به گزارش همشهریآنلاین طی سالهای گذشته نیز غالبا رسانهها سروقت این پدران رفته و سعی کردهاند از آنها گزارشها و مطالبی را چاپ کنند. با هم، نگاهی به چند پدر خاص سالهای اخیر میاندازیم که مورد توجه مردم و رسانهها قرار گرفتهاند؛ خاصهایی که هر کدامشان بهدلیلی ماندگار شدهاند.
پدر پنج قلوهای اصفهانی
چندقلوهای زیادی در کشور داریم، اما یکی از خاصترین آنها را باید خانواده جعفری در اصفهان بدانیم. تازگیها خانواده جعفری به واسطه هدیه پنج تبلتی که برای بچهها از طرف آموزش و پرورش گرفتند، دوباره معروف شدند. این پنجقلوها حالا به سن مدرسه رسیدهاند و البته برای خانواده جعفری، سختیهایی را ایجاد کردهاند. این پنجقلوها در آبانماه ۱۳۹۲ به دنیا آمدند؛ به نامهای آوا، هلیا، رها، امیرحسین و امیرعباس. پدرشان هم که به وجود آنها خیلی افتخار میکند.
جالب اینکه یک صفحه اینستاگرامی هم ایجاد کرده و در این صفحه حسابی از بچههایش عکس میگذارد. کلی هم دنبالکننده پیدا کرده است و خیلیها پیگیر اخبار این خانواده خاص هستند. در واقع آقای جعفری را باید یکی از خاصترین پدرهای ایرانی بدانیم؛ پدری که حالا دارد مزد زحمتهای خودش را با مدرسه رفتن بچههایش دریافت میکند و لذتش را میبرد.
پدر جوانترین شهید مدافع حرم
شهید محمدمهدی احمدی، از مدافعان حرمی بود که در لشکر فاطمیون حضور داشت. فقط ۱۷سال داشت که توسط داعش و در دفاع از حرم حضرت زینب(س) به شهادت رسید. از ۱۴سالگی وارد ارتش افغانستان شد و با اوج گرفتن درگیریهای سوریه، بهصورت داوطلبانه به فاطمیون پیوست. او ابتدا به اسارت تکفیریها درآمد و سپس سر از تنش جدا شد.
پدرش میگوید قبل از تولد محمدمهدی، خواب عجیبی دیده بود. خواب دیده بود کسی مهدی را به آغوش او میدهد و میگوید فرزند صالحی است که به تو داده میشود، از تو گرفته خواهد شد و در سرزمینی خارج از ولایت و کشورت در راه خدا کشته خواهد شد. مادرش وقتی که این خواب پدر را شنیده بود، هر وقت که فرزندش را میدید، دلش میلرزید و خواب پدر، سرانجام در سوریه تعبیر شد.
پدر پرجمعیتترین خانواده کشور
محمدمسلم وافی یزدی هم از آن پدرهای خاص و بهیادماندنی ایرانی است که یکی، دو سال پیش حسابی خبرساز شد. او یک طلبه ۳۷ساله است که ۱۲ فرزند و البته ۲ نوه هم دارد. زمان خودش او را پدر پرجمعیتترین خانواده ایرانی میدانستند که البته کمی اغراق بود، ولی قطعا یکی از خاصترین پدران ایران و یکی از جوانترین پدربزرگهای کشور هم است.
او برخلاف خیلیها، فرزندان را هدیهای از طرف خداوند میداند و معتقد است که ازدواج باید زود اتفاق بیفتد. او در آن دوره ۷ دختر و ۴ پسر داشت و البته فرزند دوازدهمش هم در راه بود. محمدمسلم وقتی که ۱۵سال داشت با همسرش ازدواج کرد؛ همسری که یک سال و نیم با او فاصله سنی داشت. ولی این پدر دهه شصتی را قطعا باید پدر پرجمعیتترین خانواده جوان کشور دانست.
جوانترین پدر ایران
چند سال پیش گزارشی تحت عنوان جوانترین پدر ایرانی، همه توجهها را بهخودش جلب کرد. این جوانترین پدر ایرانی، در واقع بهزاد آریش بود که فقط ۱۳ سال داشت و با دخترعموی ۱۵سالهاش ازدواج کرده و صاحب یک نوزاد شده بودند که آن موقعها ۱۷روزه بود. جالب این که موقع تهیه گزارش، از عمر ازدواج آنها هم دو سالی بود که میگذشت. شغلش هم کارگری در میدان شهر بود.
آن روزها اشاره میکرد که اجباری هم برای ازدواج نداشته است و چون دخترعمو و پسرعمو بودند، زیر یک سقف رفتهاند. اسم پسرشان را هم گذاشته بودند امیرصادق. سواد خواندن و نوشتن هم نداشت و از مسئولان درخواست کمک میکرد تا بتواند از پس زندگیاش برآید. او آن موقع خانه مادرزنش زندگی میکرد ولی باید اتاقی اجاره میکرد؛ چرا که پدرزنش فوت کرده بود و نیاز به اجارهاش داشتند.
پیرترین پدری که فرزندی نداشت
در سالهای گذشته در بعضی خبرها نوشته بودند پیرترین پدربزرگ ایرانی که بچه ندارد، ولی ۱۰۰ نوه دارد. طبیعی بود که هر کسی از خواندن چنین تیتری تعجب میکرد. اما برای پدر بودن که حتما نیازی نیست واقعا پدر باشید؛ درست مثل حاج احمد صوفی، پدری که ۱۰۰ نوه داشت و یک پدر واقعی محسوب میشد.
بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، احمد صوفی با ۱۳۵ سال سن، پیرترین فرد ایران محسوب میشد. پاییز امسال هم به ۱۳۹ سالگی رسید. اما قسمت نبود که ۱۴۰ سالگیاش را ببیند. او در سقز از دنیا رفت، مردی که در سال ۱۲۶۰ شمسی به دنیا آمده بود. او با زنی ازدواج کرد که پنج فرزند داشت و سرپرستی آنها را عهدهدار شد. فرزندانی که حالا در مجموع ۱۰۰ نوه و نتیجه برای حاج احمد آوردهاند. او اگر زنده بود، همین شنبه آینده ۱۴۰ ساله میشد.
همه فرزندان شهید من
تصور کنید که پدری وجود داشته باشد که خودش جانباز شیمیایی باشد و ۵ پسرش را هم تقدیم انقلاب و ایران کرده باشد. اینها مشخصات علیمحمد افراسیابی است که در پایان دهه ۸۰ شمسی دار فانی را وداع گفته و آسمانی شد؛ مردی که صبر او زبانزد همه بود و همینها از او پدری خاص ساخته بود. نام فرزندان او ابراهیم، امیر، اسماعیل، جواد و علیرضا بودند که در طول ۸ سال دفاع مقدس به شهادت رسیده بودند؛ البته ابراهیم سیزده ساله بود که ۲۱ بهمن ۵۷ و توسط عوامل شاه به شهادت رسید.
خودش هم که بیش از ۲۴ بار به جبهه رفته و در عملیات کربلای پنج شیمیایی شده بود. او هر بار که خبر شهادت یکی از پسرهایش را میشنید، خدا را شکر کرده و دعا میکرد که انشاءالله این هدیه توسط خداوند پذیرفته شود.
پدر بیشترین فرزندان ایران
ادعا درباره این که پرجمعیتترین خانواده ایرانی کدام است، کمی سخت است اما تا سالها این عنوان متعلق به خانوادهای در روستای مخور در ۲۵ کیلومتری شهر چالدران بود که ۱۰دختر و ۹ پسر داشت. حتی یکبار هم برای تهیه گزارش به روستای آنها رفتیم و از نزدیک این خانواده بزرگ و روستایی را دیدیم.
قاسم علیلوئی متولد ۱۳۳۴بود و در ۲۴ سالگی ازدواج کرده بود. قاسم بیسواد بود و شغل کشاورزی داشت. نخستین فرزندش هم در سال ۱۳۵۹به دنیا آمد. جالب این که همه فرزندانش را هم از یک همسر داشت. البته بعدها بیشتر فرزندان او با قالیبافی سنتی تصمیم گرفتند که پدر را در تأمین هزینهها یاری کنند. قاسم علیلوئی چند سال پیش دار فانی را وداع گفت ولی هنوز هم تصویر او که در سفرهای با همه فرزندانش نشسته است، در ذهنمان مانده است.