به گزارش همشهری آنلاین، از زمان آغاز جشنواره فجر (فیلم، تئاتر و موسیقی) مسئولان مختلف از وزارت بهداشت گرفته تا استاندار تهران از عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در این جشنواره ازجمله فاصلهگذاریهای فیزیکی در حاشیه جشنواره اظهار نگرانی و انتقاد کردند. حتی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا دیروز هشدار داد که اگر بیتوجهی به پروتکلها همچنان ادامه پیدا کند، جشنواره را تعطیل خواهند کرد.
حالا محسن فرهادی، معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در گفتگو با ایرنا درباره پروتکل برگزاری جشنواره فجر اظهار کرده که برای برگزاری این جشنواره ها از مدتها قبل بین وزارت بهداشت، وزارت کشور و وزارت ارشاد هماهنگی و توافق انجام شده و بر اساس توافق انجامشده پروتکل های برگزاری چنین رویدادهایی که سختگیرانه تر از پروتکل های قبلی است، تدوین و ابلاغ شده است.
وی گفت: بر اساس پروتکل های ابلاغی قرار است برای برگزاری این جشنواره ها بلیت فیزیکی وجود نداشته باشد و فقط به صورت آنلاین با کد ملی بلیت ارائه شود. سالن انتظار هم وجود نداشته باشد و در جشنواره فیلم فاصله افراد با یکدیگر از هر طرف باید حداقل دو متر باشد و هر فرد چهار مترمربع فضا داشته باشد. هر سالن سینما هم با حداکثر ۳۰ درصد ظرفیت تماشاگر باید فعالیت کند و تعداد حاضران نباید از ۱۰۰ نفر بیشتر شود.
فرهادی افزود: همه سالن های سینمای برگزارکننده جشنواره فیلم فجر و بعد از آن سالن های برگزار کننده جشنواره تئاتر و موسیقی حتما باید دستگاه تهویه فعال داشته باشند و فاصله برگزاری برنامه ها نیز پشت سر هم نباشد.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: در فیلمی که از تجمع در یکی از سینماهای برگزار کننده جشنواره فیلم فجر در فضای مجازی منتشر شده، مشخص است که جمعیت تجمع کننده جمعیت زیادی نیست اما نحوه هدایت مردم در سالن انتظار به نحوی است که همان جمعیت کم در کنار هم هستند و به همین علت این سالن و سالن سینمای دیگری که مشکل مشابه داشت تذکر گرفتند.
وی گفت: بر اساس توافق انجام شده و پروتکل های ابلاغی افراد هنگام مراجعه به محل برگزاری جشنواره باید مستقیم به سالن نمایش هدایت شوند و هیچ سالن انتظاری نباید باشد.
سختگیری و نظارت بیشتری انجام میشود
فرهادی افزود: برای رعایت پروتکل های ابلاغی سه لایه نظارتی در نظر گرفته شده که اول مدیر سالن، دوم ناظران وزارت ارشاد و در انتها ناظران عالی دانشگاههای علوم پزشکی و وزارت بهداشت هستند. ابلاغیه جدیدی هم زده شده که بر اساس آن نسبت به کنترل سالن های که وزارت بهداشت اعلام شده اند، سختگیری بیشتری انجام شود و تشدید نظارت اعمال شود تا مجبور نشویم به علت رعایت نشدن اصول بهداشتی، از ادامه جشنواره جلوگیری کنیم.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: از نظر وزارت بهداشت، جشنواره های هنری دهه فجر، رویدادهای فرهنگی ارزشمندی است و در شرایطی که مردم در محدودیت های مختلف هستند، برگزاری این جشنواره کمک روحی و روانی خوبی برای مردم است اما به شرطی که پروتکل ها کامل رعایت شود.
وی افزود: رصدی که وزارت بهداشت انجام داده تاکنون فقط دو سالن سینما از پروتکل ابلاغی تخطی کرده اند که به آنها تذکر داده است و قرار است سختگیری و نظارت بیشتری انجام شود که دیگر این تخلفات تکرار نشود.
بازیگران باید تست PCR منفی داشته باشند
فرهادی گفت: پروتکل های بهداشتی جشنواره فیلم، تئاتر و موسیقی تقریبا شبیه به هم است. البته تفاوت هایی هم دارند. مثلا در مورد جشنواره تئاتر که به جای صفحه نمایش، بازیگران تئاتر حضور دارند و معمولا سالن کوچکتر است، تهویه باید قویتر باشد. بنابراین باید سالن های نمایش به درستی انتخاب شوند.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: درضمن توصیه شده که لوازم گریم و بازی بازیگران کاملا شخصی باشد و همه بازیگران باید تست PCR منفی داشته باشند. به طوری که انجام تست سریع برای همه بازیگران اجباری است و در موارد مشکوک باید قبل از جشنواره تست PCR هم بدهند و فقط در صورتی که نتیجه آن منفی باشد می توانند وارد سالن نمایش شوند.
این مسئول تاکید کرد: هیچ اجرایی هم نباید بیشتر از ۲ ساعت طول بکشد. همچنین هیچ سینما و تئاتری نباید نمایش پشت سر هم داشته باشند. بسیاری از سینماها چند سالن دارند و می توانند به نحوی مدیریت کنند که نمایش فیلم در سالن ها توزیع شود و در یک سالن پشت سر هم برنامه اجرا نشود.