سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به گردش ویروس کرونا در عراق، بر لزوم مراقبت ویژه در مرزهای غربی کشور و لحاظ اقدامات سختگیرانه عبور و مرور در این مرزها تاکید کرد.

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در حاشیه پنجاه و هشتمین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تقریبا یک سال از پیدایش ویروس کرونا در کشور می‌گذرد و دو یا سه روز هم از سالگرد ورود این مهمان ناخوانده به کشور گذشته و همچنان این مهمان ناخوانده قصد از بین رفتن ندارد و خبرهایی می‌رسد که این ویروس دچار جهش‌هایی هم در دنیا شده است که یکی از نگرانی‌هایی است که به آن پرداخته شد.

سیر شتابان کرونا در عراق و لزوم مراقبت از مرزهای غربی

وی با اشاره به بررسی وضعیت کرونا در دنیا در جلسه امروز ستاد توضیح داد: در مورد کشورهای همسایه غربی ما از جمله کشور عراق لازم است کاملا مراقب باشیم شواهدی از گردش ویروس در کشور عراق وجود دارد و میزان بیماری در این کشور یک سیر بسیار شتابان به خود گرفته است. به همین دلیل در مورد استان‌های غربی کشور توصیه شد که حتما باید بیشتر مراقب باشند به ویژه در مورد مرزهای غربی باید اقدامات سختگیرانه برای عبور و مرور صورت گیرد.

گردش ویروس انگلیسی در خوزستان

رئیسی گفت: استان خوزستان یکی از استان‌هایی است که بالاترین میزان شیوع بیماری را دارد. گردش ویروس انگلیسی در استان خوزستان مشاهده شده است و چندین مورد از بیماران بستری به ویژه در اهواز و جنوب اهواز گزارش شدند و این می‌تواند یک زنگ خطر و هشدار باشد.

لزوم تشدید شیوه‌نامه‌های بهداشتی در خوزستان

وی افزود: الان میزان رشد و سرعت انتشار ویروس در استان خوزستان نسبت به همه کشور بالاست و شیب تندی دارد و باید دقت کرد شیوه‌نامه‌های بهداشتی به شدت رعایت شود. استان‌های دیگر و استان‌های شمالی مانند مازندران خوشبختانه سیر نزولی بیماری را طی می‌کند و امیدواریم با رعایت بیشتر شیوه‌نامه‌ها بتوانیم شیوع بیماری را در این استان‌ها مهار کنیم و این سیر نزولی ادامه دار باشد.

افزایش ملایم میزان بستری‌های کرونا در کشور

رئیسی گفت: همچنان در سر جمع میزان بستری‌ها در کشور طی هفته‌های گذشته افزایش ملایم داشته البته باید دقت کنیم زیرا در برخی استان‌ها مثل استان‌های شمالی که بیشترین میزان بستری را داشتیم اکنون در حال کاهش است، ولی در برخی استان‌ها به ویژه استان آذربایجان غربی، خوزستان و چهارمحال و بختیاری شاهد افزایش بیماری هستیم که لازم است مراقبت بسیار دقیقی انجام دهیم.

۱۱ شهر قرمز در خوزستان

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: بر اساس آخرین آمار اکنون ۱۱ شهر قرمز داریم که همگی در استان خوزستان هستند، ۵۲ شهر نارنجی، ۲۱۷ شهر زرد و ۱۶۸ شهر آبی داریم و به تعداد شهرهای نارنجی اضافه شده است.

وی افزود: ۱۱ شهر قرمز هفته گذشته همچنان قرمز هستند. شهرهای قرمز شامل شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، رامهرمز، دزفول، دشت آزادگان، شوشتر، کارون، هویزه ، شادگان قرمز هستند و نیاز به رعایت جدی پروتکل‌ها است.

لزوم مراقبت بیشتر از سالمندان و کودکان

وی با تاکید بر لزوم مراقبت از سالمندان و اطفال تاکید کرد: قدرت سرایت ویروس انگلیسی بالا است و باید رعایت‌های قبلی را با دقت و کیفیت بهتری انجام دهیم. این دو گروه آسیب‌پذیر هستند و افراد بالای ۶۵ سال بهتر است تا حد امکان از منزل خارج نشده و در جمع حاضر نشوند، رعایت فاصله‌گذاری و زدن ماسک ضروری است. اگر جوانان می‌خواهند از پدربزرگ و مادربزرگ دیدار کنند این زمان بسیار کوتاه باشد و سعی کنند این دیدار مجازی باشد و در صورت نیاز به دیدار حضوری در مدت‌زمان کوتاه با ماسک و تهویه مناسب حاضر شوند.

ساده‌انگاری نشود

رئیسی گفت: نباید ساده‌انگاری کنیم، تجربه ثابت کرده کاهش رعایت پروتکل‌ها که اکنون هم بیش از ۱۴ درصد افت رعایت پروتکل داریم، میزان بیماری افزایش می‌یابد. مرزهای غربی کشور به شدت باید کنترل شود. و از رفت و آمدها جلوگیری کنیم تا مشکلی پیش نیاید.

واکسیناسیون کرونا تنها بر اساس اولویت‌بندی سند ملی واکسیناسیون

وی درباره بحث واکسیناسیون کرونا تصریح کرد: طی هفته‌های آینده منتظر رسیدن واکسن‌های جدید به دستمان هستیم‌ تا روند واکسیناسیون تداوم داشته باشد. تزریق واکسن تنها بر اساس اولویت‌بندی که ستاد ملی مقابله با کرونا و سند ملی واکسیناسیون تعیین کرده است انجام می‌شود و خارج از این سند هیچ کس خارج از اولویت واکسن دریافت نخواهد کرد، ان‌شاءالله در روزهای آینده شاهد تداوم واکسیناسیون افراد آسیب‌پذیر باشیم.
 

برچسب‌ها