سازمان ناظر دارویی هند روز جمعه واکسن کرونای تولید شده بوسیله شرکت آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد را برای مصرف اضطراری تایید کرد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز این تصمیم راه برای توزیع واکسن کرونای آسترازنکا در دومین کشور پرجمعیت جهان که پس از آمریکا بیشترین موارد عفونت کووید-۱۹ را گزارش کرده است، باز می‌کند.

منابع آگاه می‌گویند هند می‌خواهد تلقیح این واکسن را به زودی، به احتمال زیاد از چهارشنبه آغاز کند و اعلام رسمی تایید این واکسن بوسیله «سازمان مرکزی کنترل استاندارد داروی» هند  (CDSCO) در ساعات بعدی روز جمعه انجام خواهد شد.

بریتانیا و آرژانتین قبلا واکسن آسترازنکا را برای موارد فوری مصرف عمومی تایید کرده‌اند.

واکسن آسترازنکا/آکسفورد که نسبت به واکسن‌های رقیب ارزان‌تر و توزیع آن آسانتر است می‌تواند تحولی در ایمن‌سازی جهانی در برابر ویروس کرونا ایجاد کند.

کشورهایی که صرفا دارای زیرساخت‌های بهداشت پایه هستند، امید زیادی به این واکسن دارند که بر خلاف واکسن فایزر که باید در دمای منفی ۷۰ درجه سلسیوس نگهداری شود، در دمای یخچالی معمول قابل‌نگهداری است.

هند تا به حال بیش از ۱۰ میلیون مورد کووید-۱۹ گزارش کرده است، گرچه میزان بروز عفونت‌های جدید در این کشور پس از به اوج رسیدن در میانه سپتامبر (شهریور) به طور قابل‌توجهی رو به کاهش بوده است. هند امیدوار است در طول شش تا هشت ماه اول سال ۲۰۲۱ حدود ۳۰۰ میلیون نفر از جمعیت ۱.۳۵ میلیارد نفری‌اش را واکسینه کند.

بریتانیا که نخستین کشوری بود که پیش از سایر کشورهای غربی واکسن آسترازنکا را برای مقابله افزایش بی‌سابقه عفونت‌ها ناشی از انتشار سویه جدید بسیار واگیرتر ویروس کرونا در این کشور تایید کرد. این سویه جدید ویروس کرونا به هند هم رسیده است.

واکسن آسترازنکا در هند بوسیله انستیتو سرم هند (SII) که بزرگترین سازنده واکسن جهان واکسن است، در حال تولید است و تاکنون ۵۰ میلیون دوز این واکسن انبار شده است.

گرچه دولت هند هنوز قرارداد خرید واکسن با SII امضا نکرده است، این شرکت می‌گوید در ابتدا بر بازار داخلی متمرکز خواهد بود و بعد واکسن را عمدتا به کشورهای آسیایی جنوبی و آفریقا صادر خواهد کرد.

پرسش‌هایی درباره میزان واقعی اثربخشی واکسن آسترازنکا از هنگام انتشار داده‌های مربوط به آن در ماه نوامبر مطرح شده است که نشان داد تزریق این واکسن با نصف دوز در ابتدا و یک دوز کامل در بعد اثربخشی بسیار بیشتری (۹۲ درصد) نسبتا به تجویز دو دوز کامل (۶۰ درصد) دارد.

از طرف دیگر سازمان نظارت دارویی بریتانیا نیز این هفته اعلام این که تجویز دو دوز کامل این واکسن با فاصله سه ماه اثربخشی ۸۰ درصدی در پیشگیری ایجاد کرده است، تصویر را پیچیده‌تر کرد.

برچسب‌ها