به گزارش همشهریآنلاین به نقل از جماران، چند ماه است دولت انگلیس درگیر نزاعهای قدرت داخلی بوده و این روند در زمان استعفای «دومینیک کامینگز» برجستهترین مشاور «بوریس جانسون» نخست وزیر این کشور در نوامبر ۲۰۲۰ که بعد از کناره گیری «لی کین» مدیر ارتباطات دولت رخ داد، به اوج خود رسید.
حال ایندیپندنت در گزارشی فاش کرده است وضعیت در ساختمان شماره ۱۰ خیابان داونینگ (دفتر نخستوزیری انگلیس) وحشتناک است و تلاشهایی برای جلوگیری از استعفای «دیوید فراست»، نماینده انگلیس، در مذاکرات برگزیت در جریان است، در حالی که «الیور لوئیس»، معروف به «سونیک»، معاون سابق فراست و رئیس واحد «نجات اتحادیه» پستش را ترک کرده است و منابع آگاه از نزاع شدید بین جناحها در ساختمان شماره ۱۰ خبر میدهند.
این آخرین مورد آشفتگی از ۹ روز پیش و با انتصاب «سیمون فین» و «هنری نیومن» در پستهایی در ساختمان شماره ۱۰ آغاز شد. حال چه کسی در پس این انتصابهای جنجالی و پر سر و صداست؟ آری درست است، نامزد بوریس جانسون که اصلا پستی در دولت در اختیار ندارد ولی تمامی امور کشور را کنترل میکند.
«سیمون فین» و «هنری نیومن» دوستان صمیمی «کری سیموندز» هستند که به دو سمت مهم در دفتر نخستوزیر منصوب شدهاند. یکی هنری نیومن، مشاور ارشد است و دیگری سیمون فین، معاون جدید رئیس دفتر نخستوزیر که میزبان جشن ۳۰ سالگی خانم سیموندز بود.
«کری سیموندز» نامزد نخستوزیر، در حزب محافظهکار یا دولت انگلیس هیچ نقش رسمی ندارد اما گزارشهای مداوم در مطبوعات حاکی از آن هستند که سیموندز بدون هیچگونه اختیار یا پاسخگویی، در اداره کشور نقشی محوری دارد.
او منتخب نیست، منصوب نشده است، هیچ اختیار قانونی یا طبق قانون اساسی برای تصمیمگیری در ارتباط با اینکه چه کسی مناصب دولتی را تصدی کند، ندارد ولی همهکاره است.
سیموندز در دادن سمت رسمی به «نیمکو علی» دوستش و فعال مقابله با ختنه زنان، در وزارت کشور و اخراج کردن چند دستیار دولت شامل دومینیک کامینگز، لی کین و «اولیور لوئیس» در ماههای اخیر نقش داشته است.
لوئیس در روزهای اخیر نقشش به عنوان رئیس واحد «نجات اتحادیه» در دولت انگلیس (مشاور بوریس جانسون در امور اتحادیه) کمتر از دو هفته از حضورش در این سمت آن را ترک کرده و بر اساس گزارشها گفته افراد دیگر در دولت انگلیس سبب شدند سمت او «غیر قابل دفاع» شود.
گمانه زنی های زیادی در رسانه ها شده مبنی بر اینکه استعفای لوئیس جدیدترین مثال از اختیار در حال گسترش سیموندز است و کارمندان حامی خروج از اتحادیه اروپا در حلقه نزدیک به بوریس جانسون در حال پاکسازی شدن بوده و دوستان سیموندز جانشین آنها میشوند. خانم سیموندز در برکناری دومینیک کامینگز هم نقش داشته است.
گزارش شده موج استعفاها از سوی اعضای فراکسیون «رای به جدایی» به سبب جلوگیری از ارتقای کین به سمت رئیس دفتری از سوی سیموندز راه افتاده است.
حال رئیس یک اندیشکده محافظهکار انگلیسی خواهان تحقیقات درباره اعمال نفوذ نامزد بوریس جانسون بر دولت این کشور شده است.
«بن هریس کوئینی»، رئیس این اندیشکده محافظهکار انگلیسی، تحت عنوان «گروه بو» خواستار تحقیقات مستقل در خصوص نفوذ کری سیموندز در پشت صحنه دولت انگلیس شده است. چهرههای محافظهکار شاخصی نظیر «نورمن تبیت» و «نورمن لامونت» از حامیان گروه بو هستند.
گروه بو خواهان بررسی قضایی و تحقیقات دولت نسبت به آنچه شد که نقش غیرمنتخب و غیر قابل حساب سیموندز خواند.
هریس کوئینی تاکید کرد که «مردم با پارتیبازی بسیار مخالفاند و هیچکس نباید بدون پاسخگویی به مردم، کشورمان را اداره کند. عدم شفافیت درباره موقعیت و اختیارات خانم سیموندز، و بیاطمینانی از اینکه او قدرتی در اداره امورات دولت ندارد، به طور بالقوه خطرهای بزرگی برای دولت، حزب محافظهکار و ملت به وجود میآورد. مردم نسبت به خویشاوندسالاری بسیار حساس هستند. دموکراسی در انگلیس امر مقدسی است و باید همیشه مقدس باشد. هیچکس نباید بدون پاسخگویی در برابر مردم، در اداره کشور ما نقش داشته باشد.»
هریس کوئینی گفت برخی قانونگذاران حزب محافظهکار از این که کری سیموندز بازخورد خوبی در حوزههای انتخابیه آنها ندارد، نگران هستند.
یک وزیر سابق انگلیس گفته است گروه بو به دنبال پاسخ به سوالهای مطرحشده از سوی بسیاری از قانونگذاران حزب محافظهکار در خصوص این است که در دولت انگلیس دقیقا چه اتفاقی دارد، میافتد.
این وزیر گفته است: سوءظن من این است که اولیور لوئیس قربانی ترجیح سیموندز به «هنری نیومن» است. اما او یک مرد درخشان فوقالعاده است که جایگاه بالایی در حزب دارد. او به خوبی با دیوید فراست مذاکرهکننده برگزیت کار کرده بنا بر این مشاهده جدا شدن آنها خوب نیست.
اما همپیمانان بوریس جانسون به گروه بو حمله، و عنوان کردند این عادی است که نخستوزیر با شریک زندگیاش به ویژه با توجه به اینکه سیموندز مدیر ارتباطات حزب محافظه کار بوده، مشورت کند.
«جان ردوود» قانونگذار ارشد حزب محافظهکار انگلیس درخواست برای انجام تحقیقات را «یک ایده بسیار بد» خوانده و به «میل آن ساندی» گفت: نخستوزیر مسئول این که چه کسی به او مشاوره میدهد، است و او تقریبا میتواند از هر کسی که دوست داشته باشد، مشورت بخواهد.
اما گروه بو که با وجود پیوندهای محکم با حزب محافظهکار، از این حزب مستقل است، گفت خانم سیموندز که نقش مشاور ویژه ندارد، در مقابل هیچ وزیری پاسخگو نیست.
این بدان معناست که سابقه او هیچگاه از نظر امنیتی مورد بررسی قرار نگرفته تا به او اجازه دسترسی به اطلاعات محرمانه دولت را داده شود.
این گروه گفت باید تحقیقات به طور علنی انجام شود، شهادت کارمندان فعلی و سابق دفتر نخستوزیر گرفته و سوابق و مکاتبات مربوطه منتشر شود.
گرچه تصویرپردازی سیموندز از سوی منتقدان به عنوان چهرهای شبیه لیدی مکبث (یکی از شخصیتهای نمایشنامهٔ مکبث اثر ویلیام شکسپیر) با اتهام انتقادات زنستیزانه نفی شده است، اما هیچکس انکار نمیکند وی از نفوذ جالب توجهی فراتر از همسران نخستوزیران پیشین برخوردار است.
خانم سیموندز مشتاق است با برکناری پیشکسوتان کارزار خروج انگلیس از اتحادیه اروپایی، از جمله کامینگز و لوئیس، چهره دولت را تلطیف کند و به عنوان یک طرفدار محیط زیست، دولت را به سمت اجرای یک برنامه سبز هدایت کند.
«کری سیموندز» کیست؟
کری سیموندز که سردبیر سابق ارتباطات عمومی حزب محافظهکار و کنشگر حفظ منابع طبیعی است، از زمان همکاری در ستاد انتخاباتی بوریس جانسون برای انتخاب مجدد به عنوان شهردار لندن در سال ۲۰۱۲، با او آشنا شد. این زوج اولین بار در سال ۲۰۱۹ در ارتباطی عاطفی با یکدیگر دیده شدند.
جانسون ۵۶ ساله و سیموندز ۳۲ ساله وقتی سال ۲۰۱۹ با هم به دفتر نخستوزیری نقل مکان کردند تاریخساز شدند چراکه اولین زوج غیرمتاهلی هستند که به طور رسمی در کاخ نخستوزیری زندگی میکنند.
نشریه سان به نقل از یکی از مقامات دفتر نخستوزیری گفت: «بوریس و کری هر دو از این خبر بینهایت خوشحال هستند. هر دوی آنها چند وقتی بود که از آن مطلع بودند ولی سعی کردند آن را مخفی نگاه دارند تا بارداری نمایانتر شد. این خبر نشان میدهد چرا او اخیرا کمتر جلوی چشمها ظاهر شده بود. کری هم به شدت خوشحال است و او هم به کار روی پروژههای محیط زیستی خود ادامه میدهد.»
با توجه به وقوع سیلهای شدید در سراسر کشور و احتمال شیوع ویروس کرونا در انگلیس، بسیاری زمانبندی اعلام این خبر را زیر سوال بردند.
همهگیری کرونا برنامههای بوریس جانسون را برای ازدواج با سیموندز در سال ۲۰۲۰ به تعویق انداخت. سیموندز در آوریل گذشته فقط ۱۷ روز پس از ترخیص جانسون از بیمارستان بر اثر ابتلا به کرونا، پسرشان «ویلفرد لاوری نیکلاس جانسون» را به دنیا آورد.
پوشک عوض کردن این کودک در آن زمان به سوژه رسانههای انگلیس بدل شد. نخستوزیر انگلیس گفت در دوران قرنطینه سراسری «کلی پوشک عوض کرده است» در حالی که قبلاً به نظر میآمد چندان تمایلی ندارد که بگوید به تمیز کردن پسر تازه متولد شدهاش کمک میکند یا نه.
قبل از آن که ویلفرد به دنیا بیاید «هالی ویلوبی» و «فیلیپ شافیلد» در برنامه «این بامداد» شبکه آیتیوی از این سیاستمدار پرسیده بودند آیا برای عوض کردن پوشک نوزاد آمادگی دارد؟
در آغاز به نظر میرسید میل ندارد بگوید به چنین کاری تمایل دارد اما سرانجام گفت: چنین انتظاری دارم.
نخستوزیر هنگام بازدید از مدرسهای در هرتفوردشایر گفت: «خوب است بدانید کلی پوشک عوض کردهام.»
این کودک، اولین فرزند خانم سیموندز و ششمین فرزند نخستوزیر است؛ البته ششمین کودکی که به طور علنی به پدر آنها بودن اذعان کرده است.
بوریس جانسون ۴ فرزند از همسر سابق خود، «مارینا ویلر»، دارد و دختری که حاصل یک رابطه خارج از ازدواج است؛ ولی برخی همچنین معتقدند که او فرزند دیگری نیز خارج از ازدواجش داشته است.
پیشتر در ماه فوریه، بعد از این که زوج سابق به توافق بر سر امور مالی رسیدند، قاضی یک دادگاه خانواده به خانم ویلر اجازه داد برای اجرایی کردن طلاق اقدام کند.