به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، در حالی که مردادماه سال جاری خبرها از توافق واشنگتن و تلآویو برای ایجاد خط تولید مشترک «گنبد آهنین» حکایت داشت، ارتش آمریکا حالا از تدارک خود برای استقرار و فعالسازی این سامانه در تگزاس خبر داده است.
به نوشته وبگاه آمریکایی «استرایپس»، ارتش آمریکا به منظور تست «گنبد آهنین» اسرائیل اعلام کرده آتشبار سامانه موشکی موجود در پایگاه نظامی «فورت بلیس» ایالت تگزاس را به سامانه گنبد آهنین مجهز کرد.
طبق گزارش این رسانه آمریکایی، تدارکات برای آزمایش سامانه گنبد آهنین مدتی است آغاز شده و قرار است با ایجاد تغییراتی روی سامانه «تاد» آمریکا این سامانه اسرائیل امتحان شود.
در بیانیه ارتش آمریکا آمده است: «به محض دریافت اولین سامانه، ارتش آموزش و الحاق گنبد آهنین به سیستم متحد رزمی ارتش را آغاز خواهد کرد».
طبق گزارش استرایپس، پیشبینیها بر این است که سامانه گنبد آهنین طی سال آینده میلادی(۲۰۲۱) مورد آزمایشهای مکرر ارتش آمریکا قرار گیرد.
بنا بر این گزارش، آمریکا اولین سامانه گنبد آهنین را در ماه اکتبر از اسرائیل دریافت کرد و قرار است دیگر تجهیزات این سامانه تا ماه ژانویه ۲۰۲۱(دی ماه ۱۳۹۹) وارد پایگاه فورت بلیس تگزاس شود.
استرایپس در گزارش خود آرده است:«به رغم ابراز تردیدهای علنی مقامهای ارشد ارتش آمریکا درباره قابل اتکا بودن گنبد آهنین برای ساقط کردن موشکهای کروز و امکان الحاق آن به سیستم کنترل و فرماندهی مشترک الکترونیک آمریکا، کنگره (آمریکا) دستور داده که به منظور پر کردن خلاء موجود در توانمندیهای پدافند هوایی ارتش آمریکا، سامانههای گنبد آهنین خریداری شود».
استرایپس همچنین خبر داد: ارتش آمریکا در نظر دارد در فصل بهار سال آینده آزمایش قابلیت گنبد آهنین برای ساقط کردن راکتها، خمپارهها، پهپادها و موشکهای کروز را آغاز کند.
انتشار خبر تدارک ارتش آمریکا برای استقرار گنبد آهنین در تگزاس، چند ماه بعد از رسانهای شدن خبر ایجاد خط تولید مشترک این سامانه بین واشنگتن و تلآویو انجام میشود.
گنبد آهنین یک سامانه دفاع هوایی متحرک است که به ادعای مقامات اسرائیل به صورت شبانهروزی و در هر شرایط آبوهوایی فعالیت میکند و قادر است تا راکتها و گلولههای توپ را در فاصله ۴ تا ۷۰ کیلومتر هدف قرار دهد. این سیستم از راداری چندمنظوره و یک یا چند راکتانداز با ۲۰ لانچر شلیک موشک تامیر تشکیل میشود که به گفته مقامات اسرائیل قادر است محل اصابت راکت دشمن را پیش بینی کرده و به منظور صرفهجویی در هزینه راکتهایی را که محل برخورد آنها در مناطق خالی از سکنه است، نادیده بگیرد.