به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت امروز در مراسم ارائه گزارش در خصوص پیشرفتهای تولید واکسن کووید۱۹ به سازمان بهداشت جهانی از طریق ویدئو کنفرانس، با تشکر از دستاندرکاران تولید واکسن کرونا در جهان، گفت: در رابطه با واکسن کووید۱۹ ما همگام با کشورهای جهان از روزهای نخست کار را آغاز کردیم و با سه روش برای تامین واکسن مورد نیاز مردم کشورمان راه را دنبال میکنیم.
وی افزود: یکی از این اقدامات مشارکت در کوواکس با هدایت سازمان جهانی بهداشت و قرار دادن سهمیهای برای جمهوری اسلامی ایران در این زمینه است. راه دیگر همکاریهای بینالمللی است که با کوشش همکاران من در روابط بینالملل و انستیتو پاستور و در برخی دستگاههای دیگر با مشارکت کشورهایی که اعلام آمادگی کردند به شکل پروژه مشترک دنبال میکنیم. همچنین با همکاری دوستانم در شرکتهای دانشبنیان در مجموعههایی مثل بنیاد برکت، انستیتو رازی و انستیتو پاستور فعالیت بسیار خوبی از ماهها قبل در زمینه ساخت واکسن آغاز شد.
دکتر نمکی ادامه داد: موج جدید و پاییزه، خیز جدیدی از کرونا را در جهان رقم زد و کشور ما هم به گونهای درگیر این پدیده است. ما با طرح جدیدی که دنبال میکنیم با بیماریابی بیشتر، تستهای بیشتر که اخیرا تعداد تست به روزی ۱۰۰ هزار عدد خواهد رسید و با توجه به ساخت داخل تستهای آنتیژن در کشور که از اواسط هفته آینده راهاندازی خواهد شد و پروانه صدورش به سرانجام رسیده، خواهیم توانست با بیماریابی فراوان، قرنطینه زودتر، درمان سرپایی و مراقبت بیشتر در بیمارستانها از آمار مرگ و میر و موارد بستری بکاهیم.
وضعیت واکسنهای ایرانی کرونا
وزیر بهداشت اظهار کرد: چندی پیش به مردم شریف کشورم این مژده را دادم که ما در رابطه با ساخت واکسن گامهای بسیار موثری برداشتیم و خوشبختانه از بین ۱۲ شرکت حدود ۷ یا ۸ شرکت در وضعیت مطلوبتری قرار دارند و ۴ شرکت مراحل پیشرفته فاز یک و دو را طی کردند و وارد فاز ۳ یعنی فاز انسانی میشوند. امروز با نشستی که با عزیزان سازمان جهانی بهداشت داشتیم به شکل مکتوب موارد را به استحضار عزیزان رساندیم و یکی از همکاران من در شرکتهای دانش بنیان که گامهای پیشرفته تری برداشتند عملکرد خود را به اطلاع کارشناسان سازمان جهانی بهداشت میرسانند و هفته بعد یا هفته بعد از آن، از گروه دیگری که کار پیشرفتهتری دارند دعوت میکنیم و به همین مکانیزم موارد به اطلاع خواهد رسید.
نمکی تصریح کرد: آنچه که برای ما به شدت مورد توجه و حمایت ریاست جمهوری و از همه مهمتر مورد حمایت ویژه مقام معظم رهبری است، توسعه حرکتهای دانشبنیان و تکیه بر علم و دانشمندان داخلی است. خوشبختانه واکسن کووید۱۹ یکی از دستاوردهای افتخارآفرین این تفکر است که در آینده نزدیک ان شالله به عنوان یکی از کشورهای پیشتاز ساخت واکسن کووید۱۹ امیدواریم در جهان مطرح شویم.
وی گفت: انتظار داریم سازمان جهانی بهداشت ما را به عنوان کشوری که در اوج تحریمهای ضالمانه گامهای موثری در این راستا بر میدارد، بیش از پیش حمایت کنند و مراحل کار کارشناسی را تسریع کنند تا ما زودتر به عنوان تولید کننده منطقهای مهم در زمینه کووید ۱۹ برای کشور خودمان و مردم جهان گامهای موثری برداریم.