رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در شرایط کنونی رفع کمبودهای حمل‌ونقل عمومی به معنای توجه به سلامت شهروندان است، گفت: به ضرس قاطع می‌گویم که خارج از ضوابط طرح تفصیلی که قانون فعلی مورد تصویب شورای عالی شهرسازی است، هیچ تراکم‌فروشی نداریم و هر نوع تغییر کاربری و افزایش تراکم باید با مصوبه کمیسیون ماده ۵ باشد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از معاونت ارتباطات و امور بین‌الملل شورای اسلامی شهر تهران، محسن هاشمی در پایان دویست و هفتاد و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران و در جمع خبرنگاران گفت: امروز نیز مطابق گذشته جلسه هم‌اندیشی با حضور شهردار و معاونان‌ شهرداری از ساعت هفت و سی دقیقه آغاز شد که مهمترین موضوع این جلسه، مشکل حمل‌ونقل عمومی در شهر تهران بود.

هاشمی افزود: همانطور که می‌دانید تعداد مسافران حمل‌ونقل عمومی در شهر تهران به دلیل شرایط کرونایی یک سوم شده و لذا خود به خود درآمد مترو و اتوبوسرانی به‌ویژه در بخش خصوصی کاهش پیدا کرده ولی برای جبران این کمبود هیچ حرکتی انجام نشده است.

وی ادامه داد: در دولت هم با اینکه موضوع حمل‌ونقل عمومی مورد اهمیت لفظی قرار می‌گیرد و مصوبات زیادی هم در این زمینه وجود دارد اما هیچ اقدام عملیاتی در جهت تزریق منابع مالی برای تجهیز و نوسازی حمل‌ونقل عمومی تهران نمی‌شود که البته امیداریم در مدت باقی‌مانده تا پایان سال و یا اوایل سال آینده، این مشکل حل شود.

رییس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با اشاره به وضعیت امروز حمل‌ونقل عمومی شهر تهران گفت: ببیند چون درآمد در بخش حمل‌ونقل عمومی به دلیل شرایط کرونایی کم شده و از طرفی بیشتر اتوبوس‌های شهر تهران نیز در اختیار بخش خصوصی هستند لذا بخش خصوصی بیشتر اتوبوس‌های خود را فعال نمی‌کند و با اینکه بیان می‌شود تعداد اتوبوس‌های تهران ۵ هزار عدد است اما شاید ۲ هزار اتوبوس فعال باشد لذا این امر سبب افزایش تراکم مسافران نیز می‌شود. در این راستا برای جلوگیری از صدمه وارد به مردم باید جبران کمبودهای حمل‌ونقل عمومی پرداخته شود.

محسن هاشمی در ادامه افزود: بعد از جلسه هم‌اندیشی جلسه صحن شورا با موضوع بررسی بودجه سال ۱۴۰۰ در بخش درآمدی آغاز شد که با تصمیم اعضای شورا درآمدهای بودجه به عدد ۴۸هزار و ۸۸۳ میلیارد تومان رسید.

هاشمی افزود: در بحث درآمدی کمیسیون برنامه و بودجه کاهش هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی را پیشنهاد داده بود اما با بررسی اعضای شورا ۵۳۰ میلیارد تومان ترمیم شد و در نهایت  ۱۳۰۰ میلیارد تومان از بودجه پیشنهادی شهرداری کاهش پیدا کرد. 

هاشمی در ادامه و در خصوص بررسی بحث اصلاح ساختار در شهرداری تهران گفت: بحث ساختار از ابتدای شورای پنجم مطرح بوده ولی بدنه و برخی از اعضای شورا در این خصوص حساسیت دارند. از این رو لایحه اصلاح ساختاری تصویب نشد و حال لایحه جدید مطرح شده که این موضوع در هیات رییسه بررسی خواهد شد.

رییس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه سخنان خود و در خصوص بحث شهرفروشی که از سوی چند تن از اعضای شورا مطرح شده بود، اظهار داشت: برخی اعضا تراکم پایه و مازاد تراکم را با شهرفروشی را اشتباه گرفتند و فکر می‌کردند فروش تراکم است؛ در صورتی که ما خارج از طرح تفصیلی که قانون فعلی مورد تصویب شورای عالی شهر سازی است هیچ تراکم‌فروشی نداریم و با قطعیت می‌گویم این اتفاق در شهرداری تهران نمی‌افتد.

هاشمی افزود: هر افزایش تراکم و تغییر کاربری به طور حتم در کمیسیون ماده ۵ تصویب شود و وقتی کمیسیون ماده ۵ تصویب کرد وزارت مسکن و شهرسازی نیز باید تایید کند و در نتیجه یک تصمیم ملی است. بنابراین شهرنفروشی در شورای پنجم جا افتاده است.

وی ادامه داد: اما موضوعی که کمتر به آن پرداخته شده، کم کردن هزینه‌های شهر علی‌رغم تورم ۳۰۰ درصدی در طول ۴ سال گذشته بوده که با این وجود بودجه شهرداری تهران در ۴ سال تنها ۹۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

منبع: همشهری آنلاین