به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با فوت ۳۴۹ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید۱۹ در شبانهروز گذشته تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۷۳ هزار و ۵۶۸ نفر رسید. پنج هزار و ۴۹۹ بیمار بدحال نیز در بخش های آی سی یو بستری هستند.
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز چهارشنبه در اطلاعیه ای اعلام کرد: از دیروز تا امروز (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۵ هزار و ۸۷۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۴۴۹ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۵۹۱ هزار و ۶۰۹ نفر رسید.
وزارت بهداشت در این اطلاعیه افزود: تاکنون دو میلیون ۳۹ هزار و ۴۲۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. پنج هزار و ۴۹۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۱۶ میلیون و ۵۱۱ هزار و ۹۸۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
بر اساس این گزارش، اکنون ۱۰۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۱ شهر در وضعیت زرد و صفر شهر در وضعیت آبی قرار دارند. بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. با افزایش مبتلایان در سیستان و بلوچستان نیز تعداد شهرستانهای آبی به صفر رسید.
وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تاکنون یک میلیون و ۱۱۵ هزار و ۷۲۲ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲۳۴ هزار و ۵۶۸ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شده اند. مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به یک میلیون و ۳۵۰ هزار و ۲۹۰ دوز رسید.
جهش ویروس کرونا در هندوستان خطر جدیدی است که جهان را تهدید می کند. به گفته مسئولان وزارت بهداشت، ویروس جهش یافته در هندوستان میزان سرایت و مرگ آوری بیشتری دارد و از ویروس جهش یافته در انگیس نیز خطرناکتر است. شیوع این ویروس در هندوستان، سیستم بهداشتی و درمانی و وزارت بهداشت این کشور را فلج کرده است.
هند اکنون با یک سونامی ویروس کرونا مواجه است و کمبود امکانات پزشکی، به گفته کارشناسان، سیستم بهداشتی این کشور را در آستانه فروپاشی قرار داده است.
تاکنون بیش از ۲۰ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده و ۲۲۶ هزار نفر جان باخته اند. گزارش های منتشر شده از هند حاکی از این است که تعداد مرگ روزانه کرونا در این کشور به حدود ۳۶۰۰ نفر در روز رسیده است و بیمارستانهای این کشور با کمبود جا و امکانات درمانی از جمله اکسیژن مواجه هستند و بسیاری از مردم این کشور از ترس ابتلا به کرونا برای تحویل اجساد درگذشتگان خود مراجعه نمی کنند.
هند یکی از تولیدکنندگان مهم واکسن کرونا در دنیاست. ایران نیز یکی از واکسن های تولید شده در این کشور را به نام واکسن کوواکسین از شرکت بهارات بیوتک خریداری کرده است. مسئولان وزارت بهداشت برای خرید ۵۰۰ هزار دوز از این واکسن سفارش داده بودند اما بعد از رسیدن محموله اول این واکسن به میزان ۱۲۵ هزار دوز، محموله دوم که ۳۷۵ هزار دوز واکسن بود با دستور دادستانی در هندوستان به علت نیاز این کشور توقیف شد.
واکسیناسیون کرونا در کشورهایی که تزریق واکسن به شهروندان خود را به سرعت انجام داده اند، موثر بوده به طوری که انگلستان با سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون کرونا توانسته است آمار مرگ های بالای هزار نفر را به چهار نفر در روز کاهش دهد.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۵۵ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون و ۲۴۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
۱۵ اردیبهشتماه و آخرین خبرهای کرونایی استانها
رنگهای قرمز و نارنجی کرونایی در شهرهای مختلف به تدریج در حال تغییر و رسیدن به وضعیت مطلوب است، این شرایط نویدبخش عبور از موج چهارم پس از سپری شدن روزهای سخت و نفس گیر خواهد بود به شرط اینکه بار دیگر بیخیال عواقب سهلانگاری در رعایت دستورالعملهای بهداشتی نشویم.
اکنون ۱۰۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۱ شهر در وضعیت زرد و صفر شهر در وضعیت آبی قرار دارند و با استناد به این آمار می توان امیدوار بود که در روزهای آینده روند تغییر رنگ ها از قرمز به نارنجی و از نارنجی به زرد ادامه داشته باشد.
درباره آخرین وضعیت کرونایی در کشور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با فوت ۳۴۹ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید۱۹ در شبانه روز گذشته تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۷۳ هزار و ۵۶۸ نفر رسید. پنج هزار و ۴۹۹ بیمار بدحال نیز در بخش های آی سی یو بستری هستند.
همچنین از دیروز تا امروز (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۵ هزار و ۸۷۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۴۴۹ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۵۹۱ هزار و ۶۰۹ نفر رسید.
وزارت بهداشت یادآورشد: تاکنون دو میلیون ۳۹ هزار و ۴۲۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. پنج هزار و ۴۹۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۱۶ میلیون و ۵۱۱ هزار و ۹۸۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
در گزارش امروز ابتدا خبرهای مسرت بخش کرونایی مبنی بر تغییر رنگ شهرها از وضعیت قرمز به نارنجی و یا نارنجی به زرد را مرور می کنیم:
معاون دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: وضعیت سه شهرستان آبدانان، چرداول و دره شهر در این استان با توجه به کاهشی شدن روند بستری های کرونا، از قرمز به نارنجی تغییر کرده است و هم اکنون هفت شهرستان ایلام، آبدانان، درهشهر، چوار، دهلران، چرداول و مهران در وضعیت نارنجی و شهرستانهای بدره، سیروان، ملکشاهی و هلیلان نیز در وضعیت زرد قرار دارند.
جمیل صادقی فر اظهار کرد: ایوان تنها شهرستان قرمز استان است و امیدواریم با رعایت پروتکلهای بهداشتی و کاهش بستریها این شهرستان نیز تغییر وضعیت پیدا کند.
مجموع مبتلایان کرونا از ابتدای شیوع تا کنون در استان ایلام ۳۶ هزار و ۵۱۷ نفر و مجموع فوتیها ۷۵۴ نفر است.
در ادامه خبرهایی از مناسب شدن شرایط کرونایی در استان ها بشنوید از معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر که اعلام کرد: پس از حدود چهار هفته این شهرستان از وضعیت قرمز کرونا خارج و وارد شرایط نارنجی شد.
قدرت الله ولدی اظهار کرد: با خروج ملایر از وضعیت قرمز و قرار گرفتن در شرایط نارنجی، مشاغل گروه ۲ از امروز ۱۵ اردیبهشت در کنار مشاغل گروه یک و بر اساس شیوهنامههای بهداشتی مجاز به فعالیت هستند و ساعت فعالیت اصناف، کسبه و بازاریان گروه یک و ۲ تا ساعت ۲۱ شب است.
استان چهارمحال و بختیاری هم این روزها به وضعیت مناسبی به لحاظ کاهش مبتلایان و فوتی های کرونایی رسیده است به گونه ای که رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی این استان بیان کرد: با کاهش تعداد بیماران سرپایی و بستری مبتلا به کرونا در استان ۹ شهرستان به وضعیت نارنجی (پرخطر) تغییر رنگ داد و تنها شهرستان بن در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) قرار دارد.
مجید شیرانی افزود: به جز شهرستان بن که در روزهای اخیر موارد سرپایی در آن در حال افزایش است، در سایر شهرستانهای استان شاهد کاهش موارد بستری و سرپایی هستیم.
وی میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان را ۸۱ درصد اعلام کرد و گفت: با توجه به شکننده بودن وضعیت کاهشی شیوع ویروس کرونا در استان، انتظار میرود مردم نسبت به رعایت پروتکلها همراهی بیشتری داشته باشند.
وی با اشاره به بستری ۴۲۵ بیمار مشکوک و مبتلای به کرونا در مراکز درمانی استان، خاطرنشان کرد: از این تعداد ۳۶۲ نفر مثبت قطعی و مابقی در انتظار پاسخ نتایج آزمایشات بوده و ۶۴ بیمار با شرایط بحرانی و حال عمومی بد در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
هر چند شمار مبتلایان و بستری ها در بیمارستانهای استان زنجان نسبت به هفته های گذشته تا حدودی کاهش یافته اما برای کنترل هرچه بهتر این بیماری، همچنان رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی عموم امری مهم و ضروری است این مطلب را معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی این استان گفت و اعلام کرد: در زمان حاضر با توجه به موج چهارم کرونا در استان ۶۱۵ بیمار در بیمارستانهای زنجان بستری هستند که ۴۶ مورد از این آمار مربوط بستریهای روز گذشته است.
دکتر علیرضا آرمانی کیان افزود: آمار موارد مثبت سرپایی استان همچنان نوسانی بوده و این موضوع بیانگر آن است که تعلل و غفلت از پروتکلهای بهداشتی به ویژه برگزاری دورهمی ها می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند.
این مسوول با بیان اینکه در مدت شیوع ویروس کرونا تاکنون یکهزارو ۳۷۱ نفر در استان زنجان جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست دادهاند گفت: بر اساس گزارشهای اعلام شده روز گذشته ۶ مورد فوتی در استان ثبت شد.
اما تغییر وضعیت کرونایی شهر کرمانشاه از قرمز به نارنجی هم مسوولان را برآن داشته تا از فردا (۱۶ اردیبهشت ماه) سینماهای شهر کرمانشاه بازگشایی شود.
این خبر را محمدجواد کنجوری مدیر امور سینمایی حوزه هنری استان کرمانشاه داده و گفته است که در زمان حاضر بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با توجه به نارنجی شدن وضعیت این شهر، گروه شغلی ۲ مجاز به فعالیت است.
درباره وضعیت کرونایی این استان رییس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی گفت: ۱۲ نفر دیگر در این استان در ۲۴ ساعت گذشته بر اثر ابتلای قطعی به کووید ۱۹ فوت کردند و مجموع جانباختگان استان به یک هزار و ۷۲۷ نفر رسید.
مهدی محمدی افزود: هماکنون ۷۵۸ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در مراکز درمانی بستری هستند که نسبت به روز گذشته ۲۹ نفر کاهش داشته است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رنگبندی جدید استانهای کشور را اعلام کرد که براساس آن پنج شهرستان استان کرمانشاه در وضعیت قرمز، پنج شهرستان در وضعیت نارنجی و چهار شهر دیگر در وضعیت زرد قرار دارد.
براساس این گزارش، شهرستانهای هرسین سنقر و کلیایی، گیلانغرب، سرپل ذهاب و روانسر در وضعیت قرمز و شهرستان های کرمانشاه، صحنه، اسلام آبادغرب، پاوه و کنگاور در وضعیت نارنجی قرار دارند.
همچنین براساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شهرستان های ثلاث باباجانی، قصرشیرین، دالاهو و جوانرود هم از لحاظ شیوع کرونا در وضعیت زرد قرار دارند.
از استان گلستان هم خبر رسیده که حدود ۲۴ رصد شمار بیماران کرونایی که اکنون در مراکز درمانی بستری هستند نسبت به ۱۰ روز گذشته کاهش داشته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان در توضیح این مطلب گفت: هم اکنون ۵۲۳ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز بیمارستانی استان گلستان بستری هستند درحالی که این رقم در ۱۰ روز گذشته ۶۸۷ نفر بود.
عبدالرضا فاضل اظهار کرد: از مجموع بیماران فعلی بستری در مراکز درمانی گلستان ۸۳ نفر در "آی سی یو" تحت مراقبت هستند و ۳۵ نفر نیز با دستگاه ونتیلاتور ادامه حیات میدهند.
وی اضافه کرد: مطابق اعلام آخرین وضعیت کرونایی گلستان توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هم اکنون شهرهای کردکوی و کلاله در وضعیت قرمز، گرگان، گنبدکاووس، بندرگز، بندرترکمن، علی آباد، رامیان، آزادشهر، مینودشت و گالیکش در وضعیت نارنجی و گمیشان، آققلا و مراوهتپه در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد از خارج شدن یزد از وضعیت قرمز خبر داد و البته بر این موضوع هم تاکید کرد که نباید به کاهش آمار استان دلخوش کرد زیرا که این احتمال وجود دارد باز در روزهای آتی و ساده انگاری در رعایت شیوهنامه ها، وضعیت آمار آن صعودی و بسیار نگران کننده شود.
ابراهیم سلمانی اظهار کرد: بستریهای مشکوک به کرونا در استان به ۴۸۷ نفر رسید که از این تعداد ۱۰۲ نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبتهای ویژه حضور دارند و در شبانهروز گذشته ۸۹ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان پذیرش شدند.
وی خاطرنشان کرد: هماکنون شهرستان بافق در وضعیت زرد کرونایی و سایر شهرستانها در وضعیت نارنجی قرار دارند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان هم اعلام کرد: این منطقه پس از نزدیک به یک ماه، ۲۴ ساعت گذشته را بدون ثبت بیمار جانباخته مبتلا به کرونا سپری کرد.
مریم امیدی افزود: شمار بستری مبتلایان کرونا در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل ۳۰۴ نفر است که ۲۵۰ بیمار در کاشان و ۵۴ بیمار در آران و بیدگل بستری تحت مراقبت و درمان قرار دارند.
وی موارد بستری بیماران کووید ۱۹ در بخش مراقبتهای ویژه مرکزهای درمانی منطقه کاشان را ۵۵ نفر اعلام و اضافه کرد: ۴۹ نفر از بیماران در کاشان و شش نفر در آران و بیدگل بستری هستند.
اکنون وضعیت کرونایی شهرستان کاشان نارنجی و شهرستان آران و بیدگل قرمز است.
کاهش شمار مبتلایان کرونا در استان اردبیل که از چند روز پیش آغاز شده نیز همچنان ادامه دارد و با نزولی شدن آمار مبتلایان، امیدواری برای مهار بیماری کووید.۱۹ در این استان افزایش یافته است.
بر اساس اعلام ستاد ملی کرونا، موج چهارم شیوع کرونا در استان اردبیل از روز گذشته از وضعیت قرمز خارج شده و به نارنجی تغییر یافته است.
شیوع کرونا در استان اردبیل که از حدود ۶ هفته پیش آغاز شده در روزهای اخیر با کاهش نسبی شمار مبتلایان فروکش کرده و با بهبود نسبی وضعیت شیوع، هماکنون شهرستانهای کوثر، نیر، سرعین، نمین، اصلاندوز و بیلهسوار در وضعیت زرد و شهرستانهای خلخال، مشگینشهر، پارسآباد، اردبیل و گرمی در وضعیت نارنجی شیوع کرونا قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل در این رابطه گفت: ابتلای جدید به کرونا در استان اردبیل با ۶۶ نفر کاهش نسبت به ۲ هفته قبل روند کاهشی داشته و به ۵۵ نفر رسیده و مجموع شمار بستریها نیز با ۱۵۶ مورد کاهش از ۶۳۳ نفر به ۴۷۷ نفر افت کرده است.
دکتر شهرام حبیبزاده افزود: در شبانهروز گذشته ۸۷ نفر از مبتلایان بستری در مراکز درمانی این استان ترخیص شدند.
اما بشنوید از مدیر گروه بیماری های مرکز بهداشت گیلان که درباره وضعیت کرونایی این استان گفت: هم اکنون ۱۲۵ بیمار مبتلا به کووید ١٩ در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های استان بستری هستند.
دکتر حسن رخ شاد افزود : هم اکنون ۶۶۳ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند و ۱۶ بیمار جدید نیز دیروز به بخش مراقبت های ویژه منتقل شدند.
وی ضمن قدردانی از همکاری مردم در تغییر رنگ کرونایی شهرستان های استان از قرمز به نارنجی خاطرنشان کرد: هم اکنون ۱۶ شهرستان استان در وضعیت نارنجی از نظر شیوع کرونا قرار دارند و فقط شهرستان املش زرد است.
دزفول نیز که این روزها در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد بر اساس اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان روند کاهشی شیوع کرونا در روزهای اخیر داشته ولی همچنان وضعیت بحرانی است.
علی قمیشی افزود: با وجود کاهش روند شیوع کرونا در شهرستان دزفول ولی همچنان در وضعیتی هستیم که تعداد بیماران مراجعه کننده و بستری بیمارستان به سطح عادی نرسیده است و تمام تختهای بیمارستان بزرگ دزفول تکمیل هستند.
وی اظهار کرد: روزانه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ تست کرونا در دزفول گرفته و نیمی از تستها مثبت میشود.
افزایش مبتلایان کرونایی در برخی استانها
در کنار پایین آمدن شمار مبتلایان به ویروس کرونا در برخی شهرها، تعدادی از مناطق نیز همچنان با روند صعودی مواجه هستند به گونه ای که رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان اعلام کرد: با افزوده شدن ۱۸۱ نفر جدید در شبانه روز گذشته شمار مبتلایان کرونا در سیستان و بلوچستان به ۳۲ هزار و۸۴۲ نفر رسید.
دکتر سیدمحمد هاشمیشهری اظهار کرد: هماینک ۱۶۵ بیمار حاد تنفسی و ۸۵ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند و شمار درگذشتگان این ویروس در سیستان و بلوچستان با افزوده شدن ۲ نفر دیگر به یک هزار و ۲۵۶ نفر رسید.
وی این مطلب را هم گفت که موارد مثبت کرونای جهش یافته انگلیسی در سیستان و بلوچستان نیز در حال افزایش است و این نوع از ویروس تقریبا جایگزین نوع قبلی شده به طوری که ۷۰ درصد موارد ابتلا در سطح استان را شامل میشود.
علی نقیزاده رییس مرکز بهداشت خاش سیستان و بلوچستان هم گفت: توجه نکردن به رعایت پروتکلهای بهداشتی و اصول فاصله گذاری اجتماعی باعث افزایش آمار مبتلایان کرونا شده و این شهرستان را در وضعیت قرمز قرار داده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز گفت: هشت شهروند دیگر این استان طی شبانهروز گذشته به دلیل ابتلا به کرونا جان باختند و مجموع قربانیان به یک هزار و ۷۱۸ نفر رسید.
دکتر مریم کوشکی اعلام کرد: همچنین با شناسایی ۵۱۷ بیمار جدید، شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۰۷ هزار و ۹۵۹ نفر رسیده است.
وی اظهار کرد: اکنون یک هزار و ۳۸ بیمار و مشکوک به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند.
براساس ستاد مقابله با کرونا بروجرد، دورود، کوهدشت و رومشکان در وضعیت نارنجی و مابقی شهرهای استان در وضعیت قرمز شیوع ویروس قرار دارند.
همچنین رئیس شبکه بهداشت ودرمان دشتی استان بوشهر با بیان اینکه شهرستان دشتی همچنان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد و ادامه این روند میتواند موجب بروز خسارات جبران ناپذیری برای خانوادهها شود، گفت: در ۷۲ ساعت گذشته ۱۳۳مورد مثبت کرونا در این شهرستان شناسایی شده که این آمار بسیار نگران کننده است.
پرویز احمدی افزود: روز گذشته با شناسایی ۵۹ مورد مثبت رکورد جدیدی در آمار روزانه مبتلایان به کرونا در شهرستان دشتی ثبت شد و هم اکنون ۱۵ نفر در بخش کرونای بیمارستان زینبیّه(س) بستری هستند و تحت مراقبت و درمان قرار دارند.
دیگر خبرهای کرونایی استانها
- سخنگوی پروژه واکسن «رازی کووپارس» موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: نتایج ایمنی زایی و دوز موثر برای ادامه کارآزمایی بالینی این واکسن، پس از نشست امروز (۱۵ اردیبهشت ماه) مشخص خواهد شد.
محمد حسین فلاح مهرآبادی درباره آخرین وضعیت کارآزمایی بالینی واکسن «رازی کووپارس» اعلام کرد: دوز اول و دوم واکسن به تمام ۱۳۳ نفر داوطلب فاز نخست تزریق شده و ۲۸ نفر از داوطلبین نیز نوبت سوم واکسن یعنی دوز استنشاقی را دریافت کرده اند و به لحاظ ایمنی، روند خوبی که تا کنون از این واکسن گزارش شده در ادامه نیز مشاهده شده و فقط عارضه هایی خفیف مانند درد مختصر محل تزریق یا کمی سردرد بوده و خوشبختانه از نظر آنزیم های کبدی مشکل خاصی اتفاق نیفتاده است.
- مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بیش از ۲ هزار و ۹۳۰ زن باردار در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی به کرونا مبتلا شدهاند.
دکتر محمد احمدیان افزود: این تعداد زن باردار که تست کرونای آنها مثبت شده است از بین ۱۶ هزار و ۱۴۵ نفر دارای علائم مشکوک طی این مدت غربالگری و تحت درمان قرار گرفته اند و تعداد موارد مثبت کرونای مادران باردار از ابتدای امسال تاکنون حدود ۵۸۰ نفر گزارش شده است.
- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان از استقبال همدانی ها برای مشارکت در مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا خبر داد و گفت: تاکنون حدود سه هزار نفر برای تزریق این واکسن ثبت نام کردند.
دکتر منوچهر کرمی افزود: با این وجود سامانه اینترنتی به نشانی www.pasteurcovac.ir برای مشارکت در این طرح و ثبت نام داوطلبان باز مانده است و افراد ۱۸ تا ۸۰ سال گروه هدف دانشگاه علوم پزشکی در این طرح هستند و تاکنون بیش از ۵۰۰ نفر نسبت به تزریق واکسن اقدام کردند و طبق رهگیری و بررسی های صورت گرفته عارضه ای در این خصوص گزارش نشده است.
- مدیرکل انتقال خون استان قزوین گفت: تاکنون ۵۵۴ بیمار بهبود یافته کرونا در قزوین پلاسمای خون خود را برای کمک به بهبودی سایر بیماران اهدا کردهاند.
مریم مدرسی افزود: پلاسمای خون بیماران بهبود یافته کرونایی به وسیله سه دستگاه مستقر در پایگاه های انتقال خون قزوین و تاکستان از متقاضیان دریافت می شود و بیماران بهبودیافته متقاضی اهدای پلاسما حداقل دارای ۱۸ سال سن و حداکثر ۶۰ سال سن و بالای ۵۰ کیلوگرم وزن داشته باشند امکان اهدای پلاسما پس از ۲۸ روز از مدت بهبودی را دارند.
- رییس مرکز بهداشت سقز گفت: سالمند ۱۲۰ ساله ای در مرکز جامع خدمات سلامت روستایی "خورخوره" این شهرستان به عنوان کهنسالترین مرد استان واکسن کرونا دریافت کرد.
دکتر پروین خسروپور اظهار کرد: این مرد کهنسال کردستان علی عبدی نام دارد و متولد سال ۱۲۸۰ سقز است که وضعیت جسمانی وی قبل از واکسن کرونا مساعد بود و هم اکنون نیز هیچ شواهدی مبنی بر نگرانی از واکسن مشاهده نشده است.
- مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه از واکسیناسیون یک هزار و ۵۹۱ جانباز کرمانشاهی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی خبر داد.
حجت الاسلام هادی عسگری گفت: از این تعداد، ۵۳۵ جانباز ۵۰ تا ۷۰ درصد و یک هزار و ۵۶ نفر نیز جانبازان قطع عضو، دوچشم نابینا و در معرض خطر واکسن کرونا دریافت کردند و تقریبا تمام ۳۵۰ جانباز بالای ۷۰ درصد استان واکسن ویروس کرونا را دریافت کردند مگر آنهایی که در استان نبوده یا خودشان تمایل به واکسینه شدن نداشتهاند.
گزارش کرونایی استانها
«مریم اربابی، صدای رنج معلمان در همهگیری کرونا» عنوان گزارشی است از مرکز بجنورد که از فداکاری مریم اربابی معلم شهرستان گرمه نوشته که ۲۲ آبانماه سال ۹۹ با بیش از ۲۲ سال سابقه فعالیت در آموزش و پرورش در کسوت معلم براثر ابتلا به ویروس کرونا درگذشت.
در بخشی از این مطلب می خوانیم: هفته معلم در استان خراسان شمالی در حالی این روزها با سپاس از معلمان روزهای پایانی خود را می گذراند که ین خطه شمالشرق کشور با وجود نزدیک به هشت ماه همچنان در شوک درگذشت" مریم اربابی " معلمی که تا پای جان بر سر مسوولیت پذیری خود برای تدریس دانش آموزان ایستاد، قرار دارد.
این روزها در شهر کوچک گرمه در جنوب غربی استان خراسان شمالی هفته معلم متفاوت تر از سال های گذشته در حال برگزاری است، که با یادآوری این روز، زخم کهنه یک شهر که معلمشان حتی از روی تخت بیمارستان و در حالی که نفشش به دلیل ابتلا به ویروس کرونا به شماره افتاده بود نیز دست از آموزش مجازی دانش آموزان کلاس نکشید، سر باز کرد و امسال آنها هفته معلم متفاوت تری را نسبت به سنوات گذشته تجربه کردند.
گزارش دیگر امروز را خبرنگار در مرکز تبریز با عنوان همگامی مردم، شرط گذر از پیک کرونا در آذربایجانشرقی تهیه کرده که در آن بر همراهی مردم تا از بین بردن کامل ویروس کرونا تاکید شده و در بخشی از آن آمده است: اعلام خبر امیدوارکننده «پایداری نسبی کرونا» در آذربایجانشرقی در روزهای اخیر، نشان میدهد که عبور از موج چهارم بیماری کووید ۱۹ و تبعات مرگبار آن، تنها در سایه همراهی مردم در رعایت دقیق و فراگیر دستورالعلمل های بهداشتی میسر است.
افزایش شمار بستری های کرونا در آذربایجان شرقی از ۴۰۰ نفر در روزهای آغازین سال جاری به یکهزار و ۶۰۰ نفر در یک هفته قبل و قرمز شدن رنگ کرونایی همه شهرستان های ۲۱ گانه استان تا چند روز قبل، ضمن اینکه به روشنی نشان داد که این خطه با موج چهارم بیماری کووید ۱۹ دست به گریبان است، غافلگیری مردم و نگرانی آنان از تبعات جبران ناپذیر بروز این وضعیت را سبب شد.
از سوی دیگر در شرایطی که آمار فوتی های کرونا در آذربایجان شرقی در آغاز سال جدید شمسی از سه نفر در روز فراتر نمی رفت، با گذشت کمتر از دو هفته از فروردین ۱۴۰۰ ، مسوولان نظام سلامت استان از افزایش شمار فوتی های روزانه بیماری کووید ۱۹ در این خطه به ۲۰ نفر و به عبارت دیگر رشد بیش از ۶ برابری آن خبر دادند.
به دنبال بروز این وضعیت، مسوولان بخش درمان آذربایجان شرقی هشدار دادند که اگر وضعیت به همین منوال پیش رود و مردم در رعایت دقیق و فراگیر دستورالعمل های بهداشتی با ضریب بالای ۸۰ درصدی، همراهی نکنند، نه تنها جایی برای پذیرش بیماران در بیمارستان ها و مراکز درمانی استان وجود نخواهد داشت، بلکه بیماران بستری شده نیز با کمبود اکسیژن طبی، به رغم همه تدابیر اندیشیده شده، مواجه خواهند بود.
۵ مورد ابتلای قطعی به ویروس کرونای آفریقایی در هرمزگان شناسایی شد
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از شناسایی پنج مورد ابتلای قطعی به ویروس کرونای جهش یافته آفریقایی در استان خبر داد و گفت: متاسفانه ۳۵ مورد مشکوک مبتلا به این ویروس نیز شناسایی شدند که منتظر اعلام نتایج آزمایش آنها هستیم.
دکتر فاطمه نوروزیان روز چهارشنبه با اعلام این خبر به رسانه ها اظهار کرد: هر پنج مورد مبتلای قطعی به این ویروس از شهرستان پارسیان در منطقه غرب هرمزگان هستند.
وی با ابراز نگرانی از شیوع بیشتر این ویروس در دیگر مناطق هرمزگان، افزود: متاسفانه یکی از ۳۵ مورد مشکوک به شهرستان بندرعباس و یکی دیگر به شهرستان بندرلنگه تردد داشته است که این موضوع بسیار جای نگرانی دارد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیان کرد: در حال شناسایی افرادی هستیم که با این افراد مشکوک و مبتلا در تماس بوده اند ، اما خوشبختانه تاکنون آزمایش کرونای دیگر شهرستان های استان در خصوص ابتلا به ویروس جهش یافته آفریقایی منفی بوده است.
نوروزیان در خصوص آخرین وضعیت کرونا در هرمزگان، گفت: هم اکنون شهرستان های بندرعباس، خمیر، بستک، قشم، میناب و جاسک در وضعیت قرمز، شهرستانهای پارسیان، بندرلنگه و کیش در وضعیت نارنجی و مابقی شهرستانها در وضعیت زرد قرار دارند.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: تا شبانه روز گذشته تعداد ۴۷۷ فرد مبتلا به کرونا در بیمارستان های هرمزگان بستری بودند که حال ۱۳ نفر از آنها وخیم گزارش شده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی افزود: تاکنون یک هزار و ۱۶۳ فرد مبتلا به کرونا در هرمزگان جان خود را از دست دادند.
به گفته محققان ، گونه کرونای آفریقایی با دفع آنتیبادیها از بدن افرادی که پیش از این به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند، میتواند آنها را چندین بار آلوده کند.
گروهی از محققان آفریقای جنوبی در مقالهای که بهمن ماه پارسال توسط موسسه ملی بیماریهای واگیر این کشور منتشر شد، مطالعه خود را که بر روی نمونه های خونی گروه کوچکی از بهبودیافتگان کووید-۱۹ انجام شده بود، توصیف کردند.
براساس این گزارش، بدن انسان زمانی که از بیماری بهبود می یابد، پروتئینی تولید می کند که به عنوان آنتی بادی شناخته می شود و در آینده از خود در برابر باکتری یا ویروس عامل بیماریزا محافظت می کند.
میکروارگانیسمهای مولد بیماری به عنوان پاتوژن شناخته می شوند. این بدان معناست که افرادی که به کووید-۱۹ مبتلا بودند، باید از نظر تئوری آنتی بادی هایی داشته باشند که عامل بیماری زا را تشخیص داده و در صورت عفونت مجدد آن را خنثی کنند.
محققان آفریقای جنوبی در این مطالعه متوجه شدند که نیمی از نمونه های خون بیمارانی را که مورد آزمایش قرار داده بودند، آنتی بادی لازم را برای محافظت از خود در برابر جهش جدید ویروس کرونا به نام ۵۰۱Y.V۲ که ماه گذشته در این کشور شناسایی شد، ندارند.
آنها خاطرنشان کردند که این موضوع نه تنها می تواند در توانایی انسانی در ایجاد ایمنی طبیعی تداخل ایجاد کند، بلکه می تواند اثر واکسن های فایزر و مدرنا را نیز مختل کند.
شمار بستریشدگان کرونایی در قم افزایش یافت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به افزایش مجدد شمار بستری شدگان کرونایی در این استان گفت: درحالی که روز گذشته ۴۹۸ بیمار در مراکز درمانی قم بستری بودند، این آمار امروز با ۱۶ مورد افزایش به ۵۱۴ بیمار بستری شده رسیده است.
محمد رضا قدیر در گفت و گویی با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در این استان اظهار کرد: در ۲۴ ساعت منتهی به پانزدهم اردیبهشتماه، ۱۱۵ تَن با علائم قطعی کرونا توسط اورژانس مراکز بیمارستانی قم مورد پذیرش قرار گرفتند.
وی با اشاره به بستری شدن ۷۹ بیمار جدید افزود: ۵۵ تَن هم که طی روزهای گذشته بستری شده بودند، ترخیص شدند.
قدیر بیان کرد: متاسفانه هشت تَن از بیمارانی که نتیجه کرونای آنها مثبت شده بود نیز جان خود را از دست دادند.
وی افزود: در حال حاضر ۱۰۹ بیمار کرونایی به دلیل وخامت اوضاع جسمانی خود در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم همچنین خاطرنشان کرد: از مجموع ۷۱۱ آزمایش کرونای انجام شده نتیجه ۲۶۲ مورد مثبت شدهاست.
قدیر یادآور شد: از ابتدای طرح واکسیناسیون کرونا در قم ۱۷ هزار و ۱۸۲ تَن در برابر این بیماری واکسینه شدهاند.
قم از روز ۱۴ اردیبهشتماه به رنگ نارنجی کرونایی تبدیل شد.
آمار کرونا در اصفهان با شیب ملایم در حال کاهش است
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: آمار ابتلا و بستری بیماران کووید -۱۹ در استان با شیب کُند و ملایم در حال کاهش است اما با توجه به شناسایی انواع ویروسهای جهش یافته کرونا، از مردم میخواهیم تا همچنان موارد بهداشتی را رعایت کنند.
آرش نجیمی روز چهارشنبه افزود: آمار ابتلا و بستری کرونا در استان از یک هفته گذشته با شیب ملایم در حال کاهش است اما هنوز بیش از ۲ هزار بیمار در بیمارستانهای استان بستری هستند و باید مراقبتهای لازم برای پیشگیری از صعودی شدن آمار انجام شود.
وی با بیان اینکه رنگبندی همهگیری بیماری کووید- ۱۹ نیز از ۲ روز گذشته تغییر کرد و بیشتر شهرستان ها از وضعیت قرمز و بسیار پرخطر خارج شدند، اظهار کرد: این تغییر وضعیت نباید به ایجاد خوش خیالی در مردم منجر شود و تصور کنند که شیوع کرونا تمام شده است.
نجیمی با تاکید بر لزوم رعایت شیوهنامههای بهداشتی و محدودیتهای کرونایی بویژه در واحدهای صنفی که با نارنجی شدن وضعیت شهرها میتوانند فعالیت کنند، خاطرنشان کرد: تاکنون درصد بسیار کمی از آحاد جامعه واکسن کرونا را دریافت کرده اند و پیشبینی میشود که واکسیناسیون عمومی به تابستان برسد به همین دلیل همچنان باید دستورهای بهداشتی را رعایت کرد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: هنوز برخی از جنبههای انتقال ویروس کرونا و میزان ایمنی افرادی که واکسن را دریافت کرده اند بطور کامل مشخص نیست بنابراین از مردم می خواهیم که به رعایت موارد بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، شست وشوی مداوم دستها و عدم تجمع پایبند باشند.
وی با اشاره به اینکه میزان شیوع ویروس کرونا در استان اصفهان در هفته گذشته بین ۳۵ تا ۴۰ درصد بود، گفت: در شبانه روز گذشته از ۲ هزار و ۳۶ نمونه آزمایش کرونا ۳۷ درصد مثبت بود و ۷۶۹ بیمار مبتلا به کووید -۱۹ شناسایی شدند.
نجیمی با بیان اینکه امروز ۲۳۹ بیمار جدید دارای علائم کرونا در بیمارستانهای استان بستری شدند، افزود: در زمان حاضر ۲ هزار و ۲۲۵ بیمار دارای علائم کرونا در بیمارستانها بستری هستند که ۳۸۹ نفرشان در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان قرار دارند.
وی، تعداد موارد فوتی ناشی از کرونا در شبانه روز گذشته را ۲۷ نفر اعلام و خاطرنشان کرد: ۱۸ نفر از جانباختگان دارای تست مثبت قطعی کرونا بودند.
بر اساس جدیدترین رنگبندی همهگیری بیماری کووید- ۱۹، سه شهرستان آران و بیدگل، دهاقان و خمینیشهر در استان اصفهان در وضعیت قرمز(بسیار پرخطر)، ۲ شهرستان خور و بیابانک و بویین میاندشت در وضعیت زرد(خطر متوسط ) و ۱۹ شهرستان در وضعیت نارنجی (پرخطر) قرار دارد.
۲۶ بیمار کووید ۱۹ در استان مرکزی جانباختند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت: ۲۶ بیمار کووید ۱۹ در استان مرکزی طی ۴۸ ساعت اخیر جانباختند و شمار فوت شدهها براثر ابتلا به ویروس کرونا در این استان از مرز یک هزار و ۹۰۸ نفر گذشت.
دکتر سید «محمد جمالیان» روز چهارشنبه افزود: بر اساس آخرین یافتههای آزمایشگاهی در این مدت ۶۱۳ ابتلای جدید ویروس کرونا در استان مرکزی شناسایی شده است.
وی اظهار کرد: از مجموع موارد جدید کووید ۱۹ در استان، ۱۲۶ نفر به دلیل نیاز به خدمات درمان تخصصی در بیمارستانهابستری شدهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک یاداور شد: ۴۸۷ نفر از بیماران جدید کرونایی استان نیز به صورت سرپایی درمان گرفتهاند و باید تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه باشند.
دکتر جمالیان تاکید کرد: با احتسابموارد جدید شناسایی شده کووید ۱۹ در استان شمارمبتلایان به کرونا در این خطه به ۵۶ هزار و ۱۸۲ نفر رسیده است.
شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال ۹۸ آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استانهایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.
درحال حاضر استان مرکزی در رنگبندی شیوع کرونا از سوی وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی در وضعیت نارنجی است.
۱۶۷ نفر از اهالی ساوه و زرندیه در شبانهروز اخیر به کرونا مبتلا شدند
سخنگوی دانشکده علوم پزشکی شهرستان گفت: در شبانه روز گذشته ۱۶۷ نفر در ساوه و زرندیه به کرونا مبتلا شدند تا با احتساب این افراد، مجموع مبتلایان از آغاز شیوع ویروس مذکور تاکنون به ۱۸ هزار و ۶۷۰ نفر افزایش یابد.
دکتر «محمود کریمی» روز چهارشنبه در این خصوص گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱۴ نفر از طریق تست پی سی آر و ۵۳ مبتلای دیگر با ازمایش سریع شناسایی شدند.
به گفته او، ۲۱ نفر از مبتلایان که وضعیت جسمانی وخیمی داشتند، در بیمارستانهای ساوه و زرندیه بستری شدند.
وی افزود: در مدت یاد شده همچنین ۲ فرد مبتلا به کرونا در ساوه جان خود را از دست دادند تا شمار کل جانباختگان دوره شیوع این ویروس در ساوه و زرندیه به ۳۹۴ نفر افزایش یابد.
به گفته سخنگوی دانشکده علوم پزشکی شهرستان ساوه در حال حاضر ۱۴۷ نفر در بیمارستان بستری هستند که از این تعداد ۲۱ نفر در شبانه روز گذشته بستری شدند.
کریمی عنوان کرد: اگرچه شهرستانهای ساوه و زرندیه در وضعیت نارنجی قرار دارند اما همچنان از شهروندان درخواست داریم توجه به نکات بهداشتی، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی را مدنظر قرار دهند.
وی با اشاره به روند واکسیناسیون علیه ویروس کرونا، گفت: هفته جاری واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال به اتمام میرسد و هفته آینده افراد ۷۵ تا ۸۰ سال واکسینه خواهند شد.
۵۴۸ نفر دیگر در استان همدان به کووید ۱۹ مبتلا شدند
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت که ۵۴۸ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته در این استان به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدند.
دکتر «محمد طاهری» روز چهارشنبه افزود: در مجموع بیماران سرپایی مثبت از ابتدای اپیدمی ویروس کرونا تاکنون به ۳۸ هزار و ۹۴۰ نفر و بیماران بستری مثبت به ۱۵ هزار و ۷۴۰ نفر رسید.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اضافه کرد: همچنین با فوت ۱۱ بیمار مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته آمار متوفیان این استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به یک هزار و ۹۹۰ نفر رسیده است.
وی اظهار کرد: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستانهای این استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته ۹۶۹ مورد بود که ۱۷۸ نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اضافه کرد: در عین حال هم اینک ۲۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی این استان بستری هستند و وضعیت جسمی ۶۰ بیمار وخیم گزارش شده است.
دکتر طاهری درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستانهای استان همدان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری(از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون) در بیمارستانهای اسدآباد ۶۷۷، بهار ۸۶۹، تویسرکان ۹۴۶، رزن ۶۸۴، درگزین ۲۵۴، فامنین ۲۹۱ و کبودراهنگ ۹۴۰ نفر است.
وی افزود: همچنین تاکنون ۲ هزار و ۸۳۷ نفر در ملایر، ۲ هزار و ۶۵ نفر در نهاوند و پنج هزار و ۷۹۶ نفر نیز در شهرستان همدان به این ویروس مبتلا و بستری شده اند.
دکتر طاهری اظهار کرد: هم اینک شهرستان های بهار و اسدآباد در وضعیت قرمز و سایر شهرستان های این استان در وضعیت نارنجی قرار دارند.