به گزارش همشهریآنلاین به نقل از تسنیم، علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در برنامه تلویزیونی جهانآرا طی سخنانی درباره نگرانیهایی که در بحث عدم رعایت سیاست قطعی نظام مبنی بر لزوم رفع همه تحریمهای هستهای و راستیآزمایی دقیق از این مسئله در مذاکرات وین وجود دارد تأکید کرد: پس از اینکه طرح هستهای مجلس با طی مراحل قانونی تبدیل به قانون شد، رئیس جمهور این قانون را ابلاغ نکرد.
وی افزود: برخی از آقایان در بالاترین مقامات گفتند که قانون هستهای مجلس قانون مزخرفی است و بعد که نتیجه این قانون مشخص شد و معلوم شد که چه قانون دقیقی بوده و رهبر انقلاب نیز تأیید ویژهای به این قانون داشتند، دولت در یک مسیری افتاد که نمیتوانست این قانون را انجام ندهد، بنابراین اول مقاومت جدی از سوی دولت برای اجرای این قانون وجود داشت.
نظر اتحادیه اروپا درباره حادثه نطنز و تاثیر آن بر مذاکرات وین
آلمان: اتفاقات نطنز، خبر خوبی برای مذاکرات وین نیست
ظریف برای پاسخگویی به مجلس میرود
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس خاطرنشان کرد: یکی از ویژگیهای مجلس یازدهم این است که پس از لازم الاجرا شدن قانون هستهای، مراحل اجرای آن را بهدقت دنبال کرد و یک نظارت دقیقی را مورد نظر قرار داد. علیرغم اینکه قانون هستهای تقریباً بهشکل کامل انجام شده است ولی خوب است بدانید که در مسیر اجرای قانون مسئولان دولت مدام بهدنبال این بودند که با آوردن توجیهاتی، اقدام به تفسیر قانون هستهای کنند ولی از آنجا که مفسر قانون مجلس است، اجازه این کار را به دولت داده نشد، لذا جناب آقای روحانی و دوستانشان مسیری که رفتند عملاً گرچه با اکراه بود ولی در نوبتهای مختلف ایدههایی را مطرح کردند که این ایدهها توسط همه مقامات کشور در عالیترین مقامات امنیتی نظام به غیر خودشان رد شد.
زاکانی در پاسخ به این سؤال که با توجه به تجربه برجام که رهبری در سخنان نوروزی سال ۹۵ بهصراحت اعلام کردند که خطوط قرمز تعیینشده از سوی تیم مذاکره رعایت نشد، چه تضمینی وجود دارد که در مذاکره فعلی در وین نیز خطوط قرمز نظام رعایت نشود؟ تصریح کرد: فارغ از هر نتیجهای که مذاکرات وین داشته باشد، اساس راستیآزمایی اقدامات آمریکاییها باید توسط مجلس صورت گیرد و دولت صلاحیت راستیآزمایی در این حوزه را ندارد و مجلس است که تشخیص میدهد تحریمها در عمل برداشته شده است یا خیر.
نماینده تهران در مجلس تأکید کرد: تفاوت عمده مجلس یازدهم با مجالس دهم و نهم این است که توجه اصلی آن به اقتصاد، معیشت و عزت و استقلال کشور است، لذا من بهصراحت عرض میکنم که دیگر اجازه نمیدهیم که اروپاییها و آمریکا بار دیگر همچون برجام، بهشکل یکطرفه گرانفروشی کنند و بگویند که کار تمام است. ما از تجربه گذشته یعنی از سال ۸۲ و نهتنها برجام استفاده میکنیم، تجربهای که به ما گوشزد میکند هرگاه به خواستههای غربیها تن دادیم، آنها طناب دار را خیلی سفت و سختتر دور گردن ما انداختند و ملت را تحت فشار اقتصادی قرار دادند.
وی تأکید کرد: بنابراین اقداماتی که آمریکاییها انجام میدهند باید مورد راستیآزمایی دقیق مجلس قرار گیرد و همانطور که در گزارش تحلیلی اخیر مرکز پژوهشها نیز بیان شد، راستیآزمایی از اقدامات آمریکا در لغو تحریمها سه تا ۶ ماه بهطول میانجامد.