به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز ارتش آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که فرماندهی فضایی آمریکا ورود مجدد کنترلنشده بقایای این موشک را زیر نظر دارد.
موشک لانگ مارچ 5B که ۲۹ آوریل (۹ اردیبهشت) از جزیره هاینان چین به فضا پرتاب شد، مدول بیسرنشین «تیانهه» را که در آینده بخش مرکزی ایستگاه فضایی چین را تشکیل میٔهد، به مدار زمین برد.
فرماندهی فضایی آمریکا میگوید محل دقیق سقوط این موشک به روی زمین را فقط میتوان چند ساعت پیش از ورود مجدد آن به جو زمین تعیین کرد که پیشبینی در روز شنبه ۹ مه (۱۸ اردیبهشت) رخ دهد.
جاناتان مکداول، اخترفیزیکدان دانشگاه هاروارد این هفته در مصاحبهای گفت این احتمال وجود دارد که قطعاتی از این موشک به زمین برخورد کنند، شبیه واقعهای در ماه مه سال ۲۰۲۰ در مورد یک موشک لانگ مارچ 5B دیگر چین رخ داد و قطعاتی از آن در کشور آفریقای ساحل عاج فرود آمد و باعث آسیب به چند ساختمان شد.
او گفت همیشه احتمال خارج شدن بقایای فضایی از مدار زمین و ورودشان با سرعت مافوقصوت به جو وجود دارد، اما با توجه به اینکه ۷۰ درصد زمین را اقیانوسها میپوشانند، این قطعات با احتمال بیشتر در دریا فرو میروند.
وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارچه چین در پکن گفت چین با دقت ورود مجدد موشک به جو را دنبال میکند و اغلب اجزای موشک هنگام ورود به جو خواهند سوخت و از بین خواهند رفت.
او گفت: «احتمال اینکه این روند باعث آسیبی روی زمین شود بسیار اندک است.»
به گفته مکداول، بقایای موشک چینی بر اساس مدار فعالی احتمال در جاهایی متفاوت از شمالیترین نقطه در شهرهای نیویورک، مادرید یا پکن یا در جنوبیترین نقطه در شهر ولینگتون در نیوزیلند و یا نقطهای در فاصله میان آنها روی زمین فرود آید.
بیشتر بخوانید: