به گزارش همشهریآنلاین؛ دکتر حسین قناعتی، رییس اتاق فکر ستاد کرونا در کلانشهر تهران در گفتگو با برنامه رادیویی «تهران ما سلامت» در خصوص گذر از مرحله خطر بیماری کرونا گفت: زمانی میتوان به یقین گفت که از خطر بیماری کرونا عبور کردیم که ویروس کاملا محاصره شده و فرصت انتقال نداشته باشد. این یقین در دو صورت اتفاق خواهد افتاد؛ زمانی که تقریبا همه و نزدیک به ۷۰ درصد از مردم به این ویروس مبتلا شده باشند که این در حالی است که از جمعیت ۸۰ میلیونی، فقط ۸-۷ میلیون به این ویروس مبتلا شدهاند و یا زمانی که قرنطینه مناسب و یا فاصله گذاری هوشمند مانند طرح شهید سلیمانی که اجرا شد، تاثیرگذاری قابل توجهی داشته باشد.
وی گفت: مساله حائز اهمیت در خصوص بیماری کرونا «قدرت سرایت» آن است و راه حل مقابله با آن نیز قطع زنجیره انتقال آن با رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
دکتر قناعتی در خصوص بازگشایی مدارس و تالارها گفت: در این همه گیری باید دو مساله سلامت و اقتصاد مردم را مورد نظر داشته باشیم. در بعضی از موارد با کاهش مرگ و میرها وضعیت عادی تلقی میشود اما خوشبختانه در همین بین تجربه مردم و مسئولین از مقابله با بیماری کرونا افزایش یافته است. از نظر شخصی و علمی، با عادی انگاری و بازگشایی مدارس و تالارها به شدت مخالف هستم به دلیل اینکه محاسبات نشان میدهد ویروس هنوز فرصت کافی برای سرایت را دارد و کوچکترین اهمالی آن را به شرایط اولیه بازمیگرداند.
رییس اتاق فکر ستاد کرونای کلانشهر تهران همچنین درباره خبرهایی درباره مرگ گروهی از مردم اروپا در پی تزریق واکسن کرونا گفت: زمانی که این اخبار را میشنویم باید با نگاه علمی آن را تحلیل کنیم. تولید واکسن در سه مرحله انجام میگیرد. مرحله اول ایمنی سنجی است که بسیاری از شرکتهای سازنده واکسن آن را پشت سر گذاشتهاند و به منظور بررسی واکنش آلرژیک و میزان مرگ و میر است. مرحله دوم کارایی واکسن است که بررسی میکند با تزریق واکسن آیا پادتن در بدن تولید میشود و مرحله سوم اثربخشی واکسن است که تا به امروز شرکتی موفق به پشت سر گذاشتن آن نشده است.
قناعتی ادامه داد: عوارض درازمدت دارو باید سالها طول بکشد که قابل تایید باشد. واکسن در حجم بالا تولید میشود و به دلیل اینکه با شرایط اورژانسی و همه گیری قرار داریم باید خطر ویروس را به هر قیمتی کم کنیم پس شنیدن اخباری با این مضممون چندان هم دور از ذهن نیست. ویروس کرونا نه تنها سیستم درمانی کشورها را مختل کرده بلکه در بعضی کشورها ۴۴-۴۳ درصد مردم بیکار شدهاند و به اقتصاد ضربهای مهلک وارد کرده است.
وی در پایان از همه مردم درخواست کرد با شرکت نکردن در میهمانیها و دورهمیهای خانوادگی و رعایت شیوهنامههای بهداشتی به مقابله با این ویروس کمک کنند.