به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز هند روز جمعه شمار بیسابقه ۴۱۴۱۸۸ مورد عفونت جدید کووید-۱۹ در طول ۲۴ ساعت و همچنین ۳۹۱۵ مورد جدید مرگ ناشی از کرونا را گزارش کرد.
اکنون شمار کل عفونتهای کرونا در هند به ۲۱.۴۹ میلیون مورد و شمار کل تلفات این بیمار در این کشور به ۲۳۴۰۸۳ نفر رسیده است.
فقط در یک هفته اخیر ۱.۵۷ میلیون مورد عفونت کرونا و بیش از ۱۵۱۰۰ مرگ ناشی از آن در این کشور آسیای جنوبی گزارش شده است.
گسترش انفجاری کرونا در هند
بحرانی شدن وضعیت شیوع کرونا باعث انتقاد احزاب مخالف از دولت نخستوزیر نارندا مودی شده است.
راهول گاندی، رهبر حزب اصلی مخالف در هند روز جمعه هشدار داد در صورتی که موج دوم مرگبار کووید-۱۹ در هند کنترل نشود، اثرات ویرانگری در این کشور به جای خواهد گذاشت و بقیه جهان را هم تهدید خواهد کرد.
گاندی در این نامهای خطاب به مودی از او خواسته است، تعطیلی سراسری دیگری را در این کشور به اجرا درآورد، برنامه واکسیناسیون عمومی را سرعت بخشد، به طور علمی ویروس کرونا و جهشهای آن در هند را دنبال کند.
گاندی در این نامه نوشت که دومین کشور پر جمعیت جهان در «در دنیای جهانیشده و به هم مرتبط» امروز مسئولیت دارد از گسترش «انفجاری» کووید-۱۹ به فراسوی مرزهایش جلوگیری کند
گونه جدید بسیار مسری هندی ویروس کرونا با نام علمی B.۱.۶۱۷ از قبل به کشورهای دیگر جهان هم رسیده است و بسیاری از کشورها رفتوآمد با هند را قطع یا محدود کردهاند.
برداشتن زودهنگام محدودیتها موج دوم را ایجاد کرد
نارندرا مودی، نخستوزیر هند به طور گستردهای به خاطر تاخیر در اقدام برای مهار کردن موج دوم کرونا مورد انتقاد قرار گرفته است. این موج دوم شیوع پس از اجازه دادن به انجام جشنوارههای مذهبی و راهپیماییهای سیاسی با حضور دهها هزار نفر در این کشور که به رویدادهای «ابرانتقالی» بدل شدند، هند را فرا گرفت.
دولت هند سال پیش (مارس ۲۰۲۰) در هنگام موج اول شیوع کرونا تعطیلی سراسری در این کشور را به اجرا در آورد، اما به گفته منتقدان پس از فروکش کردن موج اول به طور زودهنگام محدودیتهای اجتماعی را لغو کرد و همچنین نتوانست برنامه واکسیناسیون را با سرعت لازم پیش ببرد.
دولت هند به خاطر ترس از آسیبهای اقتصادی از اعمال تعطیلی سراسری دوم در این کشور اجتناب کرد، هر چند بسیاری از ایالتهای خودشان محدودیتهایی را اعمال کردند.
سرعت واکسیناسیون کافی نیست
با اینکه هند در حال حاضر بزرگترین تولیدکننده واکسنهای کرونا در جهان است، اما در تولید و توزیع واکسن کافی برای مقابله با موج دوم شیوع کرونا در این کشور ناتوان مانده است.
هند تا به حال دست کم ۱۵۷ میلیون دوز واکسن کرونا به مردم تزریق کرده است، اما سرعت واکسیناسیون در روزهای اخیر به شدت افت کرده است.
نظام مراقبت بهداشتی هند در زیر بار شمار فزاینده بیماران کمر خم کرده است و بسیاری از بیمارستانها دچار کمبود تخت و اکسیژن پزشکی شدهاند. سردخانهها و مردهسوزخانهها نمیتوانند از پس انبوه جنازهها برآیند و محلهای موقت مردهسوزی در پارکها و پارکینگها برپا شده است.
شیوع کرونا اکنون دارد از شهرهای پرجمعیت هند به مناطق دورافتاده روستایی این کشور که حدود ۷۰ درصد جمعیت ۱.۳ میلیارد نفری آن در آنها سکونت دارند، میرسد