به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از تی ان، محققان دانشگاه واشنگتن در مطالعه اخیرشان با کمک دکتر آریا جعفری، محقق ایرانی اظهار کردهاند سینوزیت مزمن فعالیت مغز را تغییر میدهد.
تحقیقات جدید محققان نشان داده است التهاب سینوس با تغییراتی در فعالیت مغز(به ویژه با شبکههای عصبی که شناخت، درون نگری و پاسخ به محرکهای خارجی را تعدیل میکنند) مرتبط است.
دکتر آریا جعفری جراح و استادیار جراحی گوش و حلق و بینی و سر و گردن دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن گفت: این اولین مطالعه است که التهاب مزمن سینوس را با تغییر عصب شناختی مرتبط اعلام میکند. ما در مطالعات پیشین خود دریافته بودیم بیمارانی که سینوزیت دارند اغلب تصمیم میگیرند که به پزشک مراجعه کنند و این تنها به دلیل اینکه آنها دچار آبریزش بینی و فشار سینوس میشوند نیست بلکه به این دلیل است که این بیماری بر نحوه تعامل آنها با جهان تأثیر میگذارد و آنها نمیتوانند مثمرثمر باشند، تفکر برای آنها دشوار است، خواب با کیفیت ندارند و بنابراین این موضوع به طور گستردهای بر کیفیت زندگی آنها تأثیر میگذارد.
طبق گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، حدود ۱۱ درصد از افراد بزرگسال ساکن آمریکا به سینوزیت مزمن مبتلا هستند. ممکن است روند درمان این بیماری چند سال طول بکشد و اغلب نیز برای بیماران مبتلا آنتی بیوتیک تجویز میشود. گرچه برخی درمانها ممکن است موثر باشند اما باید گفت امکان عود این بیماری نیز وجود دارد.
محققان مطالعات «پروژه کانکتوم (اتصالات مغزی) انسانی» (HCP) را مورد بررسی قرار دادند و طی آن به بررسی دادههای مغز هزار و ۲۰۶ بزرگسال سالم در سنین ۲۲ تا ۳۵ سال پرداختند. دادهها شامل اسکن تصویر رادیولوژی و اندازه گیریهای شناختی/رفتاری بود.
این اسکنها به آنها امکان شناسایی ۲۲ فرد مبتلا به التهاب سینوس متوسط یا شدید و همچنین یک گروه متشکل از ۲۲ نفر که هم سن گروه مبتلا که دچار این التهاب نبودند را داد. آنها با کمک اسکن افامآرآی که جریان خون مغزی و فعالیت عصبی را تشخیص میدهد متوجه تفاوت در برخی فعالیتهای مغزی شدند.
محققان گفتند، شرکتکنندگان با التهاب سینوس متوسط و شدید افراد جوانی بودند که از نظر بالینی علائم قابل توجهی از اختلال شناختی را نشان نمیدادند. با این حال اسکن مغزی آنها داستان دیگری را برای ما نشان داد و ما متوجه کاهش حس توجه آنها، مشکلات تمرکز یا اختلالات خواب در آنها شدیم.
جعفری یافتههای این مطالعه را به عنوان یک سکوی پرتاب برای کشف روشهای درمانی جدید برای این بیماری میداند.
یافتههای این مطالعه در مجله JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery منتشر شد.