به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا امروز شنبه بعد از جلسه ستاد اظهار کرد: برای برگزاری سالم انتخابات، پروتکل های بهداشتی برگزاری انتخابات تدوین و ابلاغ شده است. بر اساس این پروتکل، به جز نشست های خاص که در صداوسیما با جمعیت محدود برگزار می شود، بقیه نشست های انتخاباتی باید در فضای باز و با رعایت فاصله اجتماعی و ماسک زدن همه شرکتکنندگان برگزار شود.
او افزود: برگزای نشستهای انتخاباتی در فضاهای باز ورزشی و مدارس بلامانع است.
رئیسی گفت: در نشست های انتخاباتی در مراکز باز باید ۸ مترمربع برای هر فرد فضا وجود داشته باشد و ورزشگاهها می توانند با حداکثر ۳۰ درصد ظرفیت برای نامزدهای انتخاباتی نشست تبلیغاتی و سخنرانی برگزار کنند.
مسئولان استانی و شهرستانی مراقبت کنند
معاون وزیر بهداشت گفت: مسئولان استانی و شهرستانی باید مراقبت کنند تا در ورودی و خروجی مراسم انتخاباتی تجمع نشود. از مسئولان وزارت ورزش و سایر دستگاههای که ظرفیت های فضاهای محیط باز دارند. در مراکز استانها و شهرستانها خواسته شده و در ستاد ملی کرونا نیز مصوب شده که با نامزدهای انتخابات برای برگزاری مراسم در فضاهای باز همکاری کنند.
رئیسی گفت: نکات دیگری هم در پروتکل های بهداشتی انتخابات هست که به نامزدهای انتخابات اعلام می شود. تعداد صندوق های رأی گیری افزایش پیدا کرده و حدود دو برابر دوره قبل شده است.
او افزود: در روز رأیگیری باید پروتکل های خاصی رعایت شود از جمله اینکه باید صف های شرکت کنندگان به صورت منظم در فضای باز با رعایت فاصله مناسب باشد و محل ایستادن در صف خط کشی شده باشد. گر چه ممکن است صندوق رأی در فضای بسته باشد.
وی افزود: امیدواریم با حداکثر تلاش مسئولان در سراسر کشور انتخاباتی باشکوه و با مشارکت بالا داشته باشیم و به گونه ای نباشد که سلامت مردم به خطر بیفتند و واقعا با برنامه ریزی مناسب می توان به این کار را انجام داد.
همه باید به پروتکلهای انتخابات توجه کنند
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: همه باید به پروتکل های انتخابات توجه کنند. هدف اصلی این است که محیط به گونه ای سالم باشد که به حضور و مشارکت با شکوه مردم منجر بشود.
وی تاکید کرد: اگر مردم اطمینان پیدا نکنند، ممکن است برای شرکت تردید داشته باشند. بنابراین نامزدها و طرفداران آنها باید تلاش کنند تا پروتکل های ابلاغی به صورت حداکثری اجرا شود تا مردم باشکوه و مشارکت بالا شرکت کنند. اصل بر این است که با تبلیغات سالم و رعایت حداکثری پروتکل ها و تجمعات حداقلی، انتخابات باشکوه داشته باشیم.
نگرانی از ویروس هندی و آفریقایی در ۳ استان
رئیسی در ادامه درباره آخرین وضعیت کرونا در ایران گفت: وضعیت شیوع کرونا در اکثر استانها روند نزولی دارد و این روند به سرعت ادامه دارد و این خبر خوبی است. البته در سه استان جنوبی، شامل بوشهر، سیستان و بلوچستان و هرمزگان هنوز نگرانی هست.
وی افزود: نگرانی این است که نوع ویروس کرونای جهشیافته هندی و آفریقای جنوبی در این استانها شیوع پیدا کند. مانند خوزستان که چند ماه پیش شاهد شیوع ویروس جهش یافته انگلیسی بودیم که به سراسر کشور گسترش پیدا کرد. البته روند بیماری در این سه استان تحت کنترل است و هشدارهای لازم هم داده شده است. بقیه استانها روند نزولی خوبی دارند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: مساله بسیار مهم دیگر برگزاری جشن ها و مراسم عروسی بعد از ماه رمضان است. حتما در این زمینه باید دقت بیشتری صورت بگیرد. گرم شدن هوا و روشن شدن کولرها، همزمان با بسته بودن در و پنجره ها و برگزاری دورهمی و مهمانی ها می تواند عامل گسترش بیماری باشد و یک نفر مبتلا در این فضاها می تواند بیماری را به دیگران منتقل کند.
رئیسی افزود: در اواخر بهار و تابستان سفرها افزایش مییابد و از مردم می خواهیم به جز موارد ضروری، سفرهای خود را به تاخیر بیندازند و تجمعات و دورهمی نداشته باشند.
توزیع ۵.۵ میلیون واکسن کرونا در کشور
رئیسی درباره روند واکسیناسیون کرونا نیز گفت: تاکنون ۵.۵ میلیون واکسن کرونا در کشور توزیع کرده ایم، ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر واکسن زده اند، واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال تمام شده، واکسیناسیون افراد ۷۵ سال در حال انجام است و واکسیناسیون افراد بالای ۷۰ سال هم از امروز شروع شده است.
وی افزود: افراد بالای ۷۰ سال باید با مراجعه به سامانه salamat.gov.ir برای واکسیناسیون ثبت نام کنند. پس از ثبت نام، پیامکی برای آنان ارسال می شود و زمان و مکان تزریق واکسن به آنها اعلام می شود.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: از افراد بالای ۷۰ سال می خواهیم قبل از ثبت نام و دریافت پیامک برای واکسیناسیون مراجعه نکنند. امیدواریم در این هفته بتوانیم واکسیناسیون افراد بالای ۷۰ سال را تمام کنیم.
وی گفت: از هفته آینده و احتمالا از روز یکشنبه آینده، واکسیناسیون افراد بالای ۶۵ سال را شروع میکنیم. هفته بعد یا ۱۰ روز بعدش هم واکسیناسیون بالای ۶۰ سالهها را شروع می کنیم. اگر واکسیناسیون بالای ۶۰ ساله ها را تمام کنیم. قسمت عمده فاز دوم واکسیناسیون را پایان رسانده ایم. در کنار آن واکسیناسیون بیماران خاص هم به پایان می رسد.
رئیسی ادامه داد: افراد بالای ۷۰ سال و سایر افرادی که زمان واکسیناسیون آنها شروع شده است. نگران نباشند. به اندازه کافی واکسن موجود است و نوبت کسی از بین نمی رود. اگر واکسیناسیون افراد یالای ۶۰ سال هم اعلام شود، نوبت بالای ۷۰ سالهها از بین نمی رود.