به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا و محقق پروژه تولید واکسن ایرانی کرونا بیان داشت: تست انسانی این محصول مراحل مختلف دارد و این واکسن در مرحله اول به ۵۶ نفر تزریق خواهد شد.
وی ادامه داد: واکسن ۲ بار به این افراد تزریق میشود؛ واکسن اولی که تزریق شود، بعد از مدتی آنتیبادی در بدن فرد تولید میشود اما آنتی بادی اصلی که مصونیتسازی ایجاد می کند، بعد از تزریق دوم صورت می گیرد.
محرز افزود: اقدامات شرکت سازنده واکسن ایرانی در سازمان غذا و دارو و نیز سازمان بهداشت جهانی ثبت شده است. اگر مجوز سازمان غذا و دارو نبود، امکان شروع مرحله جدید این واکسن وجود نداشت.
وی ادامه داد: در صورتی که مراحل این تست با موفقیت طی شود و مجوز ساخت از سوی سازمان غذا و دارو بگیرد، به نظر میرسد تا اواخر بهار سال آینده این واکسن وارد بازار داخل کشور شود.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین اظهار داشت: تا زمان ساخت واکسن داخلی، باید برای تهیه واکسن های وارداتی اقدام شود که مسئولان مربوطه با تمام توان در تلاش هستند تا این موضوع محقق شود.
وی گفت: فعلا ۲ واکسن از بین واکسن های ساخته شده در دنیا تایید شده است، به دلیل تحریم آمریکا قدری در خرید واکسن با مشکل مواجه هستیم اما دولت در حال پیگیری است. در حال حاضر برای گروه های پرخطر و کادر پزشکی مانند پرستاران و پزشکان که مستقیم با بیماران سروکار دارند، باید واکسن تهیه شود.
محرز در پاسخ به این سوال که آیا تزریق واکسن در کشورهای اطراف ما آغاز شده است یا نه، اظهار داشت: این کشورها واکسن چینی کرونا را می زنند. واکسنهایی که تائیدیه گرفتهاند، فعلا در آمریکا و انگلیس تزریق شده و کانادا هم بهتدریج درحال شروع تزریق واکسن است. عربستان میخواهد واکسن تایید شده را سفارش دهد اما هنوز در دسترس این کشور قرار نگرفته است.