به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۲۲ تهران، آرش حسینی میلانی عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره این طرح، گفت: طرح جامع پسماند در شورای اسلامی شهر تهران در حال تصویب است. در این طرح اشاره شده است که مراکز بازیافت پاک در داخل شهر احداث شود که ۴ مرکز در این زمینه در دستور کار مدیریت شهری تهران قرار دارد و نخستین مرکز آن در منطقه ۲۲ افتتاح شد تا زبالههای شهری سه منطقه ۲۲، ۲۱ و ۵ پوشش داده شود.
وی هدف از راهاندازی این مرکز را کاهش آلودگی زیست محیطی دانست، افزود: راهاندازی این مرکز ۱۵ درصد به تفکیک زباله از ایستگاههای میانی جمعآوری زباله شهری به آرادکوه کمک میکند و اینکه مشکلات زیستمحیطی مانند بوی نامطلوب و شیرابه را تا میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد و همچنین کاهش هزینه حمل و نقل زباله شهر تهران را در بر خواهد گرفت.
عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: راهاندازی این مرکز با سرمایهگذاری بخش خصوصی صورت میگیرد و تمامی تجهیزات آن کاملا به شکل بومی و همپای فناوری روز دنیا ساخته خواهد شد. بنابراین هیچ میزان ارزبری در تهیه تجهیزات و سیستم این مرکز صورت نگرفته است.
مرتضی رحمانزاده شهردار منطقه ۲۲ تهران نیز در این باره گفت: زبالههای تر در سه منطقه ۲۲، ۲۱ و ۵ حدود ۸۰۰ تن به ایستگاه میانی در خیابان کوهک منطقه ۲۲ انتقال پیدا میکند که با راهاندازی این مرکز ۱۵ درصد حجم زبالهها کاهش پیدا میکند. در نظر داریم با راهاندازی این مجموعه، این کاهش زباله را به ۲۰ درصد برسانیم.
او افزود: یکی از اهداف راهاندازی این مرکز این است که زبالههای شهری در این محیط تفکیک شوند تا شاهد معضلات اجتماعی مانند زبالهگردها و کودکان کار نباشیم.
شهردار منطقه ۲۲ تهران درباره زمان افتتاح این طرح گفت: در تلاش هستیم این مرکز را تا تیر ماه ۱۴۰۰ مورد بهرهبرداری قرار دهیم.
صدرالدین علیپور، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران نیز در این خصوص گفت: در شهر تهران در حال حاضر ۱۰ ایستگاه میانی زباله وجود دارد که زبالههای شهر تهران به این ایستگاهها انتقال داده میشود و از این ایستگاهها با کامیونهای بزرگ به منطقه آرادکوه منتقل میشود، بنابراین مرکز جدید راهاندازی نمیشود بلکه ایستگاه میانی بهروزرسانی و به تجهیزات روز دنیا تبدیل میشود.
او در ادامه افزود: مدیریت پسماند شهرداری تهران در نظر دارد در ۴ نقطه از پایتخت بهروزرسانی تجهیزات انجام دهد؛ دو مرکز در شرق تهران، یک مرکز در غرب که امروز مورد کلنگزنی قرار گرفت و این مرکز در جنوب تهران نیز راهاندازی خواهد شد، البته در نظر داریم یک مرکز نیز در شمال تهران در نظر بگیریم که هر یک از این مراکز سه تا چهار منطقه شهری تهران را پوشش خواهد داد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران خاطرنشان کرد: احداث سوله پردازش و پذیرش پسماند شهری، پیشبینی تصفیهخانه شیرابه با لحاظ استانداردهای لازم، پیشبینی سیستم حذف بوی بد و تحول در نحوه انتقال پسماند ریجکتی و آلی به مرکز دفع پسماند و امکان پالایش آلایندههای زیست محیطی از تمهیدات در نظر گرفته شده در این ایستگاهها است.
وی تصریح کرد: این طرح به شکل مشارکتی انجام میشود که خوشبختانه مدیریت شهری همکاری بسیار خوبی را با اجرای این طرح زیست محیطی انجام داده است و بخش خصوصی نیز پای کار است و سرمایهگذاری قابل توجهی در این زمینه انجام میشود.