به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از اسپیس، قرار است چند روز پس از آنکه شرکت اسپیسایکس پیشسفارشهای اشتراک سرویس اینترنت "استارلینک" را آغاز کرده، اگر شرایط آب و هوا مساعد باشد، دو موشک فالکون ۹ در یکشنبه شب و چهارشنبه صبح از فلوریدا به فضا پرتاب شوند و پروژه اینترنت ماهوارهای "استارلینک" را بیش از پیش به به عملیاتی شدن به صورت تجاری نزدیک کنند.
این دو مأموریت بعدی استارلینک که انتظار میرود هر کدام حدود ۶۰ ماهواره را در خود جای دهند، از دو سکوی پرتاب مختلف با موشکهای فالکون ۹ به پرواز درخواهند آمد.
اولین پرتاب از سکوی ۴۰ در ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال قرار است ساعت ۱۱:۲۱ یکشنبه شب به وقت منطقه زمانی شرقی(۰۷:۵۱ صبح فردا دوشنبه به وقت ایران) انجام شود.
همچنین شرکت اسپیسایکس مشغول آمادهسازی یک موشک فالکون ۹ دیگر برای پرتاب از سکوی ۳۹A در مرکز فضایی کندی ناسا در ساعت ۰۰:۵۵ بامداد چهارشنبه به وقت منطقه زمانی شرقی(۰۹:۲۵ پنجشنبه) است.
طبق گفته اسپیسایکس، پرتاب تعیین شده برای روز چهارشنبه از اواخر ژانویه تاکنون چندین بار به تأخیر افتاده است تا فرصت بیشتری برای بازرسیهای بیشتر از موشک فراهم شود. همچنین پرتاب برنامهریزی شده برای یکشنبه شب قبلاً برای شنبه شب برنامهریزی شده بود.
چشم انداز هواشناسی برای هر دو پرتاب چندان مناسب نیست و احتمال شرایط قابل قبول در یکشنبه شب ۴۰ درصد پیشبینی شده است. اما شرایط برای چهارشنبه ۷۰ درصد خوب گزارش شده است.
اسپیسایکس قصد دارد با استفاده از دو قایق بدون سرنشین در اقیانوس اطلس، هر دو تقویت کننده مرحله اصلی موشک را از هر دو مأموریت به سلامت فرود آورد.
بنابراین اسپیسایکس ظرف مدت کمتر از دو هفته بعد از آخرین مأموریت استارلینک خود ۱۲۰ ماهواره دیگر را به مدار زمین خواهد فرستاد. آنها گروههای نوزدهم و بیستم از مجموعه ماهوارههای "استارلینک" هستند که از ماه مه ۲۰۱۹ توسط موشکهای فالکون ۹ پرتاب شدهاند.
اسپیسایکس ۵۷ ماهواره دیگر استارلینک را به فضا فرستاد| اینترنت فضایی آماده آزمایش میشود
اسپیسایکس اکنون بیش از ۱۰۰۰ ماهواره در مجموعه استارلینک خود دارد و در اواخر امسال این تعداد را به ۱۵۸۴ خواهد رساند. البته این شرکت در اینجا متوقف نخواهد شد و قصد دارد ماهوارههای دیگری را به مدار قطبی زمین پرتاب کند تا بتواند با ۴۴۰۰ ماهواره یک پوشش جهانی اینترنت فراهم کند.
ماهوارههای استارلینک که توسط تکنسینهای اسپیسایکس در ردموند واشنگتن ساخته شدهاند، هر کدام حدود ۲۵۰ کیلوگرم وزن دارند.
کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا (FCC) به اسپیسایکس اجازه داده است تا در نهایت حداکثر ۱۲ هزار ماهواره استارلینک را وارد مدار زمین کند.
اسپیسایکس در همین هفته جاری پذیرش پیشسفارشهای کاربران احتمالی اینترنت استارلینک را آغاز کرده و ۹۹ دلار از هر مشتری برای خدمات دریافت میکند. اسپیسایکس میگوید، پس از تأیید مشتری، ۴۹۹ دلار برای آنتن و مودم استارلینک، به علاوه ۵۰ دلار هزینه حمل و نقل دریافت خواهد شد و هزینه اشتراک ۹۹ دلار در ماه است.
اسپیسایکس پیشبینی کرده است که این سرویس اواخر سال جاری میلادی در سراسر ایالات متحده در دسترس قرار گیرد.
آزمایش شبکه استارلینک ماهها است که در کانادا در حال انجام است. اسپیسایکس میگوید در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار کاربر مشترک سرویس استارلینک هستند.
اسپیسایکس گفته است که کل این پروژه میتواند بیش از ۱۰ میلیارد دلار هزینه داشته باشد، اما ایلان ماسک بنیانگذار و رئیس این شرکت گفته است که فرصتهای درآمد آن بیشتر از این مبالغ است و منابعی را برای اسپیسایکس فراهم میکند که بتواند برنامههای جسورانه خود برای ارسال انسان به مریخ پیش ببرد.