به گزارش همشهری آنلاین، اعمال محدودیتهای کرونایی و تعطیلی اصناف برای کنترل ویروس کرونا از اولین گزینههای ستاد ملی کرونا پس از قرمز شدن وضع شهرها بود، اما در روزهای اخیر و پس از اعمال محدودیتهای جدید در پیک چهارم، اصناف به تعطیلی اعتراض دارند و حتی برخی از آنها اقدام به باز کردن صنف خود کردند. بسیاری از فروشگاههای در مناطق مرکزی شهر با کرکره نیمه باز به فعالیت میپردازند و در صورت مراجعه حضوری مشتریان به آنها کالا و خدمات عرضه میکنند.
جانشین فرمانده انتظامی گیلان با بیان اینکه حفظ سلامت شهروندان یکی از مهمترین اولویتهای پلیس در شرایط موجود است، بیان کرد: یکی از این اقدامات برخورد با واحدهای صنفی متخلف در ایام اجرای محدودیت کروناست. از همین رو نیروی انتظامی با همراهی اماکن اقدام با بازرسی و بازدید از چگونگی انجام محدودیتهای کرونایی در بخش اصناف اقدام کرده است.
سرهنگ حسین حسنپور با اشاره به انجام بیش از ۱۱هزار بازدید از واحدهای صنفی در استان گیلان اضافه کرد: در همین مدت بیش از ۷۶۰۰ مورد تذکر به واحدهای صنفی متخلف داده شده است و با وجود تذکر به واحدهایی که محدودیتها را رعایت نکرده بودند در این مدت ۲۸۰ واحد صنفی متخلف پلمب شدند.
با این حال آبتین حیدرزاده، معاون درمان علوم پزشکی گیلان در گفت و گو با همشهری آنلاین بیان کرد: پروتکلهای بهداشتی از سوی اصناف گیلان به میزان ۷۲درصد است. این آماری است که واحد بهداشت محیط استان با پیمایش میدانی به آن رسیده و ممکن است در برخی صنوف کمرنگتر یا پررنگتر رعایت شود.
بر اساس آمار اتاق اصناف در گیلان ۱۱۵ هزار واحد صنفی و در رشت ۳۸ هزار واحد صنفی وجود دارد. ئجلالالدین محمد شکریه، رئیس اتاق اصناف پیشتر در گفت و گو با همشهری آنلاین توضیح داده بود که ۷۳درصد اصناف گیلان صاحب ملک نیستند و درآمد بسیاری از واحدهای صنفی به روز است، گفته بود: اینکه با قرمز شدن وضعیت کشور فقط اصناف تعطیل میشوند، درست نیست و اگر قرار بر تعطیلی است همه جا باید تعطیل باشد.
شکریه معتقد است دولت به جز بخشودگی مالیاتی میتوانست از طریق وام با سود تک رقمی و با تنفس یک ساله و بلندمدت، بخشودگی نظام تامین اجتماعی و بیمه صنوف و کاهش هزینههای آب و برق از اصناف حمایت کند که این امر محقق نشده است.