به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز این گونه جهشیافته که در برزیل ظهور کرد و P.1 نامیده میشود، حامل جهشی است که از قبل باعث شده است گونه حامل جهش مشابه در آفریقای جنوبی نسبت به آنتیبادیهای مقاومتر و پیشگیری آن با واکسنهای موجود سختتر شود.
دادههای جدید نشان میدهند که بسیاری از بیماران بهبودیافته که نسبت به گونههای قبلیب ویروس ایمنی پیدا کردهاند، در برابر گونه P.1 مصون نخواهند بود.
پژوهشگران توانایی خنثیکنندگی آنتیبادیها در نمونههای پلاسمای برداشت شده از بهبودیافتگان کووید-۱۹ ناشی از گونههای قبلی ویروس را آزمایش کردند.
به گفته این پژوهشگران این پلاسمت «قدرت خنثیکنندگی ۶ برابر کمتر» در برابر گونه P.1 نسبت به گونههای قبلی ویروس داشت.
این نتایج در یک سرور پیشانتشار متعلق به ژورنال پزشکی لنست منتشر شده است.
این پژوهشگران مینویسند: «توانایی پایینتر خنثی کردن آنتیبادیهای تولیدشده در برابر کروناویروسهای (سارس-کوو-۲) و ایجاد نشدن ایمنی کامل بر در برابر این گونه جدید جهشیافته بیانگر آن است که عفونت دوباره میتواند در دوره بهبودی از عفونت با ویروسهای قبلی یا حتی افراد واکسن زده رخ دهد.»
برخی از همین پژوهشگران در مقاله جداگانهای که این هفته روی وبسایت medRxiv پیش از داوری همتا منتشر کردند، تخمین زده شده است که از میان هر ۱۰۰ بهبودیافته از کووید-۱۹ اشی از گونههای قبلی ویروس، ۲۵ تا ۶۰ نفر ممکن است در صورت قرارگیری در معرض گونه P.1 دوباره عفونت پیدا کنند، زیرا آنتیبادیهای تولیدشده در بدنشان باعث حفاظت آنها در برای این گونه نمیشود.