به گزارش همشهری آنلاین علیرضا رئیسی درباره مسیرهای واردات واکسن از سوی بخش خصوصی گفت: اول، بخش خصوصی واکسن وارد کند و در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد که خیلی عالی است. دو، بخش خصوصی واکسن وارد کند و در اختیار شرکتهای خصوصی و تولیدی قرار دهد و آنها هم بهصورت رایگان واکسن را به نیروهایشان تزریق کنند.
او گفت: ببینید من بر رایگان بودن تأکید میکنم که برای ما خیلی مهم هست. البته یک سری شرطهای کوچک هم داریم که مربوط به بحثهای مراقبتی و فنی میشود. اینکه مشخصات افرادی که به آنها واکسن تزریق میشود، باید در سامانه ما ثبت شود تا عوارض احتمالی آن بررسی شود، چون سلامتی افرادی که واکسن دریافت میکنند، برای ما مهم است و باید بدانیم که چه تعدادی از افراد واکسن زدهاند. معمولاً شرکتها و واحدهای تولیدی مراکز درمانی و درمانگاههایی دارند و رعایت این نکاتی که گفتم جای نگرانی ندارد.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا ادامه داد: روش سوم که ما با آن مخالف هستیم این است که بخش خصوصی واکسن وارد کند و به مردم بفروشد، ما با این روش حتماً مخالف هستیم. ما با روش اول و دوم کاملاً موافق هستیم ولی با نوع سوم فعلاً در این مقطع زمانی مخالف هستیم، بنابراین خیلی واضح و شفاف نظرم را درباره واردات واکسن از سوی بخش خصوصی اعلام کردم.»
او در ادامه گفت:« اگر بخش خصوصی بتواند به روش اول و دوم که اعلام کردم واکسن وارد کند ما تشکر میکنیم چون با این کار بار زیادی از روی دوش ما برداشته میشود. یادمان باشد مشتریهای گروه دوم چه کسانی هستند، شرکتهای تولیدی. ما در ایام 14 ماه کرونا باوجود فشارهای زیادی اقتصادی و تحریمها حتی یکلحظه شرکتهای تولیدی را تعطیل نکردیم و آنها هم واحدهایشان را تعطیل نکردند و البته انصافاً بیشترین رعایت پروتکلهای بهداشتی را هم ما در شرکتها و واحدهای تولید شاهد بودیم. این به نفع منافع ملی کشور است که هر چه سریعتر افراد شاغل در واحدهای تولیدی واکسینه شوند، بنابراین ما دست شرکتهای خصوصی را میبوسیم که واکسن وارد کشور کنند و با این شرکتهای تولیدی قرارداد ببندند و واکسن رایگان در اختیار نیرویهای شاغل در این واحدها قرار گیرد و افراد واکسینه شوند؛ ما از این موضوع بهشدت حمایت خواهیم کرد.»
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا همچنین درباره ممنوعیت واردات واکسن از برخی کشورها هم توضیحاتی داد و گفت:« ما الا روی مارک واکسن هیچ بحثی نداریم، بحث ممنوعیت واردات واکسن از کشور است؛ فقط ما از کشورهای آمریکا و انگلستان نمیتوانیم واکسن خریداری کنیم و منع شدهایم ولی یادمان باشد همین واکسن آسترازنیکایی که وارد میکنیم یک پیشوند آکسفورد دارد والان همین آکسفورد- آسترازنیکا را از کره جنوبی وارد کردهایم و هیچ ایرادی هم ندارد. در آینده هم اگر واکسنی در آمریکا و انگلیس تولید شود ولی در کشور دیگری هم تولید شود و ما برویم از آن کشور خریداری و وارد کنیم، هیچ منعی وجود ندارد. یعنی فرض کنید کسی برود و واکسن مادرنا را از آلمان یا هلند خریداری و وارد کند، هیچ ایرادی ندارد، فقط واردات واکسن از آمریکا و انگلستان ممنوعیت دارد.»
بیشتر بخوانید: