اداره آب منطقه‌ای استان اصفهان به گزارش همشهری درخصوص اجرای پروژه انتقال آب بهشت‌آباد و موضوعات مطرح شده در آن گزارش جوابیه ای به روزنامه همشهری ارسال کرد که متن کامل آن به شرح ذیل است: 

«در پاسخ به مطالب درج شده در روزنامه همشهری مورخ 19/8/1399 با موضوع"اجرای 45 طرح عمرانی بدون مجوز محیط زیست " باستحضار میرساند: جهت آگاهی افکار عمومی ،اولین گزارشات ارزیابی زیست محیطی طرح انتقال آب بهشت آباد پس از تصویب در کمیته های فنی وزارت نیرو در سال 1387 به سازمان حفاظت محیط زیست کشور ارسال گردید . هدف از انتقال آب طرح بهشت آباد تنها و تنها برای جبران کمبود بخشی از آب شرب استان اصفهان است. در اجرای این طرح به نیازهای حوضه های مبدا و مقصد پرداخته شده است به نحوی که در حوضه مقصد تنها تامین آب شرب ملاک بررسی بوده است در حالیکه در حوضه مبدا علاوه بر تامین آب شرب به تامین آب کشاورزی ، اصلاح زیر ساختها نیز پرداخته شده است به همین دلیل اظهار نظر در خصوص عدم دخالت ذینفعان نشان از عدم آگاهی نویسنده مقاله است مگر اینکه ذینفعان منظور افراد خاص مورد نظر باشد. در این مقاله به برگزاری تجمعات تقلبی و تقلیل مسئله آب به موضوعات قومیتی و استانی اشاره شده است و نتیجه این اقدامات تغییر زمین بازی از حوزه محیط زیست به حوزه سیاست عنوان گردید. ضمن تائید این موضوع لازم است نویسنده مقاله به تناقص گویی آگاه شود زیرا براساس این تحلیل تجمعات ، اعتراض ها و غیره در برخورد با این طرح اساسا سیاسی است و نه زیست محیطی .

اینکه از قول معاونت محترم سازمان حفاظت محیط زیست کشور نقل قول تائید نشده ای را اعلام نمایند ظلمی بزرگ در حق ایشان و اتهام بزرگتری به متولیان و مردم اصفهان است که قاعدتا پیگیری آن محفوظ خواهد بود .آنان که حداقل دانش الفبای آب را بدانند تائید منمایند که آب کالایی نیست که بتوان با احتکار آن کمبود ساختگی در جامعه ایجاد کرد به همین دلیل وقتیکه تنها منبع تامین آب ساکنان حوضه زاینده رود و شهرها و روستاهای خارج از این حوضه شامل شهرها و روستاهای استان یزد ، شهرستانهای نائین ، اردستان ، کاشان و غیره با جمعیتی بالغ بر 6 میلیون نفر ذخیره آبی سد زاینده رود با حجم کل کمتر از 160 میلیون متر مکعب باشد و برنامه توزیع سالانه آب خارج از استان و با حضور تمام ذینفعان شامل مدیران ارشد استانهای اصفهان ، چهارمحال و بختیاری و یزد با محوریت وزارت نیرو تنظیم می گردد چگونه می توان آب را قطع کرد. آنان که گذرشان به اصفهان افتاده باشد شرایط بحرانی تامین آب شرب این منطقه را لمس کرده اند . رودخانه زاینده رود خشک ، کشاورزی حقابه دار به حالت نیمه تعطیل ، صنایع در تهدید تعطیلی و محیط زیست منطقه در حسرت آب قرار دارند پس آب قطع شده کجا رفته است؟

نویسنده مقاله با زدن اتهام های ناروایی به وزارت نیرو مشخص است که یا به دنبال وسیع کردن زمین بازی سیاسی خود است  و یا از سر نا آگاهی اقدام به ذکر محرمانه نگه داشتن حقابه ها و یا بهره گیری از بی اطلاعی مردم در اجرای طرح ها نموده است .مگر وزارت نیرو بعنوان متولی آب کشور چه

منفعتی از بی اطلاعی مردم برای اجرای این طرح ها می برد ؟  جهت اطلاع در تصویب هر طرحی تاکید بر در نظر داشتن تقسیم منافع بین تمام ذینفعان با به حداقل رساندن آثار منفی زیست محیطی است .

توضیح همشهری:
روزنامه همشهری براساس رسالت حرفه‌ای خود همواره موضوعات محیط زیستی به ویژه در حوزه آب را پیگیری می‌کند. گزارش مورد اشاره نیز بر همین اساس پیگیری و تهیه شد. آنچه در گزارش مورد اشاره اداره آب منطقه‌ای اصفهان آمده بود نیز نقل قول از مسعود تجریشی معاون محیط انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست بود. بدیهی است همشهری پیگیری بیشتر موضوعات محیط زیستی به ویژه در حوزه آب را وظیفه خود می‌داند و در این مسیر آمادگی کامل برای درج نظرات و روشنگری‌های وزارت نیرو را نیز دارد.    

برچسب‌ها