شهره شاهرودی در گفتوگو با خبرنگار همشهری آنلاین، با بیان اینکه در یک سال گذشته ۲۹۸ کودک در خراسان رضوی به فرزندخواندگی داده شدهاست، افزود: ۵۰ مورد از این کودکان، از فرزندان مقیم مراکز شبانهروزی بودهاند، همچنین تعداد فرزندان معلول یا دارای بیماری سخت، در بین واگذاریهای پارسال ۶ مورد بوده که یکی از آنها دچار اختلال دو جنسیتی جسمی بوده است.
وی اظهار کرد: در سال گذشته ۲۱۰ فرزدخواندگی غیرقانونی نیز در استان ثبت شد که پس از طی مراحل قانونی و اثبات عدم ربوده یا خریداری شدن کودک از سوی خانودهها توسط مراجع قضایی، اداره بهزیستی فرزدخواندگی این کودکان را به خانوادهها مذکور محول میکند. این تعداد کودک واگذارشده نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، کاهش داشته است.
معاون اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰۰ نفر پشت نوبت فرزندخواندگی استان قرار دارند گفت: یکی از مدارک مورد نیاز تقاضای فرزندخواندگی، گواهی نازایی است به همین دلیل متقاضیان شهرستانهایی که نازایی بیشتری در آنها وجود دارد بیشتر است.
شاهرودی گفت: بخشی از این تقاضاها، نشاندهنده میزان ناباروری در برخی شهرستانهای استان است که علت آن باید توسط محققین، بررسی شود.
وی ادامه داد: شهرستانهای نیشابور، خواف، مشهد، سرخس و فیروزه که معادن، تأسیسات نیروگاهی و صنعتی فعال هستند تعداد بیشتری متقاضی فرزندخواندگی با مدارک نازایی مراجعه میکند در حالی که در شهرستانهایی با شرایط جمعیتی مساوی، تعداد بسیار کمتری تقاضا وجود دارد.
شاهرودی افزود: کرونا، در تمام بخشهای خدمات، محدودیت ایجاد کرده، همچنین بر فرایند واگذاری فرزندان نیز تاثیر داشته و تعداد واگذاریها را کاهش داده است.
معاون اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی گفت: با اصلاحات آییننامهای و راهاندازی سامانه فرزندخواندگی که در سالهای گدشته انجام شده، اکنون اگر خانوادهای از نظر ضوابط بدون مشکلی بوده و فرزند مورد نظر او هم در بهزیستی موجود باشد کل روند ۴ ماه طول میکشد.