به گزارش همشهریآنلاین به نقل از فارس، سیامک رهپیک (قائممقام دبیر شورای نگهبان) در برنامه گفتوگوی ویژه خبری با موضوع بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: پرونده داوطلبان در شورای نگهبان به دقت مورد بررسی قرار گرفت و ما برای ریاست جمهوری ناچاریم که اصل ۱۱۵ مانند ایرانیالاصل بودن را مورد توجه قرار دادیم اما ۴ اصل رجل سیاسی - مذهبی و مدیر و مدبر بودن مورد توجه جدی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه قبل از اینکه پرونده داوطلبان به صحن شورای نگهبان بیاید، کارشناسان روی آن پرونده کار کردهاند، گفت: درباره یکی از نامزدها، حدود ۴ ساعت در شورای نگهبان بحث کردیم؛ تمام ۴۰ پرونده داوطلبان در صحن شورای نگهبان مطرح شده است.
ره پیک ادامه داد: حدود ۱۰ پرونده را ۲ بار بررسی و ۲ بار رایگیری کردیم و یک پرونده را سه بار رایگیری کردیم.
قائممقام دبیر شورای نگهبان اظهار کرد: صرف اینکه داوطلبی بستگان درجه یک او در خارج از کشور اقامت داشته باشند، نمیتواند دلیل عدم احراز باشد. دستگاهها مکلف به پاسخ به استعلامات شورای نگهبان هستند؛ در بررسیها به یک گزارش استناد نمیشود بلکه ما به چند گزارش استناد میکنیم.
وی افزود: ما در تعیین آن ۴۰ نفری که شرایط اولیه را دارا بودهاند نقش و دخالتی نداشتیم؛ در مرحله بعد هم، یعنی فرآیند بررسی صلاحیت چیزی به نام گرایش سیاسی نداریم بلکه ضوابط و قوانین مدنظر قرار میگیرد.
رهپیک با بیان اینکه ممکن است در مواردی، کسی که با این شرایط تطبیق میشود و احراز میشود، از سبد یک طیف و یا طیف دیگر باشد، گفت: اگر کسی ۷ رای در صحن شورای نگهبان بیاورد، تایید صلاحیت میشود و اگر ۶ رای بیاورد، صلاحیتش احراز نمیشود.
قائممقام دبیر شورای نگهبان ادامه داد: عواملی که در مشارکت تاثیرگذار است، فقط تایید یا ردصلاحیت نیست بلکه عوامل متعددی دارد؛ عملکردها در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... هم موثرند و طبق نظرسنجیهای متفاوت، سهم این عوامل در کاهش یا افزایش مشارکت خیلی بالا است.
وی در ادامه با اشاره به تأیید کسانی که در دوره های قبل رد صلاحیت شدند تصریح کرد این امری استثنایی بود.
عضو شورای نگهبان همچنین از تمکین لاریجانی و جهانگیری به نظر شورای نگهبان تشکر کرد.