به گزارش همشهری آنلاین به نقل از پایگاه خبری شهر، پیروز حناچی شهردار تهران امروز سهشنبه ۲ دی ماه در جلسه فصلی ستاد مدیریت بحران شهر تهران، گفت: گزارشهای ارائه شده بسیار امیدوارکننده بود. فعالیتها در دو بخش قابل دستهبندی است؛ بخشی که مربوط به ابزارهای حاکمیتی و دولت است و بخش دوم مربوط به شهروندان و آمادگی ذهنی آنها میشود.
شهردار تهران افزود: طبیعتا آن جا که به مردم ربط دارد نیاز به اطلاعرسانی زیاد است. به هر حال زلزله یک واقعیت محتوم است و باید آماده باشیم و با توجه به آسیبپذیری شهروندان، مردم باید بدانند در شرایط زلزله چه اقدامی کنند.
او افزود: در بافت فرسوده آمار نشان میدهد ۴۰ درصد بخشهای فرسوده بازسازی شده اما تهران همچنان آسیبپذیر است. ساختمانهای بسیاری در شرایط ناپایدار هستند، هر چند آمارها نشان میدهد مکانیزمها برای تشویق نوسازی مردم موثر بوده است.
حناچی با اشاره به عملکرد سامانههای پیشبینی زلزله در کشورهای دیگر، گفت: این سامانه در ژاپن هفتاد ثانیه زودتر اطلاعرسانی کرد در حالی که در زلزله اخیر دماوند سامانه ما ۲۵ ثانیه زودتر اعلام هشدار کرد. ما باید تلاش کنیم این فاصله اصلاح شود و این به حساسیت دستگاههای ما مربوط است، هر چه بتوانیم این زمان را بیشتر کنیم تاثیرگذاری اقدامات ما بیشتر میشود.
شهردار تهران بر اتصال خودکار و بدون اپراتور این سامانهها به دستگاههای ذیربط اشاره کرد و گفت: اطلاعرسانی باید مستقیما به شبکههای دیگر وصل شود تا با وقوع زلزله خودکار عمل کند.
او افزود: لازم است تاسیساتی که در شرایط زلزله باید خدماتشان متوقف شود، شناسایی شوند و اتصال آنها به هشدار سریع میتواند آمادگی ما را بالا ببرد.
این جلسه با حضور اسماعیل نجار رییس سازمان مدیریت بحران کشور و رضا کرمی محمدی رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد و شهردار تهران نیز به صورت مجازی در این جلسه شرکت کرد.
تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۲
شهردار تهران گفت: سامانه پیشبینی زلزله در ژاپن ۷۰ ثانیه زودتر اطلاعرسانی میکند در حالی که در زلزله اخیر دماوند سامانه تهران ۲۵ ثانیه زودتر هشدار داد. باید این فاصله اصلاح شود. هر چه بتوانیم این زمان را بیشتر کنیم تاثیرگذاری اقدامات مفیدتر میشود.