هفته تا پایان هفته سوم آبان(هفته ۳۷ اپیدمی).
(اعداد منفی هفته دوم اردیبهشت به دلیل ریزش آمار)
در نمودار زیر نیز میتوانید روند بستری و فوت ناشی از کرونا را در استان تهران از هفته اول اسفند ماه سال ۱۳۹۸ تا هفته سوم آبان ماه ۱۳۹۹ مشاهده کنید:
باید توجه کرد که روند بستری و فوت در استان تهران در هفته سوم آبان ماه یعنی هفته منتهی به ۱۶ آبان مجددا صعودی شده است. هرچند بروز موارد بستری و مورتالیتی کرونا (میزان مرگ و میر) در استان تهران از متوسط کشوری کمتر است، اما آمارها در حال نزدیک شدن به متوسط کشوری هستند.