به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، محمود واعظی درباره این که در صحن مجلس شورای اسلامی نمایندگانی مطرح کردهاند که پس از پایان ریاست جمهوری روحانی و دولت مردانش را به زندان میاندازند و محاکمه میکنند، مطرح کردن این مسائل آن هم از پشت تریبون مجلس در شرایطی فعلی کشور چه بازتابی در جامعه خواهد داشت، گفت: بسیار متاسفم که بی اخلاقی به برخی از نمایندگان مجلس هم سرایت کرده است و اینگونه رفتارها در جامعه اثرات منفی اجتماعی و امنیتی خواهد داشت.
رئیس دفتر رئیس جمهور یادآور شد: انقلاب اسلامی ایران برای حاکم شدن اخلاق در جامعه آمد؛ اما در حال حاضر پس از گذشت ۴۰ سال در جایی ایستادهایم که این اتفاقات رخ میدهد.
وی تاکید کرد: البته نباید این دیدگاه را به کلیت مجلس نسبت داد بلکه باید محدود به همان تعداد یا چند نفری دانست که توییت میکنند و رفتارهای غیراخلاقی انجام می دهند. این افراد شأنشان انجام دادن چنین رفتارهایی نیست و نباید وارد چنین مسائلی شوند بلکه باید کار خودشان را انجام دهند.
واعظی با تاکید بر اینکه کار مجلس کار قانونگذاری است، اظهار کرد: قانونگذار باید یک هماهنگی با دستگاههای مجریه داشته باشد. آن چیزی که امروز اتفاق میافتد ما در گذشته سابقهاش را هم نداشتهایم. امیدوارم مجلس محترم به ویژه آن افرادی که این رویه ناپسند را انتخاب کرده اند به تذکرات مقام معظم رهبری که هم در جلسه ویدئو کنفراسی بیان کردند و هم در مواردی دیگر گوشزد کردند بیشتر توجه کنند.
وی درباره اینکه فضای بین المللی به سمت احیای برجام در حال پیش روی بود اما شاید با مصوبه اخیر مجلس پرونده هسته ای ایران دوباره به شورای امنیت و فصل هفتم بازگردد، تاثیر این تصمیم بر سیاست خارجی و بازار داخلی چیست، بیان کرد: در فضای مجازی بیان میشود که این مجلس از ابتدا آمده تا با دولت مخالفت کند. ما فکر میکردیم که همان مخالفت با دولت کافی است و دیگر کاری با اقداماتی که مربوط به گشایش برای ملت میشود و میتواند یک مقداری فشارها را بردارد نداشته باشند.
رئیس دفتر رئیس جمهور ادامه داد: همین تفکری که اکثریت را در مجلس دارند هشت سال خودشان سرکار بودند نه تنها نتوانستند مشکل هستهای را حل کنند، بلکه قطعنامههایی را چه در شورای امنیت سازمان ملل و چه در شورای حکام علیه کشور گرفتند. آنها میخواهند که این دولت نتواند برای مردم گشایشی به وجود بیاورد برای همین به طور دائم حمله میکنند تا در انتخابات ۱۴۰۰ خودشان پیروز شوند.
وی ادامه داد: به نظر من این اقدامات جفا به حق مردم است، دوستان سنگ اندازی میکند و قوانینی را به تصویب میرسانند تا دولت نتواند تحریمها را بردارد. عجیب این است که در مصوبه اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها بندهایی گذاشتهاند که معلوم است مانع رفع تحریم میشود اما اسمش را رفع تحریمها گذاشتهاند.
واعظی در پایان گفت: تذکرات و عکسالعملها نسبت به این مساله به گونهای است که بیشتر باعث فشار بر مردم میشود.
محمود واعظی در پاسخ به این سوال که برخی در ماجرای ترور شهید فخری زاده دست به تخریب دولت می زنند و دولت را مقصر و ترور را به موضوع برجام گره می زنند به برنا گفت: همواره در این هفت و هشت سال گذشته گروه هایی وجود داشته اند که اصلا برایشان مهم نیست موضوع بحث چه باشد، هر مطلبی که در کشور اتفاق بیافتد، اعم از مطلب سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی اینها به دولت حمله می کنند و این موضوع، برای دولت روشن است.
وی ادامه داد: شهید فخری زاده عضو دولت و وزارت دفاع بود و از همکاران دولت به شمار می رفت، زیر مجموعه دولت فقط وزرا نیستند بلکه شامل یک مجموعه عظیمی از مدیران در سراسر کشور هستند که مورد حمایت قرار می گیرند و رابطه نزدیک با دولت دارند. شهید فخری زاده حسابش با دیگران فرق میکرد همکاری های مختلفی با دولت داشت از جمله اینکه ایشان، نشان خدمت را از رییس جمهور دریافت کرد، البته در آن زمان به دلیل مسایل امنیتی، اسم ایشان را اعلام نکردیم و عکسی هم منتشر نشد اما اکنون که شهید شدند باید مردم بدانند که ایشان، همواره مورد توجه دولت و شخص رییس جمهور بوده است.
واعظی با اشاره به تندروی ها در ماجرای ترور شهید فخری زاده گفت: یک عده ای اصلا ممکن است شهید فخری زاده را در عمرشان یک بار هم ندیده باشند و ندانند که ایشان چه کار کرده است اما اکنون به توییت زدن و حمله کردن به دولت و برجام روی آورده اند. به نظر من این افراد باعث دو دستگی و قطب بندی در کشور می شوند، این گونه رفتارها به مصلحت نیست. خون شهید فخری زاده باید عامل انسجام و وحدت شود، عده ای موضوع شهید فخری زاده را جناحی و سیاسی می کنند که این هم به ضرر کشور است. در حقیقت کسانی که مرتب تحت هر فرصتی بر طبل اختلاف می کوبند و سعی می کنند که شکاف در کشور به وجود بیاورند، خواست آمریکا و خواست دشمنان را اجرا می کنند.
او در رابطه با اظهارنظر سخنگوی هیات رییسه مبنی بر اینکه نظر دولت مهم نیست با دییرخانه شورای عالی امنیت ملی مشورت کردیم، گفت: رییس شورای عالی امنیت ملی آقای رییس جمهور است، مجلس هیچ هماهنگی با شورای عالی امنیت ملی نکرده است. می گویند که با دبیرخانه هماهنگی کرده اند، دبیرخانه که به تنهایی جایگاهی ندارد، دبیرخانه باید مقدمات کار را آماده کند برای اینکه طرح در جلسه شورای عالی، مطرح شود.
رییس دفتر رییس جمهور افزود: اعتبار دبیرخانه به این است که مطالبش در شورای عالی مطرح شود وگرنه دبیرخانه چند کارمند هستند و هیچ شأنی ندارند، ضمن اینکه دبیرخانه ممکن است هماهنگی هایی را به صورت یواشکی انجام داده باشد ولی اجازه از رییس جمهور نگرفتند و از خود شورا هم، اجازه نگرفته اند. در هر صورت دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی این را باید اعلام کند.