به گزارش همشهریآنلاین و به نقل از ایسنا سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ آورده است: تداوم پایداری در جو و سکون هوا موجب افزایش غلظت و انباشت آلایندهها امروز (۲۰ دی ماه) در شهرهای تهران، کرج، قم، اهواز، قزوین، تبریز، ارومیه، اصفهان، اراک شده است.
این وضعیت جوی فردا (۲۱ دی ماه) برای شهرهای تهران، کرج، قم، قزوین، اراک، اصفهان ، اهواز، ارومیه و تبریز، دوشنبه (۲۲ دی ماه) برای شهرهای تهران، قم، کرج، قزوین، اراک، اصفهان ، تبریز، مشهد و اهواز، سهشنبه ( ۲۳ دی ماه) تهران، قم، کرج، قزوین، اراک، اصفهان ، اهواز، مشهد و تبریز پیشبینی میشود.
افزایش غلظت و انباشت آلایندهها در روزهای چهارشنبه (۲۴ دی ماه) در شهرهای تهران، قم، قزوین، کرج، اراک، اصفهان ، اهواز، تبریز و مشهد و پنجشنبه (۲۵ دی ماه) در شهرهای تهران، قم، کرج، قزوین، اراک، اصفهان و مشهد رخ میدهد.
در این شرایط جوی پتانسیل رشد شاخص کیفیت هوا تا شرایط ناسالم برای گروههای حساس و در صورت عدم کاهش منابع آلاینده ثابت و متحرک، امکان رشد شاخص تا شرایط ناسالم برای تمام گروهها وجود دارد بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به پرهیز از ترددهای غیر ضروری بهویژه برای سالمندان، کودکان و افراد با سابقه بیماری و ریوی، احتیاط در فعالیت فیزیکی و ورزشی در فضای باز و مدیریت نوع سوخت واحدهای صنعتی در سطح و حومه کلانشهرها توصیه میکند.
هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
ادارات اراک، شازند و مهاجران فردا تعطیل است
استاندار مرکزی با اشاره به اینکه به لحاظ میزان بارش، بدترین دیماه را در طول سال های اخیر تجربه کردیم، گفت: ادارات اراک، شازند و مهاجران ۲۱ دی ماه تعطیلند.
سید علی آقازاده بیستم دیماه در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای کلانشهر اراک با قدردانی از همکاری محیط زیست استان، دستگاه قضایی، اعضای شورای تامین، فرمانداران و نیروی انتظامی در روزهای اخیر در مسئله آلودگی هوای اراک، اظهار کرد: تا ۱۶ دی ماه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تقریبا شرایط مشابهی را پشت سر گذاشته ایم، اما دی ماه ۹۹ در واقع یکی از بدترین دی ماه های سال های اخیر است چراکه شرایط خشکی را سپری کردیم.
وی گفت: در دی ماه سال جاری بارندگی نداشتیم و به تبع آن آلایندگی هوا بیشتر شد، امسال با توجه به کمبود فشار گاز در شبکه گازرسانی، شرکت گاز نتوانست گاز مورد نیاز نیروگاه را تامین کند به همین دلیل طی ۲۰ روز اخیر از مازوت استفاده می کند به طوری که در حال حاضر روزانه یک میلیون لیتر مازوت توسط نیروگاه حرارتی شازند در حال استفاده است.
اقازاده گفت: هفته بدتری را نسبت به دو سه هفته اخیر پیش رو داریم به همین دلیل کارگروه اضطراری تشکیل شده است تا گزارشی از وضعیت تولید برق دریافت شود، البته اگر گاز برای نیروگاه شازند تامین نشود، مجبوریم یک واحد دیگر را تعطیل کنیم چراکه طبق گزارشات چهار برابر حد مجاز آلودگی تولید شده است که دقیقا روی شهر اراک فرود می آید و هفته جاری شرایط بدتری خواهیم داشت. در پی کاهش میزان مصرف مازوت در نیروگاه شازند هستیم، اگر گاز تامین نشود ناچاریم که یک واحد دیگر از نیروگاه را تعطیل کنیم، می دانیم که در استان ها در هفته گذشته خاموشی داشته ایم و این خاموشی موجب نارضایتی مردم شده است، اما خوشبختانه در استان مرکزی میزان خاموشی ها کم بوده است.
استاندار مرکزی پیشنهاد کرد: در هفته جاری تمامی فعالیت های آلاینده تعطیل شود، به عنوان مثال کوره های آجرپزی و کارخانجات تولید شن و ماسه تعطیل و با کمک نیروی انتظامی ورود خودروهای سنگین به شهر ممنوع شود و از کمربندی ها تردد صورت گیرد، برخی از کارخانجات آلاینده طبق اعلام محیط زیست با محدودیت فعالیت روبرو شوند تا بتوانیم این شرایط را سروسامان دهیم.
وی گفت: در شرایط خیلی بد، حتی می توان تعطیلی ادارات را در هفته جاری متصور بود که البته این امر بستگی به گزارشات محیط زیست از وضعیت آلودگی هوا دارد، از زمان آغاز موج سرما در کشور که به اواخر آذرماه باز می گردد، مصرف گاز خانگی بالا رفت و متاسفانه شبکه گاز نتوانست نیاز صنایع را از جمله نیروگاه شازند پوشش دهد. مسئولان استان و حتی ریاست جمهوری وعده عدم مصرف مازوت در نیروگاه شازند را داده بودند، اما در مسیر انتخاب سختی قرار گرفتیم، یا باید نیروگاه را تعطیل می کردیم که خسارات سنگینی را به دنبال داشت و باعث خاموشی استان و کشور می شد که به هیچ وجه به صلاح نبود، بنابراین طبق تصمیم کشوری، اجازه مصرف مازوت به نیروگاه های کشور داده شد.
آقازاده تصریح کرد: با وجود این اجازه، استان مرکزی و نیروگاه شازند کمتر از سهمیه در نظر گرفته شده، اقدام به مصرف سوخت مازوت کرد. با همه پیگیری ها، به دلیل قطع شدن گاز نیروگاه، دو واحد از مدار خارج شد، البته مجددا و به صورت مختصر و بسیار کم مقداری گاز برای نیروگاه تامین شد ولی به هر حال و علیرغم میل باطنی سقف مصرف مازوت برای نیروگاه تعیین شد چراکه اگر این میزان مشخص نمی شد نیروگاه خاموش می شد و خسارات سنگینی را در نیروگاه و مصرف برق خانگی متحمل می شدیم.