به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرگزاری مهر، سابق بر این در افرادی که به تازگی سرطان پیشرفته کلورکتالشان تشخیص داده شده بود داروی پمبرولیزوماب بعد از انجام شیمی درمانی تجویز میشد.
اما اخیراً سازمان غذا و دارو آمریکا تایید کرده است که داروی پمبرولیزوماب میتواند به عنوان داروی اصلی برای درمان سرطان کلورکتال متاستازشده تجویز شود.
دکتر لوئیز دیاز، سرپرست تیم تحقیق از بخش آنکولوژی مرکز سرطان اسلوآن آمریکا، در این باره میگوید: «ما دریافتیم در مقایسه با درمان قدیمی، داروی پمبرولیزوماب میتواند با وجود عوارض جانبی کمتر، انتخاب اول برای درمان بیماران مبتلا به سرطان کلورکتال باشد.»
آزمایش بالینی شامل ۳۰۷ بیمار مبتلا به سرطان کلورکتال در ۲۳ کشور بود که تحت درمان با پمبرولیزوماب یا شیمی درمانی استاندارد بودند.
مصرف بیرویه آنتیبیوتیک خطر سرطان روده را افزایش میدهد
داروی پمبرولیزوماب پروتئینی موسوم به PD-۱ را هدف قرار داده و آن را متوقف میکند که در نهایت میتواند از حذف سلولهای ایمنی موسوم به سلولهای T به شکل موثری پیشگیری نماید.
این مطالعه نشان داد بیماران مبتلا به سرطان کلورکتال پیشرفته که تحت درمان با پمبرولیزوماب بودند، به طورمیانگین ۱۶.۵ ماه سرطانشان گسترش نیافت. درحالی که در افرادی که تحت درمان با شیمی درمانی استاندارد بودند سرطان بعد از مدت میانگین ۸.۲ ماه پیشرفت کرد.
همچنین مشخص شد عوارض جانبی شیمی درمانی در مقایسه با افراد دریافت کننده داروی پمبرولیزوماب به مراتب بیشتر و شدیدتر بود.
براساس این یافتهها، تیم تحقیق به این نتیجه رسید که داروی پمبرولیزوماب به شکل قابل توجهی طول عمر بیماران مبتلا به سرطان کلورکتال را افزایش میدهد.