تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۹

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران با اشاره به افزایش قیمت مولفه های تولید تخم مرغ، از قیمت‌گذاری دستوری و بی توجهی مسئولان به تولید در زمان کاهش قیمت محصول انتقاد کرد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، ناصر نبی پور با اشاره به اینکه میانگین قیمت هر کیلوگرم تخم مرغ درب مرغداری بین ۱۰ هزار تا ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان است، گفت: این رقم حدود ۴ هزار تومان زیر نرخ مصوب است.

وی با اشاره به افزایش نرخ مصوب نهاده‌های دامی طی روزهای اخیر گفت: قیمت نهاده‌های سویا و ذرت حدود ۱۵ درصد افزایش یافته و هم اکنون قیمت سویا ۳,۴۰۰ تومان و ذرت نیز ۱,۹۰۰ تومان است ضمن اینکه نرخ کرایه‌ها نیز بعد از عید ۳۱ درصد افزایش داشته است.

رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم تخم مرغ را در حال حاضر بالای ۱۸ هزار تومان است، گفت: با توجه به شرایط ایجاد شده و با توجه به اینکه درگیر قیمت گذاری دستوری دولت هستیم و بدون مجوز دولت، اجازه نداریم نرخ را متناسب با افزایش قیمت نهاده‌های تولید، افزایش دهیم، پیشنهاد ما این است که تشکل‌ها از مسئولان مربوطه به دلیل کوتاهی‌هایی که می‌کنند، به دیوان عدالت اداری یا سایر نهادهای مرتبط شکایت کنند چرا که وقتی قیمت تخم مرغ بالا می‌رود، مسئولان با تولیدکنندگان برخوردهای شدید و قیمت واقعی محصول را سرکوب می‌کنند اما وقتی قیمت پایین می‌آید و تولیدکننده در زیان قرار می‌گیرد، مسئولان پنهان می‌شوند.

نبی پور با اشاره به صادرات تخم مرغ نیز افزود: طی ۱۰ تا ۱۵ روز گذشته بیش از ۲۶۰۰ تا ۲۷۰۰ تن تخم مرغ از کشور صادر شده اما با توجه به کاهش شدید مصرف داخل و تولید زیاد، تأثیری بر شرایط بازار نداشته است.

رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران دلیل کاهش مصرف تخم مرغ در داخل را فرا رسیدن ماه مبارک رمضان اعلام کرد و گفت: علاوه بر این ۳,۵۰۰ تومان تعرفه نیز برای صادرات تخم مرغ اعمال شده است که در شرایط کنونی نباید این تعرفه باشد. این تعرفه در کنار کرایه‌های حمل و نقل باعث می‌شود که صادرات برای صادرکنندگان سودی نداشته باشد و مجموع این شرایط وضعیت تولید را با مشکل مواجه می‌کند.

وی با اشاره به نابسامانی‌های بازار جوجه یکروزه نیز افزود: قیمت جوجه یکروزه تخم گذار در بازار همچنان ۱۵ هزار تومان و قیمت مصوب آن ۸ هزار تومان است که البته در این زمینه ما حق را به واحدهای مرغ مادر تخم گذار که جوجه تولید می‌کنند، می‌دهیم چرا که هر وقت قیمت جوجه کاهش می‌یابد مانند اتفاقی که در سال گذشته افتاد، دولت به ماجرا ورود و از تولیدکنندگان حمایت نمی‌کند، بنابراین این واحدها دچار زیان شدید می‌شوند و ناچارند به نوعی این هزینه‌ها را جبران کنند.

رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران اضافه کرد: به عنوان مثال در ماه‌های تیر، مرداد و شهریور تولید جوجه افزایش و قیمت آن به شدت افت می‌کند که موجب می‌شود خسارات جدی به تولیدکنندگان وارد شود آیا آن زمان دولت از تولیدکننده حمایت می‌کند و مانع زیان گسترده آنان می‌شود؟