رئیس کمیته دستمزد شورای اسلامی کار گفت: نمایندگان مجلس، قدمی در جهت کنترل قیمت‌ها و مهار تورم برنداشتند؛ اکنون تورم، رکورد شکسته است و معیشت جامعه کارگری کشور یعنی بیش از 63 درصد جمعیت، در معرض تهدید قرار دارد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، فرامرز توفیقی با بیان اینکه دوشنبه هفته آینده کمیته دستمزد  است، گفت: امیدواریم از هفته آینده به بحث هزینه های سبد معیشت ورود کنیم.

وی افزود: مدیری که مالیات حقوقش دوبرابر درآمد کارگر است، درکی از شرایط زندگی کارگران ندارد.

رئیس کمیته دستمزد شورای اسلامی کار با اشاره به اینکه برخی نمایندگان دولت هزینه کرد سبد معیشت را در جلسه کمیته مزد 5 میلیون تومان برآورد کردند، گفت: آمارهایی که مرکز آمار درباره درآمد خانواده اعلام می کند، راستی آزمایی نمی‌ش. به عبارت دیگر یک چک لیستی در منازل از سوی مرکز آمار توزیع می شود که خانواده در 12 ماه سال چه مقدار نان، گوشت و... خریداری می کنند و چه مقدار درآمد دارند. این در حالی است که بعد از جمع آوری راستی آزمایی نمی‌شود.

وی گفت: در کشورهای دیگر این آمار جمع آوری شده است و مسئولان به راحتی می توانند احصا کنند که یک خانواده در طول سال چقدر خرج می کند و چقدر درآمد دارد. زمانی که می خواهیم یک فرمی را از کشورهای خارجی کپی برداری کنیم باید به این موضوع هم فکر کنیم که امکان راستی آزمایی برای این آمارگیری وجود ندارد.

 توفیقی اظهار کرد: مسئولانی که در کمیته دستمزد اعلام می کردند که هزینه سبد معیشت 5 میلیون تومان است به اطلاعات مرکز آمار بسنده کرده بودند که درست نبود.

این فعال کارگری با  اشاره به تفاوت حقوق کارگران و کارمندان گفت: یک کارمند  درد یک کارگر را متوجه نمی شود، چرا که حقوق کارمندان به  مراتب  بسیار بیشتر از آنچه در مجلس مصوب می شود، افزایش می یابد. هم و غم  مجلسی ها این است که حقوق کارمندان را اضافه و سامان ببخشد. وقتی به کارگر می‌رسد به چند صحبت پیش از دستور بسنده می کنند.

رئیس کمیته دستمزد شورای اسلامی کار افزود: سال گذشته دولتی ها قطار ماده 41 را از ریل خارج کردند و هیچ کس هم ناراحت نشد که نمایندگان کارگران مصوبه دستمزد شورای عالی کار را امضا نکردند. امسال هم با همان روش در حال پیش رفتن هستند. اگر دولت بخواهد مانند پارسال بدون جلب نظر کارگران دستمزد را تعیین کند تبعات بدی خواهد داشت.

توفیقی بیان کرد:  مدیری که ماهانه 33 میلیون تومان حقوق بگیرد و مالیات حقوقش بیش از دو برابر دستمزد یک کارگر باشد، چه درکی از خط فقر و حقوق 2 تا 3 میلیون تومانی یک خانوار کارگری با هزینه های سرسام آور دارد؟ هیچ کس به فکر کارگران نیست.

 وی گفت: نمایندگان مجلس در چندماه گذشته، نه تورم را مهار کردند؛ نه توانستند ماده هفت قانون کار و قراردادهای دائم کار را احیا کنند و نه دولت را به ترمیم مزد در نیمه دوم سال مجاب کردند؛ هرچه بوده فقط حرف و شعار بوده و  این حرفها و وعده ها تا امروز در زندگی روزانه کارگران تاثیر ملموس نداشته است.

توفیقی گفت: نمایندگان مجلس قدمی در جهت کنترل قیمتها و مهار تورم برنداشتند؛ اکنون تورم، رکورد شکسته است و معیشت جامعه کارگری کشور یعنی بیش از  63 درصد جمعیت، در معرض تهدید قرار دارد.

وی ادامه می‌دهد: مشکلات معیشتی، فقط به معیشت محدود نمی‌ماند بلکه وارد سایر حوزه‌های اجتماعی می‌شود؛ بالا بودن نرخ خودکشی، گرایش به اعتیاد و مصرف مواد مخدر حتی درمیان کارگران شاغل و رواج مشاغل کاذب و دردسرساز، همگی از عارضه‌های جدی بحران معیشت هستند؛ این عارضه‌ها باید جدی گرفته شوند. بسیاری از بحرانها و عوارض اجتماعی، محصول بحران معیشت است که اگر حل نشود، مشکلات جدی‌تر خواهد شد.