به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، شینا انصاری در آیین افتتاح نیروگاه خورشیدی شهرداری منطقه ۱۷ تهران، با بیان اینکه شهر تهران به عنوان پایتخت ایران از لحاظ راهبردی نقش مهمی در حوزه استفاده از انرژیهای نو در کشور دارد، اظهار کرد: توسعه بهکارگیری انرژیهای نو و تجدیدپذیر در شهری که از پتانسیل قابل توجهی برخوردار است در دستور کار شهرداری تهران به عنوان سازمان متولی مدیریت شهری قرار گرفته است. استفاده از انرژیهای نو و صرفهجویی در مصرف حاملهای انرژی، مقدمات لازم جهت توسعه این فناوری در بین اقشار مختلف مردم و ارتقای سطح فرهنگ استفاده از آن را نیز فراهم میکند.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به شدت و مدت تابش سالانه قابل توجه نور خورشید در پایتخت که پتانسیل مناسبی برای بهرهمندی از آبگرمکنهای خورشیدی و سیستم فتوولتائیک است، گفت: شهرداریها برای دستیابی به این مزیتها اقدامات متعددی مانند ساخت ساختمانهای سبز و ساختمانهای با مصرف انرژی کم یا انرژی صفر، تأمین حداکثر انرژی مورد نیاز بوستانهای جدید از طریق انرژیهای تجدیدپذیر، تأمین بخشی از روشنایی یا برق مصرفی در تاسیسات شهری نظیر ایستگاههای مترو و روشنایی ایستگاههای اتوبوس و تاکسی در سطح شهر و ایجاد پارکهای انرژی تجدیدپذیر را میتوانند انجام دهند.
وی در ادامه به نصب و راهندازی ٩٣۵ دستگاه آبگرمکن خورشیدی و تولید ۶٠٠ کیلووات ساعت انرژی خورشیدی طی سالهای اخیر در پایتخت اشاره و اظهار کرد: ادارهکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در سال ١٣٩٩ اقدام به نظارت و راهبری موضوعات تامین دو درصد انرژی مصرفی در فضاهای تحت مدیریت شهرداری تهران بهصورت سالانه از انرژیهای تجدیدپذیر، امکانسنجی و تعیین ظرفیت مکانهای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در سطح شهرداری تهران و توسعه نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۶٠٠ کیلووات تا پایان سال ٩٩ کرده است.
انصاری، ٦٠٠ کیلووات ساعت سالانه تولید انرژی تجدیدپذیر را هدفگذاری شهرداری تهران دانست و گفت: بهرغم اعمال تحریمهای ظالمانه علیه ایران و نوسانات نرخ ارز، ادارهکل محیط زیست و توسعه پایدار بر اساس برنامه سوم توسعه شهر تهران بر این مهم تاکید دارد. ۶۰۰ کیلووات ساعت انرژی خورشیدی میتواند از انتشار ۷۰۰ تن گاز گلخانهای دیاکسید کربن جلوگیری کند.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پایان اظهار کرد: نیروگاه ۲۰ کیلوواتی ساختمان بحران منطقه ١٧ میتواند سالانه ۳۰ هزار کیلووات ساعت برق تولید کند که موجب کاهش انتشار سالانه ۲۲ تن دیاکسید کربن خواهد شد.