به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، رضا کرمی محمدی افزود: پیگیر آن هستیم که در ارگان های قانونی مثل مجمع کاهش خطرپذیری یا ستاد ملی مدیریت بحران این موضوع مطرح و مصوبه ای برای آن تعیین شود.
او درباره پیوستن سازمانهای فاقد سامانه هشدار سریع زلزله در تهران افزود: زیرساخت های ما در این خصوص آماده شده و سازمان آتش نشانی عملا به این سامانه ها متصل شده و مترو هم باید به این سامانه متصل شود. اتصال به این سامانه در شرکت گاز هنوز اجرایی نشده و لازم است دستگاه های دیگر نیز به این سامانه اضافه شوند.
کرمی محمدی ادامه داد: با استفاده از این سامانه وقتی سیگنال زلزله برسد، باید برق اضطراری در مراکزی مانند بیمارستان ها که از اتاق عمل و شرایط اضطراری برخوردارند، وصل شود تا بتوانند اتاق عمل را در زمان بحران حفظ کنند.
کرمی محمدی با بیان اینکه با سازمان های مختلف در حال مذاکره هستیم و آنها هم از پیوستن به این سامانه استقبال کرده اند، گفت: شرکت آب و فاضلاب هم برای اتصال به سامانه اعلام آمادگی کرده و زیر ساخت هایی برای این موضوع آماده شده است. اما سایر مراکز باید خودشان بررسی کنند که به این سیگنال ها نیاز دارند یا خیر. مثلا هلال احمر هم درخواست کرده است تا بتوانند با این هشدار نیروهایشان را از ساختمان هایی که احتمال ریزش وجود دارد بیرون آورده و تجهیزاتشان را آماده کنند.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: برای اتصال سازمانها به این سامانه اگر همت باشد و ردیف بودجه برای هر سازمانی در نظر گرفته شو، کار سختی در پیش نیست و بیشتر به خواسته مدیران و اولویت دهی آنها به این موضوع و وجود الزام قانونی برای آن نیاز است.
کرمی محمدی تصریح کرد: در این خصوص در شهرداری تهران یک لایحه به نام لایحه تکمیل سامانه هشدار سریع زلزله تعریف شده است که تمام سازمان های داخل شهرداری ملزم به استفاده از این سامانه هستند. وظایفی هم در این خصوص به سازمان فاوای شهرداری و شرکت ارتباط مشترک شهر داده شده است و امسال این لایحه به شورای شهر ارسال می شود.
او گفت: از سازمان مدیریت بحران کشور نیز خواستهایم شرایطی را فراهم کند که اتصال سازمان های تخصصی به این سامانه الزام آور باشد.