به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از نیوزویک، پدیدهی ماه کامل تقریبا هر ماه یک بار رخ میدهد و زمانی اتفاق میافتد که زمین دقیقا بین خورشید و ماه قرار بگیرد. قمر زمین در روز دوشنبه ۲۶ آوریل (۶ اردیبهشت) در ساعت ۱۱:۳۳ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی (۲۰:۰۰ تهران) کامل خواهد شد. در این حالت قسمتی از ماه که به سمت زمین است کاملا روشن خواهد بود و دایرهای کامل در آسمان تشکیل میدهد.
اگرچه این پدیده در آمریکای شمالی «ماه صورتی» خوانده میشود اما ربطی به رنگ قمر زمین ندارد بلکه به دلیل رویش گلهای صورتی در این زمان از سال در منطقهای در آمریکای شمالی است.
تماشای بزرگترین ماه کامل سال را از دست ندهید
«ماه کاملی» که در روز ۲۶ آوریل نمایان میشود قابل توجه است زیرا یک «ابرماه» نیز هست. «ابرماه» زمانی رخ میدهد که قمر زمین در کمترین فاصلهی ممکن به زمین قرار میگیرد.
به طور متوسط «ابرماهها» هفت درصد بزرگتر و ۱۵ درصد روشنتر از ماه معمولی هستند. اما برای بیشتر ناظران، تشخیص این تفاوت دشوار است. زیرا «ماه کامل» یک بار در ماه ظاهر میشود و نمیتوان آنها را مستقیما با «ابرماه» مقایسه کرد.
"ابرماه" دیگری نیز در تاریخ ۲۶ ماه مه (پنجم خرداد) قابل مشاهده است.
اگر نتوانستید این ماه کامل را مشاهده کنید مرکز برنامهی تلسکوپ مجازی(The Virtual Telescope Project) در رم، ایتالیا به طور زنده تصاویری از آن پخش خواهد کرد.