خزانه روز قیامت در دل کوههای یخ بسته نروژ ساخته می شود. مراسم آغاز به کار عملیات احداث مخازنی برای حفظ بذرهای تمامی گونه های گیاهی موجود در کره زمین در نروژ برگزار شده است.

به گزارش بی بی سی، این مخازن، که از آنها با عنوان "خزانه روز قیامت" نام برده می شود، شامل تعدادی انبار نگهداری بذر است که در کوهستان های منجمد جزیره دور افتاده اسوالبارد، در مناطق قطبی نروژ، ساخته می شود و بیش از یکصد کشور جهان از اجرای این طرح حمایت به عمل آورده اند.

عملیات ساختمانی با حضور نخست وزیران پنج کشور کشور نروژ، سوئد، دانمارک، فنلاند و ایسلند با حضور در شهرک لانگیربین، مرکز اسوالبارد، برگزار شد که با قطب شمال حدود یکهزار کیلومتر فاصله دارد.

هدف از اجرای این طرح حفظ نمونه هایی از بذر تمامی گیاهان موجود در زمین در برابر وقایع احتمالی منجر به نابودی گونه های گیاهی است.

بروز بیماری های همه گیر گیاهی، وقوع جنگ هسته ای، حوادث طبیعی و آثار ناشی از گرمایش زمین از جمله اتفاقاتی است که می تواند به نابودی گیاهان یا انواع خاصی از آنها منجر شود.

 نمونه بذرهای این مخازن در بسته های آلومینیومی و در دمای 18 درجه زیر صفر نگهداری می شود و در چنین شرایطی، تا صدها و حتی هزارها سال دیگر همچنان قابلیت رویش خواهد داشت 

در چنین صورتی، بشر خواهد توانست با استفاده از بذرهای حفظ شده در خزانه روز قیامت مجددا به کاشت چنین گیاهانی مبادرت ورزد.

به خصوص کاشت مجدد و تکثیر بذر گیاهان خوراکی برای ادامه حیات بشر و دام ضرورت خواهد داشت.

تریه ریس - یوهانسون، وزیر کشاورزی نروژ، در مراسم آغاز عملیات ساختمانی مخازن نگهداری بذر از این طرح به عنوان نوعی کشتی نوح یاد کرد