به گزارش همشهریآنلاین به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، حسن روحانی روز شنبه در آستانه ۱۲ اردیبهشتماه و روز معلم در دیدار جمعی از معلمان، با گرامیداشت یاد معلمان بزرگی همچون شهید مطهری، شهید رجایی و شهید باهنر، اظهار کرد: این معلمان گرانقدر نهتنها با زبان خود بلکه با اخلاق، سلوک و رفتارشان در مسیر تعلیم و تربیت، تأثیرگذاری فراوانی داشتند و مهم این است که معلم نهتنها با زبان و تدریس بلکه با اخلاق، رفتار و شیوه زندگی خود دانشآموزان و جامعه را در مسیر درست هدایت کند.
رئیس جمهوری با تجلیل از شخصیت والای شهید مطهری و گرامیداشت هفته معلم، اظهار کرد: شهید مطهری از شخصیتهای بسیار ارزشمند جامعه ما هستند که برای فرهنگ و دین جامعه ایران، دلسوزی و تعصب داشتند و معلمی است که برای دهها و حتی صدها سال هم میتواند معلمی کند.
دکتر روحانی اهمیت انتخاب شیوه مناسب برای تدریس را مورد تأکید قرار داد و گفت: در روش تدریس و معلمی مهم این است که به نوعی آموزش دهیم که در جان دانشآموزان بنشیند و به مرور زمان فراموش نشود.
رئیس جمهوری در ادامه با اشاره به ایام ضربت خوردن مولا علی(ع) و با گرامیداشت شبهای قدر، اظهار کرد: فتوت، مردانگی و عدالت امیرالمؤمنین علی(ع) در تاریخ بینظیر است و الگویی بالاتر از پیامبر اسلام(ص)، امام علی(ع)، فاطمه اطهر(س) و ائمه هدی(ع) وجود ندارد و اینان معلم بزرگ بشریت و تاریخ هستند.
روحانی خاطرنشان کرد: ما مسلمان و شیعه علیبن ابیطالب(ع) هستیم. آنها به ما میآموزند که چگونه زندگی کنیم و حیف است که معلم باشیم و این فرهنگ دینی و تاریخ اسلام را به خوبی به دانشآموزان منتقل نکنیم.
رئیس جمهوری در ادامه اهمیت تدریس در پیشدبستانی و دبستان را مورد تأکید قرار داد و گفت: بیتردید در مقاطع تحصیلی، دوره ابتدایی و پیشدبستانی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و در طول ۸ سال گذشته اقدامات ارزشمندی در این مقاطع تحصیلی انجام شده است. در این دوره تحصیلی خداوند نعمت و سرمایه بزرگی را در اختیار معلمان قرار داده است و اگر معلمی بتواند در طول دوره فعالیت خود حتی یک نفر را هدایت کند، این کار برای دنیا و آخرتشان کفایت میکند. چرا که هدایت انسان با هیچ کار دیگری قابل مقایسه نیست.
روحانی با تجلیل از تلاش و مجاهدت معلمان در حوزه تعلیم و تربیت دانشآموزان، گفت: معلمان عزیز با عشق و فداکاری بدون اینکه هیچ دستورالعملی صادر شود، چند روز پس از شیوع کرونا کلاسهای درس را از طریق فضای مجازی شروع کردند و این کار بسیار ارزشمند و تحسین برانگیز است.
رئیس جمهور با اشاره به آموزش دانشآموزان از طریق شبکه سراسری شاد، خاطر نشان کرد: بدون تردید اگر نمیتوانستیم در طول دوران کرونا، دانشآموزان را به نوعی تحت آموزش قرار دهیم وجود فاصله زمانی میتوانست مشکلآفرین بوده و چه بسا روند زندگی برخی از دانشآموزان را دچار اخلال کند، اما به فضل الهی روند آموزش حتی برای یک روز متوقف نشد.
روحانی با اشاره به اقدامات دولت یازدهم و دوازدهم در گسترش شبکه مجازی، خاطر نشان کرد: در ابتدای دولت یازدهم با اقدامات دولت برای گسترش فضای سایبری، مخالفتهایی انجام میشد، اما با این حال در دولت یازدهم، پهنای باند تا ۳۰ برابر افزایش دادیم، ضمن اینکه باید کاری کنیم که آسیبهای فضای مجازی به حداقل برسد.
رئیس جمهور اصلاح و ارتقای روشهای آموزش و تربیت را مورد تأکید قرار داد و گفت: دنیای آینده، دنیای هوش مصنوعی، رباتها و فضای مجازی است و دانشآموز را باید برای دنیای فردا تربیت کنیم و در این راستا آشنایی دانشآموزان با دانش الکترونیک و تسلط و استفاده از این دانش ضروری است. باید دانشآموزان با سواد استفاده از این دانش و خطرات آن آگاه شوند.
روحانی افزود: لازم است در فضای آموزش و تعلیم صرفاً روی چندین نکته اساسی به طور مداوم تأکید شود تا آن نکات تا آخر عمر فراموش نشوند.
رئیس جمهوری در ادامه سخنان خود در جمع معلمان و فرهنگیان، زبان فارسی را نتیجه هم افزایی همه اقوام ایرانی دانست و با اشاره به اهمیت نقش زبان ملی و رسمی در فرهنگ سازی ملی، بر ضرورت توجه ویژه به زبان رسمی کشور از سوی معلمان در مدارس تاکید کرد.
روحانی با بیان اینکه نباید اجازه دهیم "آموزش زبان محلی" را به غلط "آموزش به زبان محلی" تعبیر کنند، اظهار داشت: متاسفانه امروز بخشی از بدخواهان هویت ملی ما، زبان فارسی و مرجعیت آن را هدف قرار داده و سعی در ایجاد دوگانه کاذبی به نام زبان مادری و زبان رسمی و ملی هستند و معلمان عزیز تنها کسانی هستند که می توانند و باید این توطئه را خنثی کنند.
روحانی در ادامه سخنان خود در جمع معلمان با تاکید بر لزوم اثربخشی بیشتر نظام تعلیم و تربیت در زمینه تربیتی و مهارت آموزی، گفت: توجه به دو عرصه تربیتی و مهارت آموزی در کنار آموزش های عادی همیشه مورد تاکید این دولت بوده است.
رئیس جمهوری اهتمام به مهارت آموزی و آموزش های فنی و حرفه ای را برای بهبود نیروی کار و اقتصاد کشور، یک ضرورت اجتناب ناپذیر خواند و اظهار داشت: مهارت و مهارت آموزی باید ضروری ترین و مهمترین جهت گیری آموزش و پرورش باشد.
رئیس جمهوری همچنین اضافه کرد: بهتر است که دانشآموزان در طول ۱۲ سال تحصیل خود یک زبان خارجی را تا حد قابل قبول یاد بگیرند.
دکتر روحانی در ادامه با اشاره به اینکه دولت ۱.۵ میلیارد دلار برای خرید واکسن و نهادههای تولید واکسن در داخل در نظر گرفته است، اظهار داشت: بسیار امیدوار هستیم به اینکه از مهرماه و شروع سال تحصیلی جدید، در شرایطی باشیم که حداقل بخشی از آموزش به صورت حضوری انجام شود.
در این مراسم تعدادی از معلمان در سخنانی پیشنهادات، دیدگاهها و مطالبات خود را با رئیس جمهور در میان گذاشتند.
تخفیف اعتبارات لازم برای حمایت از آموزش، توجه به تولید محتوای با کیفیت، هموار کردن راه ادامه تحصیل برای معلمان، توجه به رفاه و معیشت معلمان و فرهنگیان، وجود سیستمی برای تشویق معلمان تولیدکننده و محتواساز از جمله موضوعاتی بود که در این مراسم از سوی معلمان مطرح گردید.
در این مراسم همچنین شماری از معلمان برگزیده کشور، توسط وزیر آموزش و پرورش با اهداء لوح سپاس مورد تقدیر قرار گرفتند.