به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، تاکنون در جهان ۹۸ میلیون و ۷۴۳ هزار و ۸۴۸ مورد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ ثبت شده است. هرچند که ۷۰ میلیون و ۹۱۷ هزار و ۴۸۵ نفر از مبتلایان به کرونا در دنیا، بهبود یافتهاند، اما کرونایِ عالمگیر دو میلیون و ۱۱۶ هزار و ۳۳۶ تن از مردم دنیا را نیز به کام مرگ کشانده است.
در کشورمان نیز از ابتدای شیوع کووید-۱۹ تا کنون یک میلیون و ۳۶۷ هزار و ۳۲ نفر مبتلا به این بیماری شناسایی شدند که از این تعداد یک میلیون و ۱۵۸ هزار و ۴۷۵ نفر از بیماران بهبود یافتهاند، اما متاسفانه تاکنون کرونا نفس۵۷ هزار و ۲۹۴ نفر از هموطنانمان را گرفته است.
باید توجه کرد که کرونا چند هفتهای در ایران رامتر شده و روند ابتلا، بستری و به دنبال آن مرگ و میر ناشی از کرونا ویروس در کشورمان رو به نزول بوده است. به طوری که در حال حاضر طبق رنگبندی کرونایی، در کشورمان ۱۸ شهرستان نارنجی، ۱۵۴ شهرستان زرد و ۲۷۶ شهرستان آبی داریم.
در عین حال میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور تا تاریخ یکم بهمن ماه ۸۳.۸۸ درصد گزارش شده است. البته مسوولان نظام سلامت کشور نسبت به برخی عدم رعایتها و سهل انگاری ها در برخی نقاط کشور هشدار داده اند.
همچنین چند روزی است که میزان میرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ در کشورمان دو رقمی شده و طی ۲۴ ساعت گذشته ۶۹ نفر در ایران به دلیل ابتلا به کرونا جان باختهاند، اما متاسفانه این روند در برخی کشورهای اروپایی و آمریکا همچنان رو به صعود است. میزان مرگ و میر ناشی از کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در آمریکا ۳۸۸۶ نفر، در انگلیس و ۱۴۰۱ نفر، در آلمان ۸۶۹ نفر بوده است. این موضوع نشان میدهد که کشورهای آمریکا و اروپایی با وجود زیرساختهای مناسب بهداشتی و درمانی باز هم در برابر کرونا کمر خم کردهاند.
با وجود نزولی بودن روند بیماری در کشور، وزارت بهداشت و متخصصان امر معتقدند که وضعیت کرونا در کشور ناپایدار و شکننده است. بر همین اساس کوچکترین عادیانگاری منجر به شیوع و صعود مجدد ویروس در کشور خواهد شد و قطعا در پی انفجار ویروس، میزان مرگهای کرونایی مجددا بالا خواهد رفت. بنابراین رعایت هر چه دقیقتر و شدیدتر پروتکلهای بهداشتی و عدم عادی انگاری شرایط در این زمان بسیار ضروری است. از طرفی نباید عجولانه نسبت به بازگشایی اماکن عمومی، مراکز تجمعی و... نیز اقدام کرد. چراکه مهار کرونا هماهنگی بین بخشی، بازگشاییهای هوشمندانه و تدریجی و همراهی مردم و دستگاههای مختلف کشوری را میطلبد.
وضعیت بستری و مرگ ناشی از کرونا در کشور
بنابر اعلام وزارت بهداشت، باید توجه کرد که در هفته اخیر یعنی از ۲۶ دی ماه تا دوم بهمن ماه سال جاری، در کشور ۱۴۵۸۴ مورد مثبت کرونا به صورت سرپایی شناسایی شده است. همچنین ۴۲۸۳ مورد جدید مبتلا به کرونا در بیمارستان بستری شدهاند و ۷۰۲ بیمار مبتلا به کرونا فوت کردهاند.
وضعیت کرونا در چند استان کشور
همچنین بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در استان تهران در هفته اخیر یعنی از ۲۶ دی ماه تا دوم بهمن ماه سال جاری، ۸۰۰ مورد مثبت کرونا به صورت سرپایی شناسایی شده است. همچنین ۹۴۶ مورد جدید مبتلا به کرونا در بیمارستان بستری شدهاند و ۱۱۵ بیمار مبتلا به کرونا فوت کردهاند.
همچنین در استان تهران روند بستری در هفته اخیر افزایش قابل ملاحظهای داشته، اما میزان فوت در استان کاهشی بوده است. بروز موارد بستری در استان تهران از متوسط کشوری بالاتر و مرگ و میر معادل متوسط کشوری بوده است.
در استان البرز نیز روند بستری در هفته اخیر کاهش و میزان فوت افزایش مختصری داشته است. بروز موارد بستری در این استان از متوسط کشوری کمتر و مرگ و میر استان به متوسط کشوری نزدیک شده است.
طبق اعلام ستاد ملی کرونا از امروز شهرستانهای استان مازندران از وضعیت قرمز کرونایی خارج شدهاند. به طوری که با کاهشی شدن روند موارد بستری کرونا در مازندران، اکثر شهرستانهای این استان، از امروز در وضعیت نارنجی قرار گرفته اند.
در استان مازندران، روند بستری و موارد فوت در هفته اخیر صعودی بوده است. میزان بروز موارد بستری با فاصلهگیری بیشتر از متوسط کشوری، بالاتر رفته و میزان مرگ و میر استان نیز همچنان از متوسط کشوری فاصله زیادی دارد.
در استان گلستان نیز روند بستری ناشی از کووید-۱۹ صعودی بوده، اما روند فوت در هفته اخیر در این استان نزولی بوده است. هرچند که مورتالیتی و میزان بروز موارد بستری در گلستان همچنان بیش از متوسط کشوری است.
در استان گیلان نیز روند بستری در هفته اخیر نزولی، اما فوت ناشی از کرونا صعودی بوده است. بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر در این استان از متوسط کشوری بالاتر است.
در استان خوزستان نیز در هفته اخیر روند بستری افزایشی بوده و میزان مرگ و میر ناشی از کرونا نیز افزایش مختصری داشته است. بروز موارد بستری و مرگ ومیر در این استان، همچنان از متوسط کشوری پایینتر است.