به گزارش همشهری آنلاین، زمانبندی درست و واقعی در طول پروژههای عمرانی چالشی جدی برای سازندگان و دستاندرکاران است. آی ای در گزارشی خبر از ساخت سنسورهای مخصوص بتون داد که با زمانبندی واقعی به تسریع ساخت و ساز کمک میکنند.
مدت زمان لازم برای ساخت یک ساختمان تا حد زیادی به اطمینان از اینکه بتن هر طبقه مقاومت کافی برای تحمل بارهای جدید را داراست بستگی دارد.
در تلاش برای سرعت بخشیدن به این روند، مهندسان دانشگاه پوردو سنسورهایی ساختهاند که به گفته آنها، مقاومت بتن را با اطمینان قابل توجهی در محل و در زمان واقعی تعیین میکنند.
پیش از این مخلوطهای بتنی برای تایید و دریافت مجوز استفاده باید در آزمایشگاه مورد بررسی قرار میگرفتند، روندی که یک ماه زمان میبرد و روند ساخت را دچار عقب افتادن زمانی میکرد.
علاوه بر آن نیز کوچکترین تغییر در ترکیب بتون نیازمند روندی مشابه و البته زمانبر بود اما این سنسورها میتوانند به سرعت و در محل سازه تاییدهای لازم را صادر کنند.
"سنسورهای ما میتوانند در تصمیمگیری بهتر برای تعیین برنامه ساخت و بهبود کیفیت ساخت بتن کمک کنند. "، لونا لو، استاد مهندسی عمران دانشگاه پرودو و عضو انجمن بتن آمریکا توضیح داد؛
وی افزود: "ما سعی میکنیم به پیمانکاران مشاوره دهیم تا متوجه شوند که از نظر زمان، هزینه و تعداد افراد مورد نیاز در یک سایت چه میزان صرفهجویی خواهد شد و طبیعتا این باعث کاهش خطر و ایمنی ساخت و ساز نیز میشود."
در دهه گذشته، پیمانکاران عمومی از سنسورهای سنتی برای ارزیابی دقیق مقاومت بتن استفاده میکردند که بر اساس دمای خاص آن در طول زمان اندازهگیری میشد.
مقادیر مقاومت اندازهگیری شده اگر با تغییرات غیرمنتظرهای مانند تغییرات آب و هوایی یا درخواست تغییر مواد اصلی مخلوط مواجه میشد پیمانکار باید برای ترکیب جدید مجدداً روندی زمانبر را طی میکرد.
رایان دکر، مدیر تضمین کیفیت شرکت ویلهلم میگوید: "این سنسورهای جدید بیشتر شبیه یک" پلاگین و بازی "هستند. ما میتوانیم به سرعت به نتیجه برسیم."
عملکرد این سنسورها به این صورت است که آنها در بتن باقی میمانند و با ارسال امواج صوتی، قدرت بتن را به طور مستقیم اندازهگیری میکنند.
لو میگوید که نحوه واکنش بتن به سرعتهای خاصی از امواج ، قدرت آن را نشان میدهد: "موجی که از طریق بتن پخش میشود می تواند اطلاعات زیادی را به ما بگوید. ما میتوانیم نه تنها از مقاومت بتن، بلکه اطلاعات دقیقی در مورد ساختار ریز بتن نیز به دست آوریم. "
دوازده حسگر این تیم در بخشهای ساختمانی مجتمع پنج طبقه مهندسی و پلیتکنیک دانشگاه پرودو نصب شده و از آنجا که این سایت از حسگرهای سنتی نیز بهره میبرد، تیم لو میتوانند فناوری جدید خود را با آنچه در گذشته بود مقایسه و ارزیابی کنند.
این فناوری جدید میتواند سایتهای ساختمانی را از ماهها انتظار آزمایشگاهی رها کند و روند و کیفیت کار را بهبود و ارتقا دهد.