به گزارش همشهریآنلاین، از دیگر تفاوتهای اجلاس امسال مونیخ غیرحضوری بودن آن است یعنی برخلاف هر سال سخنرانان از طریق ویدئو کنفرانس در آن شرکت میکنند.
از سوی دیگر برای نخستین بار در ۷۰ سال گذشته، یک رئیس جمهوری آمریکا قرار است شخصاً در اجلاس سخنرانی کند، گفته شده بایدن میخواهد در این اجلاس درباره پیوستن آمریکا به برجام سخن بگوید.
برگزارکنندگان اجلاس امنیتی مونیخ گفتهاند علاوه بر بنبست برجام، کرونا، معضلات روند صلح در افغانستان، وضعیت مناسبات دو سوی اقیانوس و نوع و انسجام رویکردهای غرب در برابر چین و روسیه از دیگر محورهای نشست امسال است.
پیشینه کنفرانس به سال ۱۹۶۲ برمیگردد. در این سال، یکی از افسران آلمانی به نام «اوالد فون کلایست» که در اواخر زمامداری هیتلر در کودتای نافرجام علیه او شرکت داشت، مبتکر گردهمایی مونیخ شد تا محلی باشد برای بحث درباره بحرانهای جهانی.
از ایران یک سال علی لاریجانی (رئیس وقت مجلس) به کنفرانس امنیتی مونیخ دعوت شد اما سالهای بعد محمدجواد ظریف (وزیر خارجه) پایه ثابت نشستهای مونیخ بود؛ حتی سال گذشته که آمریکا ظریف را تحت تحریم قرار داد و به او ویزای آمریکا را برای یک نشست سازمان ملل نداد، ظریف در اجلاس امنیتی مونیخ سخنرانی کرد. با این حال در فهرست سخنرانان امسال نام هیچ ایرانی به چشم نمیخورد هرچند هدایت و مدیریت پانلهای بحث در کنفرانس امسال را ناتالی امیری، خبرنگار ایرانی-آلمانی، به عهده دارد.
آنتونیو گوترش (دبیر کل سازمان ملل)، بیل گیتس (رئیس مایکروسافت)، دبیر کل سازمان بهداشت جهانی، جو بایدن (رئیس جمهوری آمریکا)، آنگلا مرکل (صدراعظم آلمان)، امانوئل مکرون (رئیس جمهوری فرانسه)، رئیس شورای اروپا، دبیرکل ناتو، جان کری (وزیر خارجه اسبق آمریکا) و بوریس جانسون (نخست وزیر انگلیس) مشهورترین سخنرانان اجلاس امسال هستند.
با بررسی لیست سخنرانان امسال اجلاس امنیتی مونیخ که مقامات منطقهای و بینالمللی همیشگی در آن غایب هستند، اجلاس امسال را میتوان اجلاسی برای احیای روابط پیشین آمریکا و اروپا پس از یک افول ۴ ساله در دوران ترامپ قلمداد کرد.