به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین تجزیهوتحلیل ۱۸۰۰۰ زوج در چین نشان داد آنهایی که در مناطق با میزان در حد متوسط بالاتر از آلودگی با ذرات معلق کوچک زندگی میکنند، ۲۰ درصد بیشتر در معرض خطر ناباروری- باردار نشدن در طول یک سال تلاش برای بچهدار شدن- هستند.
طراحی این بررسی این امکان را به دانشمندان نمیدهد که تعیین کنند آلودگی هوا چگونه به باروری آسیب میزند، اما ذرات معلق آلاینده هوا یک عامل شناختهشده ایجاد التهاب در بدن هستند که میتواند به تولید تخمک و اسپرم آسیب بزند.
یک بررسی اخیر دیگر در ۶۰۰ زن که به یک درمانگاه ناباروری در آمریکا مراجعه کرده بودند، نشان داد افزایش قرارگیری در معرض آلودی هوا با کاهش شمار تخمکهای در حال بالغ شدن در تخمدانها همراهی دارد.
ناباروری میلیون ها زوج را در سراسر جهان مبتلا میکند، اما تا به حال پژوهش چندانی در رابطه با تاثیر آلودگی هوا بر آن انجام نشده است. البته بررسیهای قبلی نشان دادهاند که آلودگی هوا با افزایش خطر عوارض در سایر جنبههای تولیدمثل همراهی دارد، از جمله زایمان زودرس و وزن کم نوزاد هنگام تولد.
میزانهای معمول دیاکسید نیتروژن (ناکس) - یکی از آلایندههای معمول هوا- به همان اندازه دود سیگار خطر سقط خودبهخودی جنین را افزایش میدهند و ذرات آلاینده هوا در طرف جنینی جفت در رحم یافت شدهاند.
کین لی در مرکز پزشکی تولید مثلی در بیمارستان سوم دانشگاه پکینگ که سرپرست این پژوهش بود، گفت والدین آینده باید به آلودگی هوا توجه داشته باشند.
او گفت: «بررسیهای بسیار نشان دادهاند که آلودگی هوا با موارد بسیاری از عوارض زیانبار مربوط به بارداری همراهی دارد.»
لی و همکارانش در مقالهشان نوشتند: «تقریبا ۳۰ درصد از زوجهای نابارور دچار ناباروری بدون علت مشخص هستند». به گفته این پژوهشگران با در نظر گرفتن سن، وزن و سیگار کشیدن که عوامل شناختهشده موثر بر باروری هستند، «بررسی ما نشان میدهد آلودگی هوا با ذرات معلق کوچک یک عامل غیرقابلنادیدهگیری خطرساز در ناباروری است.»
بررسیهای پیشین در این باره به نتایج متناقضی رسیدهاند، اما این بررسیها بر اساس گروههایی از افراد بودند که زوجهای نابارور از آنها حذف شده بودند یا بر عکس در درمانگاههای ناباروری انجام شده بودند.
لی گفت:«بررسی ما بر اساس نمونههای از افراد بود که از جمعیت عمومی جلب شده بودند، بنابراین یافتههای ما احتمال بیشتر قابلتعمیم هستند.»
کارشناسان میگویند اندازه اثرات آلودگی بر باروری آنچنانکه در این بررسی مشاهده شده است، بسیار بالا است و اگر در بررسیهای آینده به خصوص در محیطهای با آلودگی کم ارقام مشابهی به دست آید، باید در این باره نگران بود.