به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین بالرام بهارگاوا، رئیس شوای دولتی پژوهش پزشکی هند که در ساخت کواکسین با شرکت بهارات بیوتک همکاری داشته است، روز چهارشنبه گفت: «مفتخرم که اعلام کنم کواکسین... در دومین آنالیز مقدماتی کارآزماییهای بالینی مرحله سوم اثربخشی ۷۸ درصدی را نشان داده است.»
نخستین آنالیز که در ماه مارس (اسفند) منتشر شد، میزان اثربخشی ۸۱ درصدی را نشان داده بود.
نتایج مقدماتی واکسن هندی کرونا اثربخشی ۸۱ درصدی را نشان میدهد
این واکسن همچنین اثربخشی ۱۰۰ درصدی در حفاظت از بیماری شدید را ایجاد کرده بود، اما اثربخشی آن در جلوگیری از عفونت بیعلامت ۷۰ درصد بود.
کواکسین از فناوری مشابه واکسن کرونای شرکت چینی سینوواک یعنی از ذره ویروسی کامل (RNA احاطهشده با پوشش پروتئینی) که غیرفعال شده و توانایی تکثیر ندارد، برای ایجاد پاسخ ایمنی استفاده میکند.
کواکسین در دوز با فاصله ۲۸ روز تزریق میشود.
هر دوز کواکسین ۲۹۵ روپیه (۲.۹۳ پوند) قیمت دارد که ارزانترین واکسن کرونای موجود در جهان است. این واکسن همچنین نیاز به نگهداری در دماهای بسیار پایین ندارد و میتوان آن را در درمای ۲ تا ۸ درجه سلسیوس یخچال معمولی نگهداری کرد.
بهارات بیوتک میگوید ۲۰ میلیون دوز از این واکسن را در هند در انبار دارد و در حال تولید ۷۰۰ میلیون دوز از آن در چهار کارخانه در دو شهر در این کشور تا پایان سال است.
این واکسن در حال حاضر در هند برای افراد بالای ۶۰ سال و افراد بالای ۴۵ سال دارای بیماری زمینهای و نیز به کارکنان بهداشتی تزریق میشود.
بیشتر بخوانید: