سیده زهرا عباسی- همشهری آنلاین: «سرباز» شهرستانی است در جنوب سیستانوبلوچستان که با واسطه ۲ شهرستان سراوان و مهرستان به مرز ایران و پاکستان نزدیک است. هرچند تا امروز درباره محرومیتهای شهرستانهای جنوبی این استان پهناور بیش از همه سراوان یا دشتیاری مورد توجه قرار گرفته، اما روزگار سرباز هم بهتر نیست.
سرباز با بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت مانند شهرستان همسایه یعنی سراوان کمبودهای زیادی در حوزه بهداشت و درمان دارد به طوری که در دوره شیوع کرونا تستهای پی سی آر اهالی به شهرستانهای همجوار فرستاده میشود.
البته فرماندار سرباز در گفتوگو با همشهری تاکید میکند که این شهرستان مشکلی از نظر تعداد کیتهای آزمایشگاهی و انجام تست کرونا ندارد و با وجود محرومیت و مشکلات بسیار، نتیجه تستها در کمتر از ۲۴ ساعت مشخص میشود.
«فرامرز دانش» با بیان اینکه این شهرستان بیمارستان ندارد، توضیح میدهد: «یک بیمارستان ۳۲ تختخوابی در شهرستان کلنگ خورد که تا امروز ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امیدوارم با اعتبار امسال و سایر منابع اختصاص داده شده تا پایان ۱۴۰۰ به بهرهبرداری برسد.»
او از ساخت یک بیمارستان محلی دیگر هم از سوی دانشگاه علوم پزشکی خبر میدهد و میافزاید: «ساخت این بیمارستان مصوب شده است و پیگیر هستیم تا هر چه زودتر کلنگزنی و آغاز شود.»
در حال حاضر بیماران کرونایی سرباز که حال جسمی نامساعدی ندارند در خانه قرنطینه میشوند و بسیج و سپاه هم مکلف شدهاند برای تامین معیشت آنها در دوره قرنطینه همکاری کنند.
سرانه بهداشت و درمان به صورت کلی در سیستان و بلوچستان پایین است. در دیگر شهرستانهای مرزی جنوب سیستان و بلوچستان هم اوضاع بهتر نیست. کنارک، سیب و سوران، مهرستان و سرباز پزشکی وجود ندارد یا تعداد پزشکان کمتر از ۱۰ نفر است.
به گزارش همشهری، در ایران به ازای هر هزار نفر ۱.۷ تخت بیمارستانی وجود دارد این درحالی است که همین آمار در چین ۸ تخت و در کره جنوبی به ۱۲ تخت هم میرسد. این آمار در شرایطی اعلام میشود که در استان سیستانوبلوچستان سرانه تخت بیمارستانی نسبت به جمعیت در سیستان و بلوچستان کمتر از یک است و در برخی شهرستانهای جنوبی استان تا کمتر از ۶/۰ هم میرسد.