به گزارش همشهریآنلاین به نوقل از فارس، احمد مهری اپیدمیولوژیست و کارشناس بهداشت عمومی گفت: شاید خیلی از مردم اطلاع نداشته باشند که واکسیناسیون کرونا در کشور چگونه انجام میشود. مطمئنترین ساختار توزیع عادلانه واکسن در چارچوب علمی و حرفهای، ساختار بهداشت کشور است که همچون شبکهای درهمتنیده در تمام کشور ۵۰ سال است واکسنهای روتین کشور را حتی در شرایط کمبود آن توزیع کرده است.
وی ادامه داد: به محض ورود اولین محموله واکسن به ایران، بعد از بررسیهای نهایی و هماهنگیها، ویالهای واکسن در اختیار شبکه زنجیره سرد قرار میگیرد. یخچالها و ساختار حرفهای این زنجیره مورد تایید سازمانهای ملی و جهانی است.
مهری افزود: بعد از بارگیری واکسنها، برمبنای اولویتبندی سند واکسیناسیون کرونا مصوب وزارت بهداشت، عملیات توزیع واکسن بین مراکز بهداشت کشور انجام خواهد شد. تیمهای زنجیره سرد در شرایط ایمن، واکسنها را در استانها توزیع خواهند کرد.
به گفته این اپیدمیولوژیست، وزارت بهداشت اطلاعات کامل سلامتی تمام مردم کشور را در سامانههای بهداشت خود دارد. گروههای آسیبپذیر و دارای بیماری زمینهای، سالمندان پرخطر و کادر بهداشت و درمان سریعا شناسایی میشوند و فرایند واکسیناسیون زیر نظر کارشناسان بهداشت و مراقبین سلامت دوره دیده تخصصی آغاز میشود.
وی گفت: اگر پایگاه واکسیناسیون برای تزریق واکسن به کادر درمان در بیمارستانها شکل گیرد، تیم بهداشتی برای واکسیناسیون در آن بیمارستان مستقر و تحت نظر پزشک، تلقیح واکسن توسط نیروهای بهداشت انجام میشود.
مهری با بیان اینکه در گام تزریق واکسن کرونا به گروههای دارای اولویتدار بعدی، سامانه بهداشت به طور شفاف افراد پرخطر را مشخص میکند، گفت: مراقبین سلامت، بهورزان و کارشناسان بهداشت دورهدیده مراکز جامع سلامت با افراد تماس میگیرند و اقدامات واکسیناسیون را تحت نظر پزشک انجام میدهند. دریافت واکسن داوطلبانه است. یافتهها نشان میدهد واکسنهای مورد تایید عارضه جدی ندارند. در صورت هرگونه شوک و اختلالات احتمالی، زیر نظر پزشک شبکههای بهداشت مورد توجه قرار میگیرد.
وی افزود: در ساختار توزیع و تامین واکسن شبکههای بهداشت، چهار دهه است، ساختاری حکمفرماست که امکان هیچ قاچاق، تزریق بدون اولویت، گمشدن ویالهای واکسن و... به هیج عنوان وجود نداشته و ندارد. مردم مطمئن باشند سازوکار توزیع و تزریق واکسن کرونا تحت نظر متبحرترین تیمهای بهداشتی در شبکههای بهداشت و درمان انجام میشود. هیچ خدمت و واکسنی ارائه نمیشود مگر زیر ذرهبین ناظرین بهداشتی و عملا سامانه موجود در بهداشت، ایمنترین راه تحقق عدالت در توزیع واکسن کروناست.
این اپیدمیولوژیست توضیح داد: از رسانهها و مردم خواستاریم تخصصیترین و شفافترین اطلاعات درباره واکسیناسیون کرونا را از زبان معاونت بهداشت وزارتخانه جویا شوند و اظهار نظرهای فاقد اطلاع را از دیگران دریافت نکنند.