به گزارش همشهری انلاین به نقل از ایسنا، نانواییها جزو کسب و کارهایی هستند که باید در سختترین شرایط هم به کار خود ادامه دهند تا مردم با خیالی آسوده، نان مورد نیازشان را تهیه کنند به همین دلیل باید بیشتر مسائل بهداشتی را رعایت کنند.
با این حال کارشناسان، نانواییها را به دلیل رعایت نکردن نکات بهداشتی از جمله استفاده از پول نقد، بیتوجهی به استفاده از اقلام بهداشتی از قبیل ماسک و دستکش، حضور متراکم مردم کنار هم در صفها و میزهای پیشخوان، یکی از راههای انتقال و جهش سریع ویروس کرونا عنوان کردهاند.
مصطفی با سابقه طولانی کار در نانواییهای سطح شهر میگوید: نانواییها دوباره شلوغ شده است و علت آن هم مشخص نیست، کمبود آرد هم فعلا نداریم.
او که خود معتقد به استفاده از ماسک و رعایت نکات بهداشتی است، میافزاید: رعایت کردن نکات بهداشتی از سوی مردم متفاوت است و برخی از مشتریان هنوز برای خرید از پول نقد استفاده میکنند و ماسک هم نمیزنند، ما هم مجبور به گرفتن پول نقد و پخت نان به حالت عادی هستیم.
این نیروی مسن مشغول در نانوایی ادامه میدهد: سنم زیاد است و سواد ندارم اما در این شرایط کرونا خودم را مجبور به یادگرفتن استفاده از کارت خوان کردهام و به مشتریان اجازه ورود به داخل را نمیدهم.
در نانوایی دیگری، نانوا نه ماسکی بهصورت دارد و نه فروشندهای هست که حداقل پول را از مشتری بگیرد، با دستش نان را از تنور بیرون میآورد و با همان دست از شهروندان پول نان را میگیرد. وقتی از شاطر میپرسیم چرا ماسک نزده و بهداشت را رعایت نکرده میگوید: جلوی تنور حرارت زیاد است و نمیتوان با ماسک نفس کشید. خود همین حرارت، کرونا را از بین میبرد.
یکی دیگر از کارگران نانوایی شهر سنندج نیز دلیل استفاده نکردن از ماسک و دستکش یکبار مصرف را نداشتن این اقلام میداند و میافزاید: تاکنون اقلام بهداشتی در اختیار نانوایی ها قرار نگرفته و برخی با هزینه خودشان لوازم بهداشتی را برای کارگران تامین کردهاند.
در نانوایی دیگری از خانمی ۵۰ ساله که در صف نان ایستاده وضعیت و نحوه رعایت نکات بهداشتی را جویا می شوم که می گوید: اینجا به دلیل پیشگیری از کرونا مشتریان اجازه ورود به نانوایی را ندارند و باید بیرون بمانند، معتقدم که اجبار کردن در این گونه موارد لازم است.
مسعود، مرد میانسال دیگری است که برای خرید نان در بیرون از صف نانوایی ایستاده و با رغبت به سراغ ما میآید و توضیح میدهد که در روزهای غیر تعطیل بسیاری از روستاییان اطراف وارد این نانواییها میشوند و ۱۵۰ نان در روز میخرند، به همین دلیل صفها خیلی شلوغ میشود.
نانواییها معتقدند اوایل صبح صفهای خرید نان خلوتتر است و ساعت ۱۱ به بعد شلوغ میشود، همچنین مقدار مصرف نان از طرف مردم بیشتر شده که بیشتر آن ها مشکلات اقتصادی پیش روی مردم، کمبود آرد و کارگر را از جمله دلایل شلوغی نانوناییها عنوان کردند.
مانند بسیاری موضوعات دیگر وضعیت رعایت مسائل بهداشتی در شمال و جنوب شهر متفاوت است و برخی نانواییها به طور کامل مسائل بهداشتی را رعایت میکنند اما در این میان برخی نانواییها نه تنها هنوز به دلیل نداشتن دستگاه کارتخوان از مشتریان پول نقد دریافت میکنند که موارد کوچک بهداشتی اعم از استفاده از ماسک و دستکش یکبار مصرف را رعایت نکرده و مانند روزهای عادی و گذشته به پخت نان و تحویل آن به مشتریان اقدام میکنند.
در شرایط کنونی فقط با دستورها و توصیههای کاغذی و مجازی نمیتوان به مقابله با ویروس کرونا رفت بلکه باید مسئولان قشرهای مختلف را درک کرده و حداقل نسبت به تهیه و تامین اقلام بهداشتی اقدام کنند.