همزمان با برقراری ارتباط آنلاین میان سازمان املاک شهرداری و سازمان ثبت اسناد کشور، امکان دریافت سند تک برگی بدون مراجعه به شهرداری تهران فراهم شد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از پایگاه خبری شهر، سوم مهر ماه ۱۳۹۸ تفاهم‌نامه‌ای با هدف حفظ بیت‌المال، جلوگیری از دست‌اندازی، تثبیت و شناسایی اموال عمومی و الکترونیکی شدن خدمات و کاهش زمان و هزینه شهروندان میان شهرداری تهران و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور امضا شد.

حالا پس از گذشت یکسال، تست اولیه ارتباط آنلاین شهرداری تهران با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور انجام شد.

محمدنادر محمدزاده مدیرعامل سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران از ارتباط آنلاین فی‌مابین شهرداری تهران و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور رونمایی کرد و گفت: در این ارتباط آنلاین که بر اساس بندهای تفاهم‌نامه صورت گرفته است، از این پس می‌توان در امور دریافت سند تک برگی، دریافت مفاصاحساب در دفتر اسناد رسمی برای املاک مسکونی و کاهش حضور شهروندان به شهرداری اقدام کرد.

به گفته او، ارائه خدمات غیرحضوری و تسریع در امور شهروندان در چند دفترخانه منتخب سازمان ثبت به صورت آزمایشی آغاز و پس از طی مراحل اولیه به صورت عمومی از این اقدامات رونمایی خواهد شد.

پیشتر پیروز حناچی، شهردار تهران در مراسم امضای این تفاهم‌نامه گفته بود: ممکن است همه املاک دارای سند نباشند و این فقدان سند، تبعات جدی به‌دنبال دارد. با این توافق در درجه نخست تمامی املاکی که در تصرف شهرداری تهران هستند، ثبت خواهند شد تا معاملات دیگری بر روی آن‌ها صورت نگیرد چراکه این مشکل، بسیار تبعات بزرگی داشت و دردسرساز بود؛ از جمله این‌که اسناد متعدد و ادعاهای زیادی در زمینه مسکن داریم که اصالت‌شان به راحتی قابل تایید نیست؛ به‌عنوان مثال یک نفر تلاش داشت تا ثابت کند که مالک فرودگاه مهرآباد است؛ با توسعه این سیستم، از این دست اتفاقات جلوگیری می‌شود.

تفاهم‌نامه میان شهرداری تهران و سازمان ثبت اسناد کشور سبب شده است تا اراضی مرتبط با ماده ۱۰۱ شهرداری تهران هم در سیستم ثبت شود. از طرف دیگر میان دستگاه‌های مرجع در حوزه شهرداری، سازمان نظام مهندسی و سازمان ثبت اسناد و املاک، حداکثر انطباق ایجاد خواهد شد.

ماده ۱۰۱ قانون شهرداری‌ها به موضوع تفکیک املاک و افراز اراضی اشاره دارد، تفکیک عبارت است از تقسیم مال غیرمنقول به قطعات کوچک‌تر. به عنوان مثال، قطعه زمین هزار متری را به چند قطعه کوچک‌تر مجزا کردن خواه مالک آن یک نفر باشد یا چند نفر. افراز هم یعنی جدا کردن سهم هر یک از شرکا در ملک موردنظر به نسبت تعیین‌شده. بنابراین افراز در جایی معنی می‌دهد که بیش از یک مالک وجود داشته باشد. نقش شهرداری هم در اینجا فقط اظهارنظر کتبی نسبت به نقشه ملک و ارسال آن به مرجع ذی‌صلاح است.

از دیگر مزایای این تفاهم‌نامه که حالا در فاز اجرایی قرار گرفته است، تا جاهایی که مالکیت و دارایی شهرداری بر آنها مشخص است اما عملیات اجرایی آن رخ نداده به صورت موقت در لایه‌های سامانه ثبت قرار گیرد و اگر شخصی به هر دلیلی قصد تعرض به این دارایی‌ها را داشته باشد، از آن جلوگیری خواهد شد.

منبع: همشهری آنلاین